INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FCSB - SLOVAN LIBEREC 0-2

FCSB - SLOVAN LIBEREC 0-2. Se anunță vremuri grele pentru FCSB! 3 urmări dure ale înfrângerii cu Slovan

Articol de - Publicat vineri, 25 septembrie 2020 11:05 / Actualizat vineri, 25 septembrie 2020 11:26

FCSB a terminat prematur acest sezon european, fiind eliminată de cehii de la Slovan Liberec, 0-2, în turul III din preliminariile Europa League.

Afectată de criza de COVID-19 din lot, care a scos din joc 15 jucători, dar și de o strategie greșită, FCSB ratează pentru al treilea an consecutiv grupele unei competiții europene, ceea ce reprezintă o premieră pentru club. Astfel, eșecul din Europa League va lăsa răni adânci la FCSB. GSP.ro îți prezintă 3 urmări ale înfrângerii echipei roș-albastre,

1. FCSB, din nou pe minus! Ce face Gigi?

FCSB se pregătește de un nou an în care este pe minus. După ce a pierdut bani în 2018 și 2019, Becali riscă să aibă un nou sezon negativ din punct de vedere financiar. După ratarea calificării în grupele europene, bugetul FCSB încasează o altă lovitură puternică, iar patronul echipei ar putea fi nevoit să ia măsuri dure pentru a atenua pierderile.

FCSB - SLOVAN LIBEREC 0-2. Se anunță vremuri grele pentru FCSB! 3 urmări dure ale înfrângerii cu Slovan

Becali spunea în iulie că ratarea grupelor Europa League ar echivala cu falimentul clubului, din cauza datoriilor echipei către el.

Credeam că am 6 milioane datorie. Am vorbit cu contabila și i-a spus «Zi-mi și mie». Am 11 milioane de euro împrumutați! Eu credeam că sunt 7 sau 8. Când de fapt sunt 11. Eu acum am 11 milioane de euro datorie! Dacă nu mă calific în cupele europene sau nu vând un jucător ce fac? Intru în faliment! Ce fac? Nu? Vreau să zic eu… Păi, îl vând pe Man! Dar dacă nu-l vând? Eu vorbesc când sunt banii în buzunar
- declara la finalul lunii iulie Gigi Becali

Acum, rămâne de văzut ce va face Gigi: va încerca să vândă jucători pentru a atenua pierderile sau va continua cu același lot, sperând ca anul viitor să întrerupă seria negativă din Europa.

2. FCSB pierde teren în Europa! CFR Cluj devine numărul 1

CFR Cluj continuă, după 1-0 pe terenul lui Djurgarden, parcursul în Europa League și va juca în play-off cu KuPS Kuopio, pe 1 octombrie. Echipa lui Dan Petrescu pornește cu prima șansă contra finlandezilor, iar clujenii pot bifa încă un sezon în grupele unei competiții europene.

11 victoriia reușit CFR în deplasare în Europa, în 32 de partide disputate pe terenuri adverse

După ce anul trecut a avansat dintr-o grupă cu Celtic, Lazio și Rennes, având prestații spectaculoase, și a fost eliminată cu greu în șaisprezecimi de Sevilla, câștigătoarea competiției (1-1 și 0-0), CFR Cluj este la un meci distanță de o nouă participare în grupele Europa League. Formația lui Dan Petrescu, campioană în ultimele trei sezoane, devine astfel echipa numărul 1 a României în cupele europene în ultimii ani, câștigând astfel lupta cu FCSB, care nu poate ține pasul cu feroviarii.

  • Premieră negativă la FCSB: Eșecul de la Giurgiu înseamnă și o pată neagră pe istoria clubului, FCSB a părăsit pentru prima dată din 2003 încoace, de când a început „era Gigi Becali”, o competiție europeană înainte de ultima rundă a preliminariilor! Este pentru a patra oară în ultimii 17 ani când FCSB ratează grupele unei competiții continentale, dar precedentele trei eliminări au fost suferite în play-off, în 2015, după “dubla” cu Rosenborg, în 2018, după meciurile cu Rapid Viena, și 2019, în urma înfrângerii suferite cu Vitoria Guimaraes.

3. Adio transferuri pe bani mulți

Eliminarea din preliminariile Europa League va afecta și planul lui Gigi Becali de a lua zeci de milioane de euro pe Florinel Coman (22 de ani) și pe Dennis Man (22 de ani). Cele două vedete de la FCSB vor avea doar meciurile din Liga 1 și poate partidele echipelor naționale pentru a putea ieși în evidență și pentru a atrage atenția cluburilor din străinătate.

Astfel, fără meciuri în cupele europene, lui Becali îi va fi greu să îi vândă pe cei doi pe sumele pe care le dorește. 

5.500.000 de euroeste cota lui Florinel Coman, potrivit transfermarkt, cu 500.000 mai mult decât Dennis Man

Becali ar putea încerca să-l vândă măcar pe unul dintre cei doi în această perioadă de transferuri pentru a nu risca să să obțină mai puțini bani la finalul sezonului viitor.

FOTO Cele mai tari imagini din FCSB - Slovan Liberec 0-2

+16 FOTO

VIDEO Mihai Pintilii, dupa eliminarea din Europa League; „Nu am ce să le reproșez jucătorilor”

Citește mai multe știri despre FCSB: 

EXCLUSIV Se destramă FCSB după eliminarea din Europa League? „Gigi Becali e forțat să facă asta”

Mihai Pintilii, moment neașteptat cu oficialul FCSB după eliminarea din Europa League: „Du-te, bă, de aici!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (76)
870797579666969
Ernest Pap  •  25 Septembrie 2020, 19:25
Postat de florar pe 25 Septembrie 2020, 14:22

Vezi ca tot astazi se vorbeste si de falimentul cerut CFR de Joma...

Vezi că asta cu Joma care cere falimentul e ca aceea ȘI EU CER DEMISIA LUI IOHANNIS DAR MĂ ASCULTĂ CINEVA ?

915542705250791
Aurel Stana  •  25 Septembrie 2020, 18:43
Postat de energydrik pe 25 Septembrie 2020, 17:52

Nu are ce sa mai vanda! Cluburile se feresc sa cumpere fotbalisti care au fost depistati Covid pentru ca inca nu e nimic clar despre cum evolueaza virusul in timp, posibil sa vanda, dar la un pret sub cota lor si nicidecum la ce viseaza Gigi.

tu de unde stii ma cum functioneaza transferurile esti vreun impresar , toti prostanaci dau cu parerea

energydrik
energydrik  •  25 Septembrie 2020, 17:52

Nu are ce sa mai vanda! Cluburile se feresc sa cumpere fotbalisti care au fost depistati Covid pentru ca inca nu e nimic clar despre cum evolueaza virusul in timp, posibil sa vanda, dar la un pret sub cota lor si nicidecum la ce viseaza Gigi.

Vezi toate comentariile (76)
Comentează
Close