INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  CFR CLUJ - YOUNG BOYS

CFR Cluj - Young Boys. Dan Petrescu, de fier pe teren propriu! Statistica îi dă aripi campioanei

Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj
Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

Articol de - Publicat miercuri, 28 octombrie 2020 12:40 / Actualizat miercuri, 28 octombrie 2020 13:02

Din 14 partide în cupele europene, pe teren propriu, cu Unirea Urziceni și CFR Cluj, Dan Petrescu (52 de ani) a pierdut doar două, cu Hamburg și cu Slavia Praga, învingând echipe grele precum Celtic, Lazio, Rennes sau Sevilla.

Joi, Dan Petrescu va juca al 15-lea său meci pe teren propriu la cârma unei echipe românești, în cupele europene, cu Young Boys. Povestea a început în urmă cu 12 ani, în octombrie 2008, când o conducea pe Unirea Urziceni și a jucat cu Hamburg în primul tur al Cupei UEFA. A fost 0-0 în Germania, dar ialomițenii au fost eliminați după 0-2 acasă. 

De atunci, „Bursucul” n-a mai pierdut nicio partidă pe teren propriu, nici cu Unirea, nici cu CFR, până la întâlnirea cu Slavia Praga din august 2019, în play-off-ul Ligi Campionilor, când ardelenii au fost învinși cu 1-0 în Gruia. Acum, după ce a bătut o echipă bulgărească în grupele EL, 2-0 la ȚSKA Sofia, în premieră în cariera sa de antrenor, Dan Petrescu se pregătește pentru o alta, prima confruntare continentală cu o formație din Elveția.

Dan Petrescu „așa a fost mereu, axat pe disciplină, defensivă și faze fixe”

Tom Cristea, fostul secund al lui Dan Petrescu, atunci când acesta începea antrenoratul, la Sportul Studențesc, în 2003, își amintește: „Era la fel încă de atunci. Venise el cu niște metode de pregătire de afară, de pe unde jucase. Nu făcea niciodată rabat de la ele. Pregătire fizică la sânge, disciplină de joc, defensivă de fier și faze fixe

De cele mai multe ori le repeta și le exersa până când ieșeau perfect, până se dădea gol. Altfel nici nu se termina antrenamnetul. Are dreptate, dacă nu repeți asta, nu are cum să-ți iasă la meciuri. Și uite că are succes și acum, după atâția ani, și cu CFR”.

Dan Petrescu a fost mereu un tip consecvent principiilor lui încă de la începutul carierei sale de antrenor. Dacă era nevoie, stătea și ore în plus cu jucătorii la tablă, la vizionări, apoi pe teren, până ieșea totul cum voia el - Tom Cristea, fost secund al lui Dan Petrescu la Sportul Studențesc

21 de partideîn cupele europene are Dan Petrescu ca antrenor la CFR, bilanțul fiind de 11 victorii, 5 remize și 5 înfrângeri

VIDEO. Dan Petrescu: „ȚSKA luptă pentru primele 2 locuri, Roma și Young Boys vor avea viață grea”

Citește mai multe știri despre CFR Cluj:

Probleme pentru CFR Cluj! Proces cu fostul antrenor » FRF amână cazul + câți bani cere tehnicianul

Situație alarmantă la CFR Cluj » Cel mai bun n-a dat gol de 11 luni!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează