INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  EUROPA LEAGUE

Ce pierde România după ce Steaua şi Astra au fost eliminate din Europa » Care este situaţia în clasamentul coeficienţilor

Articol de - Publicat vineri, 12 decembrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 26 februarie 2015 11:43

România se află pe locul 15 în clasamentul coeficienţior UEFA, ultimul care asigură două echipe în tururile preliminare ale Champions League, în luptă cu Austria, ocupanta locului 16.

Ambele ţări au început competiţiile europene cu patru echipe, dar după eliminările Astrei şi ale Stelei, România nu mai are nici o echipă.

Austria mai are o singură echipă, Red Bull Salzburg, care va fi cap de serie în şaisprezecimile Europa League.

Dacă cei de la Salzburg obţin cel puţin o victorie şi un egal în următoarele două meciuri din Europa League, Austria va depăşi România în clasamentul coeficienţilor şi vom rămîne doar cu o echipă în preliminariile Champions League.

644545-uefabuna.jpg

Şi în acest sezon, Steaua a avut cea mai mare contribuţie la coeficientul României şi a adus şase puncte la coeficientul ţării.   Astra, echipă calificată în grupele Europa League, a adus patru puncte, iar Petrolul şi CFR Cluj, cîte două.

În următorul sezon european, 2015-2016, România va avea tot patru echipe la startul competiţiilor europene.

Campioana va participa în Champions League, în turul doi, pe tabloul campioanelor.

Cîştigătoarea Cupei României va juca în turul trei preliminar el Europa League, iar locurile doi şi trei din Liga 1 vor intra în turul doi, respectiv turul întîi al Europa League.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (119)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  15 Decembrie 2014, 02:23
Postat de bivumu pe 13 Decembrie 2014, 09:53

Compar produsele unor campionate : Romania, Ukraina si Austria. ...:)) O comparatie la care raspunsul l-am primit in teren: suntem cei mai buni pe strada noastra !:)))

mda, nici macar.

bivumu
bivumu  •  13 Decembrie 2014, 09:53

Compar produsele unor campionate : Romania, Ukraina si Austria. ...:)) O comparatie la care raspunsul l-am primit in teren: suntem cei mai buni pe strada noastra !:)))

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  13 Decembrie 2014, 01:21

app, stiti care e diferenta intre Ebola si sTeaua ? doar prima reprezinta un real pericol pentru Europa !..))

Vezi toate comentariile (119)
Comentează