INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FINALĂ

Adio, Istanbul?! UEFA plănuiește o măsură-ȘOC: finala Champions League mutată de urgență!

UEFA ia tot mai serios în calcul să mute ultimul act al Champions League din Turcia, foto: Imago
UEFA ia tot mai serios în calcul să mute ultimul act al Champions League din Turcia, foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 12 mai 2023 12:23 / Actualizat vineri, 12 mai 2023 18:46

UEFA ia tot mai serios în calcul să mute ultimul act al Champions League din Turcia, din cauza alegerilor prezidențiale programate în această duminică. Se teme de o revoltă în masă și de o atmosferă deloc propice finalei fixate pe 10 iunie.

UPDATE 18:30 UEFA nu ia în calcul mutarea finalei!

UEFA a confirmat că finala Ligii se va disputa la Istanbul, contrazicând zvonurile că forul european se gândește să schimbe locația meciului la Lisabona: „Finala Ligii Campionilor din 2023 se va juca la Istanbul, așa cum era programat, pe 10 iunie 2023. UEFA nu are discuții cu nicio instituție politică, guverne sau federații naționale de fotbal pentru mutarea acesteia”. UEFA mai precizeză că Istanbul va găzdui finala pe Stadionul Olimpic Ataturk. Manchester City, Real Madrid, Milan și Inter Milano se luptă pentru un loc în marele meci.

Știrea inițială

Ceea ce părea doar o ipoteză în urmă cu o lună se poate transforma într-o crudă realitate pentru Istanbul. UEFA poartă deja negocieri pentru a muta finala Ligii Campionilor, de pe 10 iunie, la 4.000 de kilometri depărtare, de la un colț la celălalt al Europei. 

Forul continental vrea să aibă pregătită o variantă de rezervă, în cazul în care temerile privind o situație politică explozivă în Turcia s-ar confirma în următoarea lună. Și locul ales ar fi din Lisabona, unde a avut loc Final 8, în sezonul 2019-'20, federația portugheză fiind deja contactată.

Marcelo Bielsa s-a întors » „El Loco” va antrena o dublă campioană mondială!
URUGUAY
Marcelo Bielsa s-a întors » „El Loco” va antrena o dublă campioană mondială!

Revoltă după alegerile din Turcia?

Potrivit „Daily Mail”, alegerile prezidențiale, programate duminică, ar putea provoca conflicte între taberele de susținători, cum s-a mai întâmplat la precedentul scrutin în care a fost ales Recep Tayyip Erdogan. 

N-ar fi exclus ca învingătorul să se decidă după un al doilea tur, anunțat pentru 28 mai, la ultmele sondaje diferența între Erdogan și rivalul său, Kemal Kilicdaroglu, fiind de doar 5 procente. Forțele de ordine ar fi concentrate atunci pe restabilirea ordinii și finala de pe „Ataturk Stadium" ar fi în pericol să nu beneficieze de condițiile de securitate impuse de UEFA.

Pandemia a anulat finala Champions League la Istanbul. De două ori

Ar fi pentru a treia oară în ultimele patru sezoane când oficialii de la Nyon ar muta meciul pentru trofeul cu urechile mari de la Istanbul! Dar de data asta, de vină ar fi un eveniment important politic ce ar interfera cu fotbalul din Ligă. 

Primele două „transferuri" au fost provocate de pandemie. În 2020, restricțiile COVID-19 au făcut ca partea finală a Champions League să se joace pe două arene din Lisabona, Da Luz și Jose Alvalade, cu finala programată pe stadionul Benficăi.

Nici în 2021 nu s-a putut disputa ultimul act la Istanbul. Marea Britanie era pe lista roșie a țărilor cu risc ridicat de coronavirus și, cum finala era Manchester City - Chelsea, UEFA a schimbat locul, reprogramând meciul la Porto pe „Do Dragao".

UEFA este foarte reticentă în a muta finala Ligii de la Istanbul, dar ar putea fi forțată s-o facă în ultimul moment din considerente legate de fani, a căror securitate e primordială 
- Daily Mail, cotidian englez

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Scandal în Franța » Mbappe, răfuială cu L’Equipe: „Nu-mi mai folosiți numele”

Brazilienii au hotărât » Cine va fi selecționerul Selecao, dacă vor fi refuzați de Carlo Ancelotti

Emil Grădinescu i-a răspuns Danei Budeanu: „Copiii nu se uită și când ea le întreabă asta pe vegane?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
johny2003
johny2003  •  12 Mai 2023, 22:20

Pai atunci sa o mute in Grecia la Constantinopol! ))))

Neacsumihaisorin201989
Neacsumihaisorin201989  •  12 Mai 2023, 22:19
Postat de parpalache pe 12 Mai 2023, 17:23

Nu vor indrazni sa„puna”de-o„revoluție portocalie”la turci!

Oricum e naspa rau acolo...nu imi place deloc cultura lor razboinica

zb59
zb59  •  12 Mai 2023, 20:49

Pai daca nu se muta , de ce nu publicati update ul in titul, penibililor!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează