INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  BENFICA - FRANKFURT 4-2

Benfica - Frankfurt 4-2 / VIDEO+FOTO João Félix l-a depășit pe Eusebio și a uimit Europa » Juventus vrea să-i achite clauza de reziliere: 120 de milioane!

Articol de - Publicat vineri, 12 aprilie 2019 09:19

João Félix, 19 ani, în meciul de ieri, Benfica-Frankfurt, 4-2, din „sferturile” Europa League, a reușit un hat-trick și un assist, devenind cel mai tânăr portughez cu o „triplă” într-o competiție europeană. 

Liverpool oferă 70 de milioane. Juventus este gata să achite clauza de reziliere de 120 de milioane.

Lusitanii de la O Jogo i-au dat nota 9. Nemții au fost și mai generoși: nota 1 în Bild, adică maximum! „Clasă mondială”.

La doar 19 ani și cinci luni, João Félix e marea promisiune a fotbalului portughez. Cel mai tânăr cu hat-trick în cupele continentale, depășindu-l pe Eusebio.

Ieri, a fost de departe cel mai bun, atacantul care înscrie de trei ori, pasează decisiv și atrage toate flash-urile fotografilor. Puștiul crescut de Porto șase ani la juniori, dar care a ajuns la Academia Benficăi în 2015 e MVP-ul momentului în Europa League

„E un talent rar"

Chiar și antrenorul adversarilor, Adi Hütter, e încântat de el, deși l-a terorizat 90 de minute: „E un talent rar. Dacă va continua la fel, nu va mai rămâne mult la Benfica. Nu e doar un goleador. Joacă și îi face și pe ceilalți să joace, cu multă inteligență”.

joao b meci
Foto: Reuters

Puterile Europei sunt cu ochii pe Félix. Bayern l-ar vrea, însă Liverpool a oferit deja 70 de milioane de euro. Prea puțin, deocamdată, crede Benfica. João are o clauză de reziliere de 120 de milioane. Pe care Juventus ar fi gata să o achite în această vară! 

„Nu e un supererou”

Numai tehnicianul „vulturilor” le cere jurnaliștilor să nu exagereze. „Dacă n-ar fi marcat niciun gol, ați fi spus că nu e în formă. După «triplă», l-ați transformat într-un supererou”, a declarat Bruno Lage. „Să-l lăsăm să crească în mod natural. E João Félix, nu un super erou”. 

După al treilea gol, puștiul a plâns de fericire, cu fața în iarbă. Și a comentat pe Instagram: „Trăiesc un sentiment inexplicabil”. 

Click AICI pentru statistici

„João Félix joacă așa cum o face într-un parc. Sunt convins că poate avea o carieră frumoasă”
Bruno Lage, antrenor Benfica

„Încă un puști al Academiei își împlinește visul. Félix își imagina de mult timp un asemenea moment”
Andreas Samaris, mijlocaș Benfica

„Dacă va continua în același ritm, acest portughez va fi unul dintre cei mai buni fotbaliști ai lumii”
Luka Jovici, atacant Frankfurt

15goluri și 7 assisturi are João Félix în acest sezon (36 de meciuri)

35de milioane de euro este cota puștiului, potrivit transfermarkt.de

4ani de contract mai are cu Benfica atacantul născut pe 10 noiembrie 1999 la Viseu

Vezi AICI video cu golurile

EUROPA LEAGUE

„Sferturi”, tur

Arsenal - Napoli 2-0 (Ramsey 15, Koulibaly 25 autogol)

Benfica - Frankfurt 4-2 (Félix 21 penalty, 43, 54, Dias 50 - Jovici 40, Paciência 72)

Slavia Praga - Chelsea 0-1 (Marcos Alonso 86) l A. Băluță, neconvocat la gazde.

Villarreal - Valencia 1-3 (Cazorla 36 penalty - Guedes 6, 90Ă3, Wass 90Ă1)

Returul se joacă pe 18 aprilie. 

Citește și:

„SFERTURILE” EUROPA LEAGUE // VIDEO+FOTO Favoritele fac un pas mare spre semifinalele Europa League! Joao Felix, puștiul teribil al fotbalului portughez, a fost omul serii

EUROPA LEAGUE // Statisticienii au grăit: 3 echipe sunt ca și calificate în semifinale » Seară plină de recorduri: Chelsea, Arsenal și Joao Felix în prim plan

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
cneius
cneius  •  12 Aprilie 2019, 13:20

"Numai tehnicianul „vulturilor” le cere jurnaliștilor să nu exagereze"... "E João Félix, nu un super erou”...Da, antrenorul are dreptate dar cine il asculta ? Presa abia asteapta sa scrie un articol cu titluri bombastice !

magic4ever
magic4ever  •  12 Aprilie 2019, 13:18
Postat de ciclistul pe 12 Aprilie 2019, 11:37

Nici nu l-am remarcat in meciul asta! E supraevaluat campionatul Portugaliei, Liverpool anul trecut conducea la pauza pe Porto cu 4 la 0. Anul asta, se indreptau spre acelasi scor. Ok, alea din top portugheze sunt bune, dar pustiul asta nu s-a remarcat pana acum. Sa o lasam mai moale, oricine a cumparat de la Benfica in ultimii ani si-a luat teapa. La fel, columbienii aia de la Porto cand au iesit in campionate din primele 4 au ajuns sa fie imprumutati pe la alte cluburi.

Vezi ca Liverpool a castigat cu ajutorul arbitrilor meciul cu Porto...portughezii au avut 2 penalty-uri clare neacordate si Salah trebuia eliminat dupa intrarea criminala la Marega...campionatul Portugaliei nu este la nivelul campionatelor din Spania, Anglia, Italia, Franta sau Germania, dar Porto si Benfica sunt echipe bune cu jucatori de top.

mosvasile
mosvasile  •  12 Aprilie 2019, 12:48

Cand a executat penalty-ul-la primul gol-s-a pozitionat prost, iar portarul lui Frankfurt putea sa fi ghicit fara probleme coltzul-daca nu ar fi fost mai preocupat sa tzopaie in poarta!Ce s-ar fi intamplat daca pustiul rata?

Vezi toate comentariile (18)
Comentează