INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  KOSOVO - ISRAEL

OFICIAL A venit decizia UEFA în privința duelului Kosovo - Israel » Președintele federației a convins forul european să cedeze

UEFA a amânat și meciul Kosovo - Israel. Foto: Instagram
UEFA a amânat și meciul Kosovo - Israel. Foto: Instagram

Articol de - Publicat joi, 12 octombrie 2023 11:45 / Actualizat joi, 12 octombrie 2023 11:52

După ce a reprogramat din cauza războiului partida Israel - Elveția, pentru 15 noiembrie, UEFA a decis astăzi să amâne și întâlnirea din Kosovo a Israelului în campania pentru CE 2024. E posibil să se dispute în decembrie, după încheierea preliminariilor.

Peste 1.300 de victime a lăsat în urmă atacul Hamas în Israel, mai mult de 150 de oameni au fost răpiți și sunt mii de răniți. În asemenea condiții, era imposibil ca grupa I a preliminariilor CE 2024, cea a „tricolorilor”, să nu fie dată peste cap.

Edi Iordănescu a lăsat 3 „tricolori” în afara lotului pentru meciul cu Belarus
BELARUS - ROMÂNIA
Edi Iordănescu a lăsat 3 „tricolori” în afara lotului pentru meciul cu Belarus

Israel, trei confruntări în 7 zile în noiembrie, cu Elveția, România și Andorra

Duminică seară, UEFA a amânat oficial meciul Israel - Elveția, care ar fi trebuit să se joace joi, 12 octombrie, la Tel Aviv. Iar două zile mai târziu, forul continental a reprogramat acea partidă pentru mijlocul lui noiembrie.

Astfel, naționala lui Alon Hazan, principala noastră adversară în cursa spre turneul final din Germania, va avea trei confruntări într-o săptămână în luna viitoare: pe 15 noiembrie, cu Elveția (acasă). Pe 18, tot pe teren propriu, în fața României. Pe 21, în Andorra.

Foarte posibil, duelurile de „acasă” se vor derula în străinătate, o variantă fiind Cipru. Acolo am putea juca și noi în loc de Ierusalim, cum era fixat inițial

UEFA și Kosovo au vrut inițial să se joace acum meciul Israelului de la Priștina

UEFA era nevoită să ia o decizie și asupra celeilalte întâlniri a Israelului din octombrie. Duminică, selecționata albastră urma să evolueze împotriva lui Kosovo.

Președintele federației de la Tel Aviv (IFA), Moshe Zuares, a cerut încă de la început să fie reprogramată și deplasarea de la Priștina.

Și oficialii UEFA, și cei kosovari au afirmat în primă instanță că va fi o întâlnire departe de casă și că naționala israeliană se va antrena și va juca în siguranță. Nu ar fi vrut încă o modificare în program.

Președintele federației israeliene a convins forul european să cedeze

Numai că Zuares a insistat să se amâne, susținând că situația e tragică, jucătorii nu se puteau concentra la fotbal. Poate cel mai important aspect, selecționata ar fi putut părăsi țara doar cu acordul autorităților de securitate. Și nu are acest acord.

În momente critice pentru Israel, când nu sunt semne că războiul ar înceta în curând, ar fi fost aproape imposibil să se asigure întregii delegații securitatea de care are nevoie într-o deplasare.

Motivația UEFA: „Autoritățile din Israel nu permit naționalei lor să călătorească în străinătate”

UEFA a cedat în fața argumentelor președintelui IFA. În această dimineață, forul de la Nyon a anunțat că meciul Kosovo - Israel a fost amânat. Motivația oficială: „Autoritățile din Israel nu permit naționalei lor să călătorească în străinătate”.

Se caută o soluție pentru reprogramarea partidei. În zilele următoare se va lua o hotărâre. Federația de la Tel Aviv a cerut mutarea duelului în luna decembrie, chiar dacă ar însemna să se dispute după încheierea preliminariilor! 

Ce meciuri mai sunt de jucat în grupa României: 

  • Belarus - România (21:45, Antena 1), Andorra - Kosovo (joi) 
  • România - Andorra (21:45, Prima TV), Elveția - Belarus (15 octombrie)
  • Israel - Elveția (15 noiembrie)  
  • Israel - România, Belarus - Andorra, Elveția - Kosovo (18 noiembrie) 
  • România - Elveția, Andorra - Israel, Kosovo - Belarus (21 noiembrie) 
  • Kosovo - Israel (amânat pentru o dată ce urmează a fi stabilită)

VIDEO. Selecționerul a comentat situația tragică din Israel

Citește și:

Imaginile care se repetă în fiecare deplasare a „naționalei” » Președintele unei echipe din Superligă e nelipsit din delegație

Cine transmite Belarus - România la TV și cine sunt comentatorii

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (13)
digei
digei  •  13 Octombrie 2023, 10:06

Orice ar fi facut UEFA romanii nu se pot califica singuri.

John_Doe
John_Doe  •  12 Octombrie 2023, 19:10

Rusia a invadat Ucraina și a fost suspendată (meritat) din competițiile europene. Israel ocupa ilegal West Bank și înălțimile Golan de zeci de ani, palestinienii din teritoriile ocupate sunt discriminați, sunt 22 de rezoluții ONU care someaza Israelul sa se retragă din teritoriile ocupate și sa sisteze colonizarea. Rezultatul? Israel, țara asiatica, e invitata sa participe la toate competițiile europene. Mie imi pare puțin nedrept/ ciudat, dar poate e doar o impresie.

nervseele
nervseele  •  12 Octombrie 2023, 19:05

Israelul ar trebui să piardă la masa verde. Când echipa Norvegiei nu a fost lăsată să călătorească de către guvernul lor din cauza covid, au pierdut meciul. De ce e diferit acum?

Vezi toate comentariile (13)
Comentează