INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  PRELIMINARII EURO 2024

Și alți suporteri au comis-o! Procedură disciplinară deschisă de UEFA pentru un steag fascist

Suporerii croați și-au dat și ei în petec // Foto: Imago
Suporerii croați și-au dat și ei în petec // Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 13 septembrie 2023 18:37 / Actualizat miercuri, 13 septembrie 2023 21:47

Forul de la Nyon va cerceta cele întâmplate vineri pe stadionul din Rijeka, la meciul cu Letonia (5-1). Ultrașii croați au afișat un steag din Al Doilea Război Mondial al Ustaše, organizație fascistă și ultranaționalistă.

Nu doar la București suporterii și-au dat în petic, afișând în peluză un banner cu mesajul „Kosovo e Serbia” și strigând provocator „Serbia, Serbia”. Fanii extremiști ai selecționatei Croației au venit la meciul cu Letonia (5-0), disputat vinerea trecută la Rijeka, cu un steag purtat în secolul trecut de militanți Ustaše, partid fascist și ultranaționalist, care a activat între 1929 și 1945. 

Observatorul a consemnat incidentul, ce a ajuns în atenția UEFA, și forul continental a anunțat că s-a deschis deja o procedură disciplinară împotriva Croației.

Kosovo e Serbia? Românii sunt țigani?
ROMÂNIA - KOSOVO 2-0
Kosovo e Serbia? Românii sunt țigani?

Fanii croați au fost interziși la Erevan

Croații sunt, la fel ca și susținătorii noștri de la gruparea „Uniți sub Tricolor”, recidiviști și echipa lor națională riscă sancțiuni grave. Chiar dacă arbitrul nu a întrerupt jocul și nu i-a trimiși pe fotbaliști la vestiare, abaterea rămâne gravă. Croația se și afla sub supravegherea UEFA și i s-a interzis federației să vândă bilete pentru partida cu Armenia

Se poate ca acum să se dicteze închiderea stadionului și disputarea fără spectatori a întâlnirii cu Turcia, de acasă pe 12 octombrie, din preliminariile Euro 2024. Dacă nu cumva va juca două meciuri cu porțile închise!

Incidente și la Nations League

Nu mai departe decât în urmă cu trei luni, ultrașii croați s-au făcut vinovați de „comportament discriminatoriu” la duelul cu Țările de Jos din iunie, în Final 4 al Ligii Națiunilor. Atunci s-a luat numai măsura unei pedepse cu suspendare, pe lângă amendă. 

Reprezentativa condusă de Zlatko Dalici este liderul grupei D, cu zece puncte, la egalitate cu Turcia, dar cu un meci în minus jucat. Alb-roșiii încheie campania de calificare pentru Euro 2024 cu disputa contra Armeniei, de pe teren propriu, la care e posibil să se extindă măsura punitivă.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Probleme mari pentru un titular din naționala Braziliei: „Am nevoie de un psiholog care să lucreze cu mintea mea!”

Se retrage portarul care l-a ținut pe tușă pe Ionuț Radu la Inter Milano

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează