INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  CFR CLUJ - RENNES

CFR CLUJ - RENNES 1-0 // FOTO + VIDEO CFR Cluj o păcălește din nou pe Rennes și e la un punct de primăvara europeană! » San Arla, omul meciului

Articol de , - Publicat joi, 07 noiembrie 2019 19:55

CFR Cluj a câștigat pe final meciul cu Rennes, 1-0, în etapa a patra din Europa League. Un punct în următorul meci, pe Olimpico, o califică pe CFR Cluj în primăvara europeană. Arlauskis a deraiat toate acțiunile ofensive ale lui Rennes și a fost îngerul păzitor al visului-miracol al clujenilor. Primăvara europeană e posibilă datorită lui în special și golului de atacant veritabil al lui Rondon.

  • Campioana României este pe locul 2 în grupa E, cu 9 puncte, cu unul sub Celtic
  • Următorul meci e pe 28 noiembrie, cu Lazio, la Roma 
  • Vezi AICI clasamentul LIVE
  • Celtic e deja calificată, după 2-1 cu Lazio

La final, contează rezultatul. Realitatea este că oferind un fotbal cinic, cu devotament, cu forță de a juca la maximum pe final de meci, cu ADN de campioană, cu șansă, cu un portar fantastic, CFR Cluj a demonstrat că minunile pot fi posibile pentru români. E la un punct de primăvara europeană, după 4 etape într-o grupă cu iz de Champions League.

Palme cu miracol pe ele

CFR a avut noroc în Franța cu portarul, al lor, că a intrat un copil de 16 ani, Bonet, care a luat gol la prima fază. Dan Petrescu a avut mare noroc cu Arlauskis, care a permis echipei sale să nu intre cu capul plecat la vestiare. A făcut minuni, că tot vorbește Super-Dan de miracole. Lituanianul a avut mănușile fermecate la el, a scos incredibil în prima repriză. Mai ales că ai lui au continuat stilul de fotbal promovat în partea secundă a meciului de la Rennes. Goal-keeper-ul "feroviarilor" a deraiat toate tentativele ofensive ale oaspeților: a scos acrobatic reluarea lui Hunou (5), a evitat în stil Spiderman golul lui Niang (35), nici atacantul advers n-a priceput cum Arla s-a întins ca un arc și-a blocat!

Acceptând pumnii uriașilor

Din păcate, Rennes a jucat fotbalul exact și cursiv al unor francezi, în timp ce Clujul a mers pe stilul românesc într-un duel important, acela de a aștepta o lovitură salvatoare. Care a venit, nu-i așa? La oaspeți, sunt câțiva flăcăi bine hrăniți. masivi, Gnagnon, Da Silva, Hamari Traore, care au câștigat multe mingii și le-au permis cu greu ardelenilor să se apropie sa-l vadă la față pe Salin. Veternul dintre buturi i-a luat loc aseară nevinovatului din tur, Bonet. 

Arlauskis a continuat să mențină viu focul calificării în primăvara european, l-a blocat și pe Raphinha (48) din câțiva metri. Din fericire pentru CFR, francezii au intrat la idei că nu pot da gol în Gruia! Păcat de faptul că și cei din ofensiva vișiniilor au trăit același sentiment. Tot Culio (51) cel cu o mie de vieți a dat emoția că se poate, dacă vrei, doar că Salin n-a fost păcălit și și-a folosit din plin anvergura brațelor sale uriașe. Cu trecerea timpului s-a creat impresia că e o confruntare între Arlauskis și toți cei de la Rennes, fiindcă lituanianul a blocat șutul lui Del Castillo de la 11-12 metri. Francezii au avut aceeași cursivitate de ocazii uriașe pe care le-au avut cei de la CFR Cluj în Franța în prima repriză!

ADN de campioni

Dan Petrescu a citit perfect intențiile adversarilor, iar Julian Stephan a avut și el dreptate când a anunțat un fotbal ofensiv. CFR a scârțâit și fiindcă Omrani (56) n-a găsit cadrul porții oaspeților, având o "chiflă" dezonorantă pentru golgeterul campioanei României. Bine că a venit totuși în spate și a compensat cu devotament, blocând o altă acțiune periculoasă a echipei din Bretania. Ce e-n mână nu-i minciună, iar clujenii au părut că se bucură și de o remiză. Au ținut cu dinții de ea, scrâșnind la paradele în cascadă ale lui Arlauskis, care l-a blocat și pe Bourigeaud (77), chiar cu prețul unei accidentări. Și oficialii UEFA au fost impresionați de paradele portarului.

Mamă, ce ocazie a avut Rondon (82)! Măcar a mai dat energie pentru final. Da, CFR este un miracol: după ce-a fost dominată, după ce a acceptat pumnii lui Rennes, inteligența și norocul lui Petrescu au fost răsplătite, iar nou intratul Rondon (87) a marcat splendid după centrarea de manual a lui Deac. Tot Rondon a făcut o boacănă, a intrat cu talpa și-a văzut direct roșu în primul minut al celor 6 de prelungiri. Clujenii s-au apărat mai eroic decât prevede fotbalul. Arlauskis a fost și kamikaze, a scos incredibil în prelungiri, având o evoluție perfectă. Și cu ajutorul lui Celtic la Roma, miroase a primăvară în noiembrie. 

CFR Cluj - Rennes 1-0

min 90+6. Final de meci. CFR Cluj - Rennes 1-0

min 90+3: Rennes a marcat, dar golul a fost anulat pentru henț, după ce Siebatcheu a trimis mingea cu mâna în poartă

min 90: Rondon este eliminat după o intrare cu talpa. Vor fi 6 minute de prelungire

min 89: CFR Cluj face ultima schimbare. Deac îi lasă locul lui Păun

min 87: GOOOL CFR CLUJ! Deac centrează perfect din corner și Rondon reia cu capul din 6 metri. Mingea se duce sub bară, iar portarul Salin nu a avut nicio șansă

min 81: Ocazie mare pentru CFR Cluj. Rondon trage de la 10 metri, iar mingea se duce puțin pe lângă poartă

min 78: Bourigeaud șutează frumos, cu efect, de la 25 de metri. Arlauskis scoate de sub bară

min 76: Boli a trimis spre propria poartă, de la 20 de metri. Arlauskis respinge cu pieptul în corner

min 75: Bourigeaud trage, dar Arlauskis reține

min 74: A doua schimbare la CFR Cluj: Peteleu este schimbat cu Ovidiu Hoban. Astfel, mijlocașul central Mihai Bordeiau va juca pe postul de fundaș dreapta

min 70: Dan Petrescu mută în ofensivă: Lacina Traore este înlocuit de Mario Rondon

min 65: Rennes mută prima: Del Castillo și Hunou au fost înlocuiți de Siebatcheu și Gboho

min 63: Del Castillo preia în care, dar Omrani s-a repliat foarte bine și l-a deposedat

min 54: Încă o intervenție salvatoare a lui Arlauskis! Del Castillo trage pe jos de la 11 metri, dar lituanianul respinge cu picioarele

min 50: Ocazie mare pentru CFR Cluj! Culio trage puternic, dar portarul Salin respinge spectaculos

min 47: Peteleu a pătruns în careu, dar portarul Salin a ieșit dintre buturi și a reținut mingea

min 46: A început repriza a doua

min 45: Pauză. CFR Cluj - Rennes 0-0

Celtic reușește egalarea în meciul cu Lazio, 1-1. Vezi AICI toate rezultatele serii

min 35: Arlauskis are încă o intervenție salvatoare. Portarul a scos mingea de la vinclu mingea trimisă de Niang!

min 33: Camora centrează, dar Ciprian Deac a reluat cu capul peste poartă

Lazio a deschis scorul cu Celtic și se apropie la un punct de CFR Cluj. Vezi AICI toate rezultatele serii

min 20: Omrani a trimis slab, cu capul, de la 16 metri. Mingea e reținută de portarul lui Rennes

min 19: Raphinha reia din voleu de la marginea careului, dar mingea se duce mult peste poartă

min 11: Bourigeaud șutează de la 10 metri. Arlauskis reține fără probleme

min 9: Lacina Traore a căzut în careu, cerând penalty. Arbitrul a lăsat jocul să continue

min 5: Prima ocazie a meciului. Hunou, atacantul lui Rennes, a reluat din voleu de la 10 metri, dar Arlauskis a fost pe fază și a respins

min 3: Traore reia cu capul de la marginea careului, dar mingea se duce pe lângă poartă

min 1. A început meciul. Rennes a avut lovitura de start

ECHIPELE DE START

CFR Cluj: Arlauskis - Peteleu, Burcă, Boli, Camora - Djokovic, Bordeianu, Culio- C. Deac, L. Traore, Omrani
Rezerve: Fernandez, Păun, Golofca, Butean, Hoban, Cestor, Rondon 
Antrenor: Dan Petrescu 

Rennes: Salin - Traore, Da Silva, Gnagnon, Maoussa - Del Castillo, Bourigeaud, Grenier, Raphinha - Hunou, Niang 
Rezerve: Bonet, Nyamsi, Siebatcheu, Guitane, Morel, Gelin, Gboho
Antrenor: Julien Stéphan

Arbitru: Tiago Martins // Asistenți: Luis Campos, Pedro Almeida (toți din Portugalia) 

Stadion: „Dr. Constantin Rădulescu” (Cluj-Napoca) 

Fanii lui Rennes s-au relaxat înainte de meci

În trei meciuri disputate în grupe, CFR Cluj are două victorii și o înfrângere, în timp ce francezii au înregistrat un egal și două eșecuri.  

În tur, CFR Cluj a câștigat cu scorul de 1-0, într-un meci cu trei eliminați, doi la Rennes și unul la CFR Cluj. De asemenea, francezii au ratat și un penalty. Clujenii sunt la un punct distanță de liderul Grupei E, Celtic, având 6 puncte. Lazio e pe 3, cu 3 puncte, iar Rennes este codașa, cu doar un punct. 

VEZI ȘI:

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (196)
cneius
cneius  •  08 Noiembrie 2019, 10:29
Postat de remarque pe 08 Noiembrie 2019, 09:49

Nu cred ca Bracelona a avea cum sa treaca de Juventus in anul respectiv. Echipele italiene si cele englezesti erau suspendate din competitiile europene dupa tragedia de pe Heysel. Steaua era o echipa buna, dar a avut si un culoar lejer, iar in finala a avut noroc cu Barcelona. Spaniolii au controlat jocul dar au pierdut la 11 m. Culmea, la 11 m a aparat Dukadam 4 lovituri slab executate, iar cei de la Steaua au marcat doua. Si unii si altii au executat slab loviturile de pedeapsa. S-a vazut valoarea Stelei cand au revenit englezii si italienii. Au luat 4-0 de la AC Milan fara sa vada mingea. Steaua acelor ani era o echipa buna, dar nu de super clasa cum s-ar crede dupa trofeul castigat. Cam asa a castigat si CFR cu Rennes. Sau cum a eliminat-o Sanatatea pe Viitorul in Cupa Romaniei. E drept ca rezultatele raman.

Esti *** ! Doar englezii au fost suspendati iar apoi, in 89 a venit marele MILAN caruia nu-i facea nimeni fata - insusi Real Madrid a luat 5 goluri de la Gullit si compania ! Mergi la somn !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

remarque
remarque  •  08 Noiembrie 2019, 09:49
Postat de adriann_ pe 07 Noiembrie 2019, 22:30

Nu mai bate campii ma, in anul in care a castigat trofeul Steaua a ajuns in semifinale jucand cu nimeni (Vejle BK, Honved, Kuusisi Lahti). Craiova ca sa ajunga in semifinalele Cupei UEFA trecuse de Fiorentina, Bordeaux si Kaiserslautern. Habar n-am pe cine aveau securistii pe la UEFA la finele anilor 80 dar traseele pe care le prindea Steaua la tragerile la sorti nu pot fi explicate doar prin noroc. Ca idee Barcelona trecuse in primele 3 tururi de Sparta Praga, FC Porto, Juventus. Hai ciocul mic ca macane.

Nu cred ca Bracelona a avea cum sa treaca de Juventus in anul respectiv. Echipele italiene si cele englezesti erau suspendate din competitiile europene dupa tragedia de pe Heysel. Steaua era o echipa buna, dar a avut si un culoar lejer, iar in finala a avut noroc cu Barcelona. Spaniolii au controlat jocul dar au pierdut la 11 m. Culmea, la 11 m a aparat Dukadam 4 lovituri slab executate, iar cei de la Steaua au marcat doua. Si unii si altii au executat slab loviturile de pedeapsa. S-a vazut valoarea Stelei cand au revenit englezii si italienii. Au luat 4-0 de la AC Milan fara sa vada mingea. Steaua acelor ani era o echipa buna, dar nu de super clasa cum s-ar crede dupa trofeul castigat. Cam asa a castigat si CFR cu Rennes. Sau cum a eliminat-o Sanatatea pe Viitorul in Cupa Romaniei. E drept ca rezultatele raman.

ervfr
ervfr  •  08 Noiembrie 2019, 09:37

Nu inteleg urmatoarele lucruri: - articolul se numeste CFR o pacaleste Rennes. Adica? Poate imi spune si mie cum a pacalit-o? Ia oferit bani ca sa piarda si nu ia dat dupa aceea. I-a promis ca o sa piarda si apoi nu au pierdut? Nu a fost un meci d efotbal pe bune? - ce bulan a avut CFR. Ce bulan? A aparat Arla bine iar CFR a inscris in una din cateva ocazii pe care le-a avut pentru ca atacantii au fost cu un pas in fata. Si la alte echipe se intampla acelasi lucru. - ne bucuram prea mult. E adevarat e o victorie dar hai sa ramanem cu picioarele pe pamant si sa vedem la sfarsit calificarea. Degeaba am batut Rennes de 2 ori daca ne impiedicam ca *** la mal. - Omenie cu Celtic? Eu cred ca astia de la GSP nu realizeaza ce a insemnat pentru Celtic acel 1-4 acasa cu CFR..... Felicitari CFR! Sper sa jucam si in primavara europeana nu doar 2 meciuri ci mai multe! Hai Romania

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (196)
Comentează