INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ALASHKERT - FCSB 0-3

ALASHKERT - FCSB 0-3 // Florin Talpan nu iartă pe nimeni! Următoarea țintă: ProTV » Ce gafă face juristul

Florin Talpan
Florin Talpan

Articol de GSP - Publicat vineri, 26 iulie 2019 14:00

CSA Steaua va da în judecată televiziunea ProTV, deși nu postul românesc a produs meciul Alashkert - FCSB 0-3, din turul II al preliminarilor Europa League. Totul a pornit după ce pe grafica televiziunii a apărut numele Steaua în dreptul oaspeților.

După ce l-a învins pe Gigi Becali în toate procesele, Florin Talpan, juristul Clubului Sportiv al Armatei, pune tunuruile pe televizunea ProTV. Steaua a emis azi un comunicat prin care anunță că a emis o sesizare către Consiliul Național al Audiovizualului după Alashkert - FCSB.

Talpan și cei de la CSA susțin că ProTV a încălcat legea pentru că a folosit în grafica meciului numele de „Steaua” și „Ste” cu referire la formația FCSB.

alashkert fcsb 

„Urmare a încălcării dispozițiilor art. 3 alin. 2 din Legea 504/2002 de către postul PRO TV atât cu ocazia transmiterii meciului de fotbal din data de 25.07.2019 disputat între formațiile ALASHKERT și FCSB, cât și în știrile sportive din ziua de 26.07.2019 prin folosirea în grafica meciului, indicat anterior, denumirea „STEAUA” și „STE” cu referire la formația FCSB, Clubul Sportiv al Armatei “Steaua București” a înaintat astăzi o sesizare către Consiliului Național al Audiovizualului prin care solicită dispunerea măsurilor necesare, conform legislației în vigoare pentru nerespectarea deciziei nr. 3425/03.12.2014 pronunțată în dosarul nr. 42805/3/2011.

De asemenea, am reiterat faptul că această situație se perpetuează cu toate că, încă din anul 2017 CNA a transmis radiodifuzorilor o adresă de atenționare prin care le-a reamintit obligația de a asigura informarea corectă a publicului, conform prevederilor legislației audiovizualului în vigoare și a deciziilor ÎCCJ nr. 3425/2014 și a CAB 989A/2016. Postul de televiziune PRO TV nu este la prima abatere de acest gen iar ultima somație publică în acest sens primită de postul PRO TV a fost în luna ianuarie 2019, conform răspunsului C.N.A. nr. 3891RF/15.01.2019”comunicat CSA STEAUA

Nu ProTV a produs meciul

Talpan a făcut însă o gafă. Deși ProTV a transmis meciul în România, de producția acestuia s-a ocupat televiziunea publică din Armenia. Astfel, armenii sunt cei care au folosit numele de Steaua pe grafică, nu postul românesc.

Citește și: 

MM Stoica a răbufnit pe facebook după criticile la adresa lui Man: „Mai devreme ațipise pe masa de masaj. Altă noapte pierdută. Dar nu cu vreo fetiță”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (196)
144258713378047
Popa Virgiliu  •  29 Iulie 2019, 09:18

Nu, nu am reusit sa ma fac inteleasa... Steaua este una singura si anume cea aflata in acest moment in Liga I... Da, Steaua, echipa istorica zic, este in Liga I, e antrenata de B. Andone si deocamdata, este patronata de G. Becali ! In sufletele stelistilor vechi, de zeci de ani, asa ca mine, nu poate exista o alta echipa Steaua... Nici sub egida armatei si nici sub vreo alta egida... Istoria nu poate fi trucata permanent... Poti numi aceasta echipa FCSB, daca tii neaparat... Dar nu poti sa si crezi asta in sufletul tau... Steaua va redeveni la un moment dat una singura... Cu emblema stadion si suporteri cu tot... Talpan nu stie de ce !

cetateanul_surmenat
cetateanul_surmenat  •  27 Iulie 2019, 18:37
Postat de gicab pe 27 Iulie 2019, 08:53

N-are relevantă unde sa afla șoricelulul... la fel nici poza... oricum pare făcută la o activitate protocolară ... un eveniment... oricum nu cred ca ai sa găsești in codul penal ceva legat de aceasta...iar de exemplu pt militari pozarea lângă drapelul de lupta al unității e un mod de recompensare legal...

Din ce am vazut e o poza personala, nu exista recompensa "poza cu cupa" in RG-1. Tu, daca ai facut armata, aveai dreptul sa te pozezi cu drapelul de lupta desfasurat al unitatii doar pt ca voiai tu? Sunt doua cazuri diferite. Apoi, in ce unitate militara ai auzit tu ca un militar cre demisia comandantului unitatii in presa fara a fi pedepsit?

cetateanul_surmenat
cetateanul_surmenat  •  27 Iulie 2019, 18:32
Postat de catalynn pe 27 Iulie 2019, 11:12

Dacă nu îți era clar, pt steliști NU exista nimic pe care sa uram mai tare, însă ură din aia din adâncul inimii, decât FC fcsb și jjjijjistii! Io înțeleg ca tu încerci sa joci la 2 capete, însă dacă vrei sa o simți pe pielea ta cât de iubiți sunteți in Ghencea fa un experiment: miercuri jucam in Cupa și îți poți aduce 2 tricouri, unul sa zicem cu Doar Dinamo București și unul cu FCSB = Steaua și vezi reacția celor din jur! Îți recomand sa îl porți pe ăla cu FCSB ultimul și de asemenea sa ai condiție fizica buna, rezistența la alergare! :-)))))

Eronat, TU il urasti pe cioban pt ca a oprit robinetul cu bani si ai ramas cu datorii la banca neplatite. Asa se intampla cand nu te duce mintea, v-ati crtat cu oierul si ala a oprit finantarea. Ah, cat de mult iti lipsesc biletele gratis la meci, banii de deplasari si coregrafii din care ciupeiai si tu cat de o rata lunara! Si acum faci pe corectul pe site-uri! Parca nu stim ce hram porti. Rusine!

Vezi toate comentariile (196)
Comentează