FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Va fi titular cu Andorra și e încrezător: „N-am emoții! L-am ținut pe Lautaro Martinez” + „Tricolorul” e dorit de Newcastle

Radu Drăgușin/ foto: FRF.ro
Radu Drăgușin/ foto: FRF.ro

Articol de - Publicat joi, 23 martie 2023 17:01 / Actualizat joi, 23 martie 2023 20:30

Radu Drăgușin, stoperul de 21 de ani, se anunță prima surpriză din echipa pregătită de selecționerul Edward Iordănescu (44 de ani) pentru startul preliminariilor Euro 2024.

  • Andorra - România are loc sâmbătă, de la ora 21:45. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și transmis la TV pe Antena 1
  • România - Belarus se joacă pe 28 martie, de la ora 21:45. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și transmisă pe Prima TV

Radu Drăgușin, cel mai în formă fotbalist român la ora actuală, i-a câștigat încrederea selecționerului Edward Iordănescu (44 de ani). Fundașul central de la Genoa, locul 2 în Serie B, trece printr-o formă excelentă, iar Iordănescu ia în calcul să-l titularizeze lângă Burcă, sâmbătă, cu Andorra. Ar fi o premieră pentru Drăgușin.

Noul președinte de la Dinamo, atac dur la conducători și la foștii fotbaliști: „Stăm în aceeași cloacă! De 15 ani se mută de la un club la altul, dar plâng că nu avem rezultate”
GSP LIVE
Noul președinte de la Dinamo, atac dur la conducători și la foștii fotbaliști: „Stăm în aceeași cloacă! De 15 ani se mută de la un club la altul, dar plâng că nu avem rezultate”

Stoperul înalt de 1,91 metri a debutat la prima reprezentativă anul trecut, pe 25 martie, câteva minute în finalul amicalului cu Grecia (0-1), primul meci din mandatul lui Edi Iordănescu. 

Transferul la Genoa i-a redat încrederea lui Drăgușin

După acea acțiune, care a mai cuprins testul cu Israel (2-2), la care a rămas rezervă, Drăgușin a fost trimis înapoi la naționala U21. „Nu este încă pregătit pentru echipa mare”, au concluzionat surse federale, la vremea respectivă. Radu nu-și găsea locul. Juventus tocmai îl mutase de la Sampdoria la Salernitana, unde a jucat doar șapte partidei.

Transferul la Genoa, parafat în iulie 2022, i-a redat încrederea lui Drăgușin. Sub comanda lui Alberto Gilardino, tricolorul a jucat regulat și a devenit unul dintre stâlpii apărării „grifonilor”, iar Iordănescu l-a readus în circuitul naționalei. Selecționerul l-a introdus câte 20 de minute în amicalele din noiembrie, cu Slovenia (1-2) și Moldova (5-0).

Radu Drăgușin este periculos la faze fize

De altfel, Edi Iordănescu i-a acordat o atenție specială lui Drăgușin. Tehnicianul s-a deplasat în Italia pentru a-l urmări la antrenamente, dar şi într-un joc oficial.

Iordănescu vede în Drăgușin nu doar un turn de control în propriul careu, dar și un posibil marcator. Talia îl face foarte periculos la fazele fixe. De altfel, Drăgușin a și înscris trei goluri pentru Genoa, toate cu capul, în urma unor momente statice.

Radu Drăgușin: „N-am emoții! L-am ținut pe Lautaro Martinez”

Drăgușin este foarte încrezător și abia așteaptă să joace pentru România. „Nu-mi e teamă de Andorra sau de Belarus. Trebuie să câștigăm obligatoriu cele șase puncte. Eu vreau să joc în Premier League, să-l țin pe Haaland, l-am marcat pe Lautaro Martinez. N-am de ce să am emoții”, le-a transmis „tricolorul” apropiaților.

Radu Drăgușin este un jucător foarte promițător

- Edward Iordănescu, selecționer România

Radu Drăgușin este pe lista lui Newcastle

Radu Drăgușin a intrat pe radarul unor formații din Premier League. Din informațiile GSP, Newcastle și-a manifestat interesul pentru fundașul „tricolor”. Genoa l-a cumpărat cu 6 milioane de euro de la Juventus și vrea să-l vând cu 40 de milioane de euro. 

În 2022, CIES Football Observatory l-a inclus pe Radu Drăgușin în Top 100 fotbaliști din Europa, născuți după 24 martie 2001, împreună cu alți 5 jucători români. Fundașul a fost pus pe locul 38, urmat de Ștefan Baiaram (82), Cristian Dumitru (92), Octavian Popescu (93), Alexi Pitu (94) și David Miculescu (98). Liderul topului a fost englezul Bukayo Saka, mijlocașul lui Arsenal. 

3 selecțiiare Radu Drăgușin la naționala României

13 goluria primit naționala României în cele 10 meciuri jucate în 2022

Echipa probabilă cu Andorra

I. Radu - Rațiu, Drăgușin, A. Burcă, Opruț - R. Marin, M. Marin, N. Stanciu - Moruțan, Alibec, Sorescu

Citește și:

Opinie Marius Mărgărit » Dobre, de-a v-ați ascunselea cu adevărul!

A spionat-o pe Andorra pentru Edi Iordănescu și transmite: „De 3 ori au făcut asta! Spune multe despre ei”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
digitalmasacrer
digitalmasacrer  •  24 Martie 2023, 10:29

Oare *** l-a tinut pe Lautaro Martinez? :)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Amsterdam
Amsterdam  •  23 Martie 2023, 20:14

Daa.. Și mie îmi place acest fotbalist. Vine cu plăcere și fără ifose la națională și vrea să joace să-și arate valoarea. Încet, încet, România își va face un nucleu de jucători tineri și valoroși

forumer.47
forumer.47  •  23 Martie 2023, 18:32

Unul dintre putinele talente veritabile de la nationala. Si poate singurul care chiar ar putea ajunge la o echipa cu adevarat puternica in Europa. Mult succes, baiete!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close