INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  CFR CLUJ - CELTIC 2-0

CFR CLUJ - CELTIC 2-0 // Eroul Andrei Burcă voia să se lase! 1.500 de euro l-au ținut în fotbal + Cum a stricat „Cooperativa” Iftime-Becali

Articol de , - Publicat sambata, 14 decembrie 2019 09:00

Andrei Burcă, 26 de ani, marcatorul golului cu care CFR s-a desprins de Celtic și s-a apropiat de primăvara Europa League, a fost aproape de retragerea din fotbal în urmă cu patru ani. 

Când era legitimat la Bacău, în „B”, i se părea că nu găsește perspective strălucite pentru cariera lui.

Andrei Burcă e un fundaș din echipa națională și tocmai a marcat un gol în victoria cu Celtic. Și e titular de bază în formula cu care Dan Petrescu tocmai a obținut calificarea în "16-imile" Europa League.

Înainte să devină un fotbalist important, Burcă a avut multă vreme statutul unui jucător de duzină, pe care nu-l remarca nimeni.

1.500 de euro l-au ținut în fotbal

FC Botoșani l-a recrutat în vara anului 2016. Andrei a avut noroc cu Cristi Popovici, tehnician care se mutase de la Bacău la Botoșani, deci îl cunoștea foarte bine. Primul salariu din Liga 1: 1.500 de euro lunar.

Când încă nu semnase acordul cu clubul pe care-l conduce Valeriu Iftime, Burcă se gândea să se retragă din fotbal și să-și caute o altă meserie. Banii pe care-i câștiga în "B" abia îl ajutau să se întrețină și nici nu vedea perspectiva unui progres spectaculos, din moment ce el deja nu mai era foarte tânăr.

Acum a ajuns la 26 de ani și s-a transformat într-un personaj central din cel mai bun parcurs european înregistrat de o echipă românească în sezonul acesta. Trecerea de la Bacău la Botoșani l-a convins că merita să continue cu fotbalul, transferul la CFR l-a propulsat la nivelul cel mai bun din sportul profesionist, cu statutul de internațional și de jucător de cupe europene. Mutarea la Cluj, petrecută în vara acestui an, nu a fost simplă deloc.

A stricat "Cooperativa" Iftime-Becali

Oficialii Clujului l-au contactat pe Burcă și le-au oferit moldovenilor 100.000 de euro în schimbul fundașului central. Comportamentul botoșănenilor nu a fost cel firesc din astfel de tratative.

Valeriu Iftime l-a sunat imediat pe Becali, cu care mai făcuse afaceri, și l-a invitat să liciteze: „CFR îl vrea pe Burcă, dă o sută de mii de euro. Te interesează?”. „Da, ofer dublu! Și dacă mai pune Clujul niște bani în plus, tot dublu dau!” a fost răspunsul pe care i l-a dat Gigi.

Fotbalistul hotărâse deja că voia să ajungă în Gruia și i-a pus în vedere lui Iftime că nu accepta altă destinație: „Ori se face transferul la CFR, ori nu mai plec deloc! Doar la Cluj vreau să merg, nu la FSCB!”.

Președintele de la Botoșani a acceptat până la urmă propunerea ardelenilor și tranzacția a fost realizată pentru numai 100.000 de euro, un preț care acum pare foarte mic pentru un stoper de națională.

  • Burcă, 26 de ani, a fost integralist în toate cele șase partide pe care le-a disputat CFR în grupa de Europa League

Burcă după victoria cu Celtic: „Sper să marchez goluri și mai importante”

VEZI ȘI:
 

CFR CLUJ - CELTIC 2-0 // VIDEO Bucuria calificării în primăvară » Clujenii s-au dezlănțuit după succesul istoric
 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (38)
potera
potera  •  14 Decembrie 2019, 19:19
Postat de lixandru88 pe 14 Decembrie 2019, 12:37

Băi tipsie, singura legătură între Fotbal Club FCSB și Steaua București sunt deciziile și procesele din instanță. Ce MM la Steaua visezi? MM e la porcăria impostoare FC FCSB! Atenție că încurci borcanele!

Nu trebuie să te ambalezi, riști să te gripezi definitiv. Lucrurile sunt simple, dacă până și UEFA consideră că FCSB = Steaua și atribuie întreg palmaresul echipei lui Jiji, ce vrei să fac, să mă iau după niște judecători, care au stat în poziție de drepți în fața unor generali grei, care l-au plesnit pe oier că, probabil, nu mai decarta? Doar nu crezi că procesele au fost câștigate de Talpan, care nu cred că are IQ-ul peste 50 de puncte? Vrei să spui unde s-a evaporat în 2003 Steaua?

ishhhhhhhh
ishhhhhhhh  •  14 Decembrie 2019, 14:17

Burca stia si el ca va ajunge precum Gabi Enache, Budi sau Alibec daca il va lua fecesebeaua. Inteleapta decizie

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  14 Decembrie 2019, 13:22

serios baiat !

Vezi toate comentariile (38)
Comentează