INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  SHERIFF TIRASPOL - MANCHESTER UNITED

CORESPONDENȚĂ GSP DIN MOLDOVA Ce au găsit la Chișinău vedetele Ronaldo, Casemiro și Varane » Pregătiri speciale pentru marele meci programat diseară

Intrarea în arenă. Moldova vrea să-l vadă pe Cristiano / FOTO: Ștefan Constantin +11   FOTO
Intrarea în arenă. Moldova vrea să-l vadă pe Cristiano / FOTO: Ștefan Constantin

Articol de , - Publicat joi, 15 septembrie 2022 12:02 / Actualizat joi, 15 septembrie 2022 16:06

Cristiano Ronaldo, Casemiro și Varane, trei dintre vedetele lui Manchester United, câștigători de Ligă și campioni mondiali, au aterizat aseară la Chișinău și azi întâlnesc în Europa League surpriza ultimelor sezoane din fotbalul est-european. Sheriff Tiraspol, campioana Moldovei.

  • Sheriff Tiraspol - Manchester United, duel din grupele Europa League, se joacă astăzi, de la ora 19:45, liveTEXT pe GSP.ro. Meciul e netelevizat. 

Chișinăul arată chiar european! Curat, cu toate că aglomerat în centru, unde e posibil să vezi și două accidente ușoare pe Waze la două străzi distanță. Verde, cu dealuri împădurite la stânga și la dreapta drumurilor largi de la periferie. Și, mai nou, european și la fotbal.

Azi, de la 19:45, Manchester United bifează a 33-a țară europeană în care joacă vreodată. Va întâlni Sheriff Tiraspol, mutată din rațiuni de securitate la Chișinău pentru meciurile europene. 

UEFA a considerat că Transnistria nu poate găzdui meciuri europene după invazia Ucrainei din 24 februarie, așa că stadionul Zimbru va fi gazdă.

Aproape cel mai mic stadion pe care joacă Manchester United

Un stadion micuț, cochet. Care, într-o zi obișnuită, își lasă un colț vizibil inclusiv din stradă, de pe trotuar, de pe bulevardul Dacia. 

Diseară, pe arena de 10.500 vor fi sute de englezi. Echipa lor nu mai joacă în campionat de la moartea Reginei Elisabeta a II-a, așa că mulți au venit mii de kilometri pentru a asista la unicul joc programat pentru o perioadă de două săptămâni

FOTO. Imagini surprinse de reporterii GSP de la Chișinău înainte de Sheriff - Manchester United

+7 FOTO

Cazările din centru sunt pline, iar hotelierii de pe bulevardul București vorbesc de „8-9 camere ocupate de fani veniți din Regatul Unit”. 

Nu vor lipsi fani ai celor de la Manchester United din România, totul pentru o partidă istorică: arena Zimbru e a doua cea mai mică pe care joacă Manchester United în cupele europene

Cei mai înghesuiți au fost maghiarii de la Honved, care au venit circa 9.000 pe o arenă de doar 8.500 de locuri, în 1993. Iar cei mai puțini fani au fost la Athinaikos, unde grecii au venit în număr mic pentru o întâlnire atât de mare. 5.000 în 1991!

Ce au găsit la Chișinău vedetele Ronaldo, Casemiro și Varane » Pregătiri speciale pentru marele meci programat diseară

Erik ten Hag le cere scuze moldovenilor: „Îmi pare rău, vor aștepta”

E o noutate și pentru Cristiano Ronaldo, cel mai sonor nume deplasat de United la Chișinău. Sunt șanse ca acesta să fie titularizat, mai ales că Marcus Rashford va lipsi din ofensivă, accidentare musculară. 

Nici francezul Martial, olandezul Van de Beek și englezul Wan Bissaka nu vor evolua în partida de diseară. United a ales să nu țină antrenamentul oficial în Republica Moldova, ci la baza proprie de la Carrington. Așa că Erik ten Hag și David de Gea au fost preluați direct de la aeroport și aduși la conferința de presă ținută aseară lângă stadionul Zimbru, într-o sală de sport pregătită special pentru oaspeții din Regatul Unit. 

Antrenorul Erik ten Hag a menționat că „fanii din Moldova trebuie să aibă răbdare până a doua zi pentru a afla dacă Cristiano Ronaldo va juca sau nu. Îmi pare rău!”

Presiune e mereu, indiferent de meci. Trebuie să facem cel mai bun joc al nostru pentru a bate echipa care a învins Real Madrid și Șahtior. E o echipă capabilă.

- Erik ten Hag, antrenor Manchester United

E o competiție specială pentru mine, am și câștigat-o cu Atletico. Pentru noi este o necesitate să o batem pe Sheriff, mai ales că am început cu stângul.

- David de Gea, Manchester United

Ce au găsit la Chișinău vedetele Ronaldo, Casemiro și Varane » Pregătiri speciale pentru marele meci programat diseară
Erik ten Hag, aseară, la conferința de presă / FOTO: Ștefan Constantin

Un român a dat golul la inaugurarea stadionului din Chișinău

Necunoscut la noi în țară, un fotbalist din România a intrat în istoria stadionului Zimbru. E primul jucător al unei echipe din Moldova care a marcat pe această arenă, la inaugurarea ei, pe 20 mai 2006. 

Florin Nofitovici a egalat pentru formația din Chișinău într-un amical disputat împotriva celor de la Krîlia Sovetov Samara (1-1). În România, Nofitovici a jucat doar la nivel de Divizia B, însumând peste 100 de partide pentru Dacia Mioveni, Petrolul, Chiajna și Știința Bacău.

Multe transferuri pentru Sheriff

Pe lângă un antrenor nou față de sezonul în care a făcut senzație în Liga Campionilor, croatul Stjepan Tomas înlocuindu-l pe ucraineanul Iuri Vernidub, formația din Moldova are și 13 jucători noi

Cei doi nigerieni sosiți înaintea acestui sezon, Akanbi și Atiemwen, au început extraordinar grupele Europa League. Au marcat primele două goluri ale echipei în victoria de la Omonia, 3-0.

Citește și alte știri de actualitate:

Anderlecht e FCSB de Belgia » Cum s-a reinventat formația din Bruxelles pe modelul Gigi Becali

FOTO Imagini revoltătoare la meciul lui Celtic din Liga Campionilor » Fanii scoțieni, mesaje oribile după decesul Reginei

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
Amiralul2022
Amiralul2022  •  15 Septembrie 2022, 18:06

Mai bine jucau la noi !...

maradona79
maradona79  •  15 Septembrie 2022, 17:34

Potrivit media moldovenesti, jucatorii lui MU au dat iama intr-un magazin de desfacere al fabricii de bomboane Bucuria. CR7 a luat 2kg in greutate cu aceasta ocazie si nu va putea evolua in meciul cu Sheriff datorita unei balonari.

Mandpv64
Mandpv64  •  15 Septembrie 2022, 15:45
Postat de prima_la_stanga pe 15 Septembrie 2022, 15:08

Ești bun, te pricepi.

Și tu ești ,te pricepi mai ceva că acest neica nimeni de antrenor ....

Vezi toate comentariile (6)
Comentează