INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  AS ROMA - CFR CLUJ

AS Roma - CFR Cluj, la a treia serie » Bilanțul ardelenilor în confruntările cu italienii și pe „Stadio Olimpico”

Emmanuel Culio a reușit o „dubă” în AS Roma - CFR Cluj 1-2, în 2008
Emmanuel Culio a reușit o „dubă” în AS Roma - CFR Cluj 1-2, în 2008

Articol de - Publicat joi, 05 noiembrie 2020 07:33 / Actualizat joi, 05 noiembrie 2020 07:41

AS Roma e singurul adversar pe care CFR Cluj l-a întâlnit deja de două ori în confruntările continentale, în grupele Ligii Campionilor.

  • Meciul AS Roma - CFR Cluj, programat astăzi, 5 noiembrie, de la ora 19:55, va putea fi urmărit în format liveTEXT pe GSP.ro;

În această seară, CFR dispută cea de-a 67 partidă din istoria clubului în cupele europene, întâlnind pentru a treia oară AS Roma la acest nivel. Precedentele două confruntări au avut loc tot în grupe, dar în Liga Campionilor.

De această dată însă, ardelenii au plecat în Italia cu o echipă, și mai ales o defensivă, decimată de accidentări și coronavirus. Le lipsesc Cestor și Vinicius, respectiv Burcă, Chipciu și Vojtus. Astfel, cuplul de stoperi ar putea fi Denis Ciobotariu - Cristi Manea, cu o medie de vârstă de 22,5 ani. Iar primul ar fi chiar debutant, el nejucând încă în cupele europene.

Prima și singura victorie românească în Italia

În cea dintâi confruntare cu romanii, în grupele CL, CFR a furnizat marea supriză. În septembrie 2008, formația din Gruia învingea cu 2-1 pe „Olimpico”, revenind de la 0-1 prin „dubla” lui Culio. A fost și a rămas singura victorie a unei echipe românești pe pământ italian din istoria fotbalului nostru. La retur, ardelenii cedau cu 3-1 și încheiau grupa din care mai făceau parte Chelsea și Bordeaux pe ultimul loc.

Doi ani mai târziu, în aceeași fază a competiției, CFR pierdea cu AS Roma în deplasare, 2-1, dar scotea o remiză, 1-1, în Gruia. Termina însă grupa, unde i-a mai avut adversari pe Bayern și Basel, tot pe ultima poziție.

CFR Cluj, a patra oară pe „Olimpico”

Următoarele confruntări ale ardelenilor cu fotbalul italian au avut loc în 2013, când au pierdut ambele partide cu Inter, în „16-imile” Europa League (0-3 și 0-2), și cu Lazio, sezonul trecut, în grupele Europa League. Și-au împărțit victoriile, 2-1 pentru echipa lui Dan Petrescu acasă, 1-0 pentru Lazio la Roma, tot pe „Olimpico”. Diseară va fi deci a 4-a oară când CFR va juca pe celebrul stadion, unde are o victorie și două înfrângeri.

71 de meciuriall-time au jucat echipele românești cu cele italiene în cupele europene, obținând doar 11 victorii (CFR singura în deplasare), 20 de remize și 40 de înfrângeri

337,25 milioane euroeste valoarea estimată a lotului celor de la AS Roma și doar 23,53 adună CFR, conform siteului de specialitate transfermarkt.ro

VIDEO. Dan Petrescu, conferință înaintea partidei cu AS Roma

Citește mai multe știri despre CFR Cluj:

CFR Cluj a luat decizia! Acționarul a anunțat dacă echipa se prezintă la meciul cu FC Argeș: „Asta este”

Paulo Vinicius forțează revenirea » Unde se va trata stoperul de la CFR Cluj pentru a accelera recuperarea

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
189254898748309
Claude SH  •  05 Noiembrie 2020, 14:16

Performantele aduc performante. Ideea e sa te califici într-o grupa europeana. Trăim cu speranța că vom face un meci bun și ca vom obține și de aceasta data punct sau puncte.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează