INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  ARBITRAJ

ANALIZĂ GSP Eroarea gravă pro-Italia continuă seria calificărilor mincinoase ale unor nume mari cu ajutorul arbitrilor » Și Hațegan e pe lista rușinii

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de - Publicat marti, 21 noiembrie 2023 19:49 / Actualizat marti, 21 noiembrie 2023 20:05

Remiza de luni seară dintre Italia și Ucraina, 0-0, în ultima etapă a grupelor preliminare ale Campionatului European 2024 i-a adus campioanei europene calificarea la turneul final. 

A produs, în schimb, un imens scandal, după ce arbitrul meciului, spaniolul Manzano, le-a refuzat ucrainenilor un penalty clar la faultul comis de Cristante asupra lui Mudryk.

Eroarea gravă pro-Italia continuă seria calificărilor mincinoase ale unor nume mari cu ajutorul arbitrilor » Și Hațegan e pe lista rușinii

Dacă Ucraina ar fi marcat din acel 11 metri, pe care ar fi fost corect să-l primească, atunci trupa lui Rebrov mergea la Euro, iar Italia era trimisă la barejele de pe ruta Ligii Națiunilor. Calificarea rușinoasă a Italiei, datorată exclusiv unei erori grave de arbitraj, nu e una singulară în ultimii ani. 

Au mai existat momente în care echipe care erau favorite și reprezentau prezențe constante la turneele finale au fost ajutate din greu de arbitri pentru a se califica.

Franța a mers la CM 2010 după un henț al lui Henry

Unul dintre cele mai controversate astfel de momente s-a petrecut în 2009, în barajul pentru accesul la Mondialul din Africa de Sud. Franța a întâlnit Irlanda, iar în meciul retur a marcat golul calificării după ce Thiery Henry a preluat mingea cu mâna. 

Eroarea gravă pro-Italia continuă seria calificărilor mincinoase ale unor nume mari cu ajutorul arbitrilor » Și Hațegan e pe lista rușinii

Nimeni din brigadă nu a observat incorectitudinea, însă după meci s-a declanșat un scandal imens. Atacantul francez a vorbit la acel moment pe larg despre cele întâmplate.

„Nu am negat niciodată că am controlat balonul cu mâna. Am recunoscut acest lucru în fata jucătorilor irlandezi, a arbitrului și a presei. Mă simt rușinat de modul în care am câștigat, îmi pare foarte rău pentru irlandezi, care meritau să fie la turneul final. Soluția corectă este rejucarea", a spus Thierry Henry.

Arbitrul acelui meci a fost suedezul Martin Hansson.

Elveția ajutată de un român să ajungă la Mondialul din 2018

În 2017, la un alt baraj, Irlanda de Nord - Elveția, decisivă a fost eroare comisă în meciul tur de „central", nimeni altul decât românul Ovidiu Hațegan. 

Le-a oferit elvețienilor un penalty pentru un henț, însă fotbalistul nord-irlandez nu atinsese balonul cu mâna. 

Elveția a marcat, a câștigat cu 1-0, la retur s-a terminat 0-0 și greșeala lui Hațegan a fost decisivă. La acel moment nu fusese implementat sistemul de arbitraj video, iar Hațegan, care avea șanse să fie arbitru de centru la turneul final din Rusia, nu a mai fost cooptat în rândul „centralilor".

VIDEO Totul despre România - Elveția

Citește și: 

Jucătorul debutat de Hagi a rămas fără toți banii: „Am fost înșelat. Am pierdut 13 milioane”
ÎNȘELĂTORIE
Jucătorul debutat de Hagi a rămas fără toți banii: „Am fost înșelat. Am pierdut 13 milioane”
Mircea Lucescu e șocat de UEFA: „Îi permite acestei naționale să poată să meargă la Euro? Incredibil, neverosimil! E anormal așa ceva”
preliminarii
Mircea Lucescu e șocat de UEFA: „Îi permite acestei naționale să poată să meargă la Euro? Incredibil, neverosimil! E anormal așa ceva”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
Jeptar
Jeptar  •  22 Noiembrie 2023, 10:45

Ha, ha, ha! Luis cine? În primul rând, îngâmfatul ăsta nu a aflat că fotbalul e un joc de echipă. În al doilea rând, n-are goluri în CL cât are Haaland in 2 sezoane cu Salzburg si Dortmund. Proști mai sunt unii.

puki33
puki33  •  21 Noiembrie 2023, 21:16

care eroare. eroul nosru din Ukraina s-a aruncat de parca l-ar fi lovit metroul, Dne fereste ... *** daca se comporta ca lumea poate s-ar fi facut o analiza decizie corecta in spiritul jocului.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  21 Noiembrie 2023, 20:44

Penalty clar?! O simulare în care Mudryk a căutat contactul.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează