INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  CFR CLUJ

Ce lovitură financiară! CFR Cluj poate câștiga 7,5 milioane de euro în Europa League

CFR Cluj a trecut de KuPS în playoff-ul de calificare în Europa League
CFR Cluj a trecut de KuPS în playoff-ul de calificare în Europa League

Articol de - Publicat joi, 08 octombrie 2020 16:04 / Actualizat joi, 08 octombrie 2020 16:28

Dacă se califică în „16-imile” Europa League dintr-o grupă accesibilă (AS Roma, Young Boys și ȚSKA Sofia), CFR Cluj ar ajunge la 5,5 milioane numai din bonusuri pentru calificări și rezultate, la care s-ar adăuga două milioane din market pool!

La a doua prezență consecutivă în grupele Europa League, CFR ar putea da și o lovitură financiară. Departe de nivelul Ligii Campionilor, însă oricum este o sumă bună pentru campioana noastră.

Într-o serie accesibilă, cu AS Roma, Young Boys Berna și ȚSKA Sofia, clujenii s-ar califica în „16-imile” competiției chiar dacă ar pierde ambele meciuri cu echipa italiană (toate cele trei formații vor fi învinse, probabil, tur-retur de squadra giallorossa). 

Cu o victorie acasă și la Young Boys (7 puncte după trei etape în Elveția), și la ȚSKA (13 puncte în opt runde în Bulgaria, cu trei egaluri și un eșec în ultimele patru meciuri de campionat), plus două remize în deplasare, CFR ar avea opt puncte și ar prinde primăvara europeană de pe poziția secundă. Automat, ar veni și banii de la UEFA, care a confirmat toate primele pentru acest sezon continental.

Banii oferiți de UEFA în Europa League

  • 2,92 milioane € pentru participarea în grupe.
  • 1,14 milioane € pentru cele două succese (0,57 pentru fiecare).
  • 0,38 milioane € pentru remize (0,19 egalul).
  • 0,5 milioane € pentru locul 2. 0,5 milioane € pentru calificarea în „16-imi”.

În total, 5,44 milioane de euro, la care s-ar adăuga două milioane din market pool. 7,44 milioane. Și mai primește un mic bonus. UEFA distribuie celor 48 de participante din grupele EL încă 84 de milioane, în funcție de poziția ocupată în ierarhia pe cluburi realizată pentru ultimii zece ani în competiție. Ultima ia o „acțiune”, evaluată la 71.430 de euro, prima e răsplătită cu 48 de „acțiuni”, adică 3,43 de milioane.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Lothar Matthaus a dat de pământ cu „naționala” Germaniei, după rezultatul cu Turcia: „De-aia nu mai deschide nimeni televizorul!”

Frank de Boer, eșec și multe critici la debutul pe banca Olandei: „Cel mai dezolant din istoria modernă!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
ctbilu
ctbilu  •  10 Octombrie 2020, 11:54
Postat de clujcampion pe 08 Octombrie 2020, 19:02

Problema lor e ca la meciul direct cu titlul pe masa au aratat ce pot face fara fluierasi. Si apoi caum nu s-au prezentat fluierasii lor nici la meciul ci Lokomotiv, a urmat ce a urmat. Fala mare, putinta ioc.

In schimb ati facut voi in meciul cu titlul pe masa, fault in atac la primul gol nesanctionat, offside la ultimul.

clujcampion
clujcampion  •  08 Octombrie 2020, 19:02
Postat de petrucj pe 08 Octombrie 2020, 17:50

Sigur ca asa trebuie. Din pacate la meciurile voastre din uefa fluierasii nu s-au mai prezentat si nu a avut cine sa va dea cele 2 penalty-uri cu care v-ati fi calificat. Asta e viata, asa suntem noi, mai norocosi.

Problema lor e ca la meciul direct cu titlul pe masa au aratat ce pot face fara fluierasi. Si apoi caum nu s-au prezentat fluierasii lor nici la meciul ci Lokomotiv, a urmat ce a urmat. Fala mare, putinta ioc.

ctbilu
ctbilu  •  08 Octombrie 2020, 17:57

Toti vad retete financiare pentru Cluj, saisprezecimi dar pentru ei este mai greu ca anul trecut. Se stie ca italienii de obicei "isi baga piciorul" in Europa League (aka Lazio), francezii la fel...niciodata n-au fost interesati doar Celtic a vrut cu adevarat. Grupa de anul asta pare mai usoara dar parerea mea este un pic mai grea. Roma este favorita, isi va da silinta atat cat vrea cu rezervele, celalalte doua sunt insa ... fomiste, parerea mea vor avea probleme cu bulgarii si elvetienii.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează