INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  PRELIMINARII

Noul puști-minune al Spaniei scrie istorie! Debut cu trei recorduri doborâte

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 septembrie 2023 21:34 / Actualizat vineri, 08 septembrie 2023 22:16

Lamine Yamal a scris istorie pentru Spania, în victoria cu Georgia, 7-1, din preliminariile EURO 2024.

Spania a făcut o demonstrație de forță în deplasarea din Georgia, câștigând cu 7-1. Deși a marcat un hat-trick, nu Alvaro Morata a fost vedeta meciului, ci Lamine Yamal.

Portarul Spaniei s-a făcut de râs în preliminarii! Gafă de amatori în Georgia
PRELIMINARII
Portarul Spaniei s-a făcut de râs în preliminarii! Gafă de amatori în Georgia

Lamine Yamal, trei recorduri la debutul pentru Spania

Puștiul care a devenit un jucător important pentru Xavi la Barcelona a intrat pe teren în minutul 40. Și a stabilit două recordul.

Lamine Yamal este cel mai tânăr jucător care evoluează pentru naționala iberică. La 16 ani și 57 de zile, Yamal a depășit recordul stabilit de colegul său de la Barcelona, Gavi, care a debutat la 17 ani și 62 de zile, în 2021.

Extrema Barcelonei a mai stabilit un record. În minutul 74, acesta închis tabela, marcând cu un șut la colțul lung, de la 10 metri. Astfel, a devenit și cel mai tânăr marcator al naționalei și cel mai tânăr jucător care înscrie în preliminariile EURO, depășind recordul lui Gareth Bale (17 ani și 83 de zile).

Potrivit OptaJoe, Yamine Lamal este al treilea cel mai tânăr jucător care marchează pentru o națională europeană, după Sam Johnston (care marca în 1882, pentru Irlanda de Nord, la 15 ani și 160 de zile) și Jozsef Horvath (care marca în 1906, pentru Ungaria, la 16 ani și 12 zile).

Citește și: 

Alarmă la nationala Argentinei! Selecționerul Lionel Scaloni explică schimbarea lui Lionel Messi: „Dacă nu-mi făcea semn să-l schimb, juca până la sfârșit”

Antrenorul lui Ionuț Radu știe de ce este nefericit portarul român, ocolit acum de convocarea la națională

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează