INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  RECORDURI

EUROPA LEAGUE // Statisticienii au grăit: 3 echipe sunt ca și calificate în semifinale » Seară plină de recorduri: Chelsea, Arsenal și Joao Felix în prim plan

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 aprilie 2019 00:49

Valencia, Chelsea și Arsenal sunt ca și calificate în semifinalele Europa League. Cel puțin asta reiese dintr-un algoritm complex al statisticienilor englezi.

  • Retururile se vor disputa pe 18 aprilie;
  • Semifinalele sunt programate pe 2 mai și pe 9 mai: Arsenal/Napoli - Villarreal/Valencia și Benfica/Eintracht Frankfurt - Slavia Praga/ Chelsea;
  • Marea finală se va juca pe 29 mai, pe Stadionul Olimpic din Baku.

Arsenal, 83 % șanse în fața lui Napoli

„Tunarii” au câștigat cu 2-0 pe Emirates și privesc cu optimism returul din Italia. Algoritmul celor de la Gracenote le oferă 83 % șanse de calificare. O altă statistică interesantă spune că Arsenal a mers mai departe în opt din ultimele nouă „duble” eliminatorii din Europa atunci când a câștigat manșa tur. Singura nereușită a fost în șaisprezecimile Ligii din sezonul 2010/2011, contra Barcelonei.

0 victoriiun egal și 8 eșecuri are Napoli în deplasările europene din Anglia

Chelsea, 88 % calificată

În ciuda unui meci nu tocmai reușit în Cehia, Chelsea a obținut o victorie vitală, fără gol primit. Algoritmul le oferă 88% șanse de calificare. Londonezii au mai atins o performanță remarcabilă, 14 meciuri consecutive fără eșec în Europa League. Dacă nu pierd returul de săptămâna viitoare, „albaștrii” vor egala pe Atletico Madrid, liderul ierarhiei.

Vezi cele mai tari imagini ale serii de Europa League

Villarreal are nevoie de un miracol

Valencia a obținut un rezultat ideal în deplasarea de la Villarreal, scor 3-1, și e calificată în proporție de 98%. „Liliecii” și-au asigurat victoria cu două goluri venite în minutele de prelungire și au devenit formația cu cele mai multe goluri marcate în timpul adițional în istoria competiției, 10 la număr. Valencia împarte primul loc cu austriecii de la Salzburg.

Benfica, 67% calificată

Benfica a trecut de Frankfurt, scor 4-2. Paradoxal, formația care a marcat cele mai multe goluri în turul sferturilor de finală e cea care tremură pentru calificare, după cum arată calculele specialiștilor. Portughezii sunt în semifinale în proporție de 67%.

Benfica e prima însă la alt capitol, la cel al jucătorului serii. Joao Felix a devenit cel mai tânăr jucător care marchează un hat-trick în Europa League.

Jucător Vârstă
João Félix 19 ani și 152 zile
Marko Pjaca 19 ani și 219 zile
Paco Alcácer 20 de ani și 223 zile
Harry Kane 21 de ani și 87 zile
Romelu Lukaku 21 de ani și 282 zile

Vezi și: 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional

Favoritele fac un pas mare spre semifinalele Europa League! Joao Felix, puștiul teribil al fotbalului portughez, a fost omul serii

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează