INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  MUNTENEGRU - UNGARIA

FOTO Ultrașii maghiari, bannere provocatoare la meciul cu Muntenegru » Ce reprezintă mesajele. Unul se referă la România

Cele două bannere afișate de maghiari în Muntenegru / Sursă foto: Facebook@ULTRAS-TIFO.net
Cele două bannere afișate de maghiari în Muntenegru / Sursă foto: [email protected]

Articol de - Publicat sambata, 17 iunie 2023 22:00 / Actualizat sambata, 17 iunie 2023 23:35

Naționala Ungariei a remizat, sâmbătă, pe terenul Muntenegrului, scor 0-0, într-o confruntare din preliminariile EURO 2024. Selecționata maghiarilor a fost încurajată la Podgorica de o galerie numeroasă, care a afișat și două bannere provocatoare. 

Întâi de toate, ultrașii de la Budapesta au afișat pe gard steagul Ținutului Secuiesc, regiunea istorică aflată în centrul României și care a provocat de-a lungul timpului numeroase discuții aprinse între români și maghiari. E un mesaj de susținere pentru locuitorii de acolo, care cer autonomie față de țara noastră.

UEFA și FIFA nu interzic arborarea respectivului steag. Totuși, dinspre partea românească s-a înaintat uneori ideea că afișarea drapelului secuiesc ar reprezenta un gest ostentativ al maghiarilor la adresa României.

Lângă steagul Ținutului Secuiesc, suporterii din nucleul dur al naționalei maghiare au afișat, la fel ca la meciurile anterioare, și un dicton ce se vrea a fi o replică la mișcarea BLM (n.r. - Black Lives Matter). 

Ultrașii maghiari, bannere provocatoare la meciul cu Muntenegru » Ce reprezintă mesajele. Unul se referă la România
Cele două bannere afișate de maghiari / Sursă foto: [email protected]

Bannere interpretabile afilșate de ultrașii maghiari în Muntenegru

Pe respectivul steag al ungurilor, pe care e desenat Regele Ștefan I al Ungariei îngenunchind în fața Fecioarei Maria și oferindu-i coroana, apare, însă, sintagma HLM: „Hun loves Mary”. Un mesaj pe care fanii maghiarilor l-au tot afișat în ultimii ani și totodată o replică față de expansiunea mișcării anti-rasiste „Black Lives Matter”, dar și față de mișcarea LGBTQ

Ce reprezintă acest mesaj în viziunea ungurilor? Faptul că aceștia îngenunchează doar în fața lui Dumnezeu, a propriei patrii și a femeii pe care o iubesc, scrie presa din țara vecină.

Ultrașii maghiari, bannere provocatoare la meciul cu Muntenegru » Ce reprezintă mesajele. Unul se referă la România
Banner-ul apare la fiecare meci al naționalei Ungariei / Sursă foto: Facebook

Sloganul respectiv a fost folosit prima oară de controversatul prim-ministru maghiar Viktor Orban: „Ungurii îngenunchează în trei situaţii: în faţa lui Dumnezeu, în faţa Patriei şi când cer în căsătorie”, spunea Viktor Orban în vara lui 2021.

De altfel, e de notorietate faptul că fotbaliștii din naționala Ungariei au refuzat să îngenuncheze în perioada în care gestul devenise unul extrem de folosit în meciurile internaționale, cum s-a întâmplat și la EURO 2020. 

Fără steagul controversat cu „Ungaria Mare”

De pe gardul suporterilor maghiari au lipsit, spre deosebire de meciurile din primăvară, steagurile cu „Ungaria Mare”. 

În luna martie a acestui an, Federația Maghiară de Fotbal (MLSZ) a emis un comunicat în care a informat că va permite folosirea steagului Ungariei Mari pe stadione. Momentul a reprezentat un uriaș conflict diplomatic între oficialii maghiari și cei români. 

„Ungaria Mare” este o idee politică revizionistă care presupune ca Ungaria să revină la frontierele avute înainte de 1918 sau ca maghiarii din țările vecine să reintre în sfera de influență a Budapestei.

Vezi și alte știri de actualitate: 

EXCLUSIV E OUT pentru meciul cu Elveția! Veste proastă primită de Edi Iordănescu

Remiza din Kosovo intră în istoria meciurilor în care naționala României a pierdut puncte importante în mocirlă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (42)
velkeiilles
velkeiilles  •  20 Iunie 2023, 13:12

Then i hope Romanian ultras won't ever bring moldovan flags to their matches or that you guys wont ever make flags with: Bessarabia is romania ever again. Romanian football is pretty bad if you are concerned about flags in a Hun Mne match

Normalis1
Normalis1  •  19 Iunie 2023, 17:53

Este un articol de prost gust,provocator,ce caracterizează editorul.

muki62
muki62  •  18 Iunie 2023, 19:42

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (42)
Comentează