INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  AS ROMA

„Copilul minune” al lui Jose Mourinho » Cvasicunoscutul Edoardo Bove bate un record la AS Roma într-o semifinală de Europa

Edoardo Bove (20 de ani) i-a dus pe cei de la AS Roma cu un pas către finala Europa Kaegue de la Budapesta, foto: Imago
Edoardo Bove (20 de ani) i-a dus pe cei de la AS Roma cu un pas către finala Europa Kaegue de la Budapesta, foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 12 mai 2023 14:26 / Actualizat vineri, 12 mai 2023 15:53

Edoardo Bove (20 de ani) i-a dus pe cei de la AS Roma cu un pas către finala Europa Kaegue de la Budapesta. E cel mai tânăr marcator într-o semifinală europeană pentru romani, care au 5 semifinale în istorie în Europa. De la „câinele bolnav”, Mourinho l-a comparat acum cu un „profesionist de 30 de ani”, după golul din turul semifinalei cu Bayer Leverkusen (1-0). 

AS Roma a luat o opțiune serioasă pentru calificarea în finala Europa League de la Budapesta, după victoria scurtă (1-0) cu Leverkusen. Pe "Olimpico", a decis Edoardo Bove, pe care Gazzeta dello Sport l-a ales omul meciului, acordându-i nota 7,5. 

Un puști cvasinecunoscut, promovat de Jose Mourinho în criza de efectiv traversată în acest final de sezon. Un mijlocaș italian de doar 20 de ani, devenit din „câinele bolnav", cum îi spunea recent antrenorul portughez, „copilul minune" și fotbalistul ce „părea un profesionist de 30 de ani"!

5 schimbări propuse de Thierry Henry pentru a îmbunătăți fotbalul
FRANȚA
5 schimbări propuse de Thierry Henry pentru a îmbunătăți fotbalul

Edoardo Bove, debut la AS Roma la 18 ani

„O poveste romană și romanistă, pentru că primul său gol european a venit după un meci mare. A fost fundamental", l-a caracterizat cotidianul roz. 

Edoardo Bove a debutat acum doi ani în Serie A, într-o partidă cu Crotone, însă abia în această stagiune a primit mai mult credit. 18 jocuri bifate în campionat, dintre care 7 ca titular (ultimele patru la rând) pentru un total de 707 minute. N-avea decât două goluri marcate în Serie A până la reușita de joi cu Bayer, din minutul 63, gol după o minge recuperată chiar de el și șutată la poartă de Abraham.

Jose Mourinho: „Edoardo este un mare talent”

„Edoardo Bove este un copil cu o educație extraordinară, eu doar l-am ajutat să crească, i-am dat încredere, cum s-a întâmplat cu Zalewski în sezonul trecut. Câinele bolnav a fost expresie rău înțeleasă, poate m-am exprimat greșit, dar Bovo e un băiat de mare talent, ca jucător și ca persoană.

E meritul familiei sale că a ajuns aici. Este un profesonist exemplar, anul trecut a jucat 5 minute, anul acesta 20, apoi 30 și a devenit titular, profitând de absențele din lot. A crescut la nivel emoțional și pare un fotbalist de 30 de ani", l-a lăudat Mourinho.

Am simțit o mare de emoții după ce am înscris și sunt foarte mulțumit pentru gol și pentru rezultat. Mai avem însă returul, unde trebuie să demonstrăm același caracter 
- Edoardo Bove, mijlocaș AS Roma

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Adio, Istanbul?! UEFA plănuiește o măsură-ȘOC: finala Champions League mutată de urgență!

Marcelo Bielsa s-a întors » „El Loco” va antrena o dublă campioană mondială!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  12 Mai 2023, 14:56

...nimeni nu vrea boomerangurile lui hagi cat timp au atatea talente la ei acasa...

rumunek
rumunek  •  12 Mai 2023, 14:43

Bove e doar un copil crescut de Roma. Ce trebuie extras din ce spune Mou e fragmentul “a devenit titular, profitând de absențele din lot”. De jucat aseară, ce să zic, doar “alergăm și așa mai departe”, vorba unui clasic. Poate greșesc, dar nu arată ceva potențial, dacă nu era din club, sau italian, nu ajungea niciodată să fie în lotul Romei. E cumva in tradiția Romei să aibă și jucători crescuți în club, cu spiritul romanist. În afara golului nu s-a evidențiat cu nimic, dar cât de bine este că a marcat!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează