INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BRAZILIA

Brazilienii au hotărât » Cine va fi selecționerul Selecao, dacă vor fi refuzați de Carlo Ancelotti

Fernando Diniz // Foto: Imago
Fernando Diniz // Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 11 mai 2023 18:05 / Actualizat joi, 11 mai 2023 18:24

Carlo Ancelotti, 63 de ani, este numărul 1 pe lista federației braziliene, italianul e dorit selecționer de federația de la Rio. În cazul în care el rămâne la Real Madrid, Selecao va fi pregătită aproape sigur de Fernando Diniz, câștigătorul campionatului Carioca în acest an cu Fluminense

În decembrie, după eliminarea Braziliei în „sferturile” Mondialului, 1-1, 2-4 la penaltyuri în fața Croației, Tite și-a dat demisia. Șase ani fusese selecționerul Selecao. Dezamăgirea trăită după alt turneu final eșuat - naționala auriverde nu a mai câștigat CM din 2002 - l-a făcut pe Tite să ia o decizie radicală.

Carlo Ancelotti a fost de la început pe listă. Și încă e acolo

De atunci, liderii federației (CBF) tot caută nume, tot așteaptă răspunsuri. Președintele CBF, Ednaldo Rodrigues, a făcut o listă care s-a redus în aceste cinci luni. Un tehnician străin extraordinar a fost trecut de la început pe listă și nu a dispărut niciodată de pe ea. Carlo Ancelotti.

Chiar dacă nu a fost selecționer până acum, italianul în vârstă de 63 de ani e principala țintă la Rio de Janeiro. Doar că antrenorul nu a dat niciun răspuns clar. A spus că mai are contract încă un sezon la Real Madrid. 

Totuși, o eventuală eliminare în semifinalele Champions League, în fața lui Manchester City (1-1 în tur; manșa secundă e în Anglia, săptămâna viitoare), i-ar putea pune în pericol postul pe „Santiago Bernabeu”. Și atunci, foarte probabil, va accepta oferta forului brazilian. CBF i-a impus un termen limită pentru a se hotărî: sfârșitul lunii mai.

Nu vor un portughez. Îl vor selecționer pe Fernando Diniz

Dacă totuși Ancelotti alege să continue la Madrid și președintele Florentino Perez nu are alt plan, va mai rămâne o singură variantă pentru Selecao, a anunțat UOL Esporte în Țara Cafelei.

Alternativa la Ancelotti nu va fi un portughez. Nici Abel Ferreira (Palmeiras), nici Jorge Jesus (ex-Flamengo, acum la Fenerbahce). Numele celui care îi va antrena pe Vinicius și pe Neymar la selecționata auriverde va fi Fernando Diniz.

„L-a «mâncat» pe Haaland”. Cum l-a anihilat Carlo Ancelotti pe „monstrul” norvegian, care n-a avut nicio ocazie importantă
REAL MADRID
„L-a «mâncat» pe Haaland”. Cum l-a anihilat Carlo Ancelotti pe „monstrul” norvegian, care n-a avut nicio ocazie importantă

Fernando Diniz a spulberat-o pe Flamengo în finală

În vârstă de 49 de ani, Diniz e brazilian și a antrenat din 2019 patru mari echipe locale, Sao Paulo, Santos, Vasco da Gama și Fluminense. Din 2022 la Flu, el a cucerit luna trecută titlul campionatului Carioca (statul Rio de Janeiro). În finală, a câștigat cu eterna rivală Flamengo (0-2 și 4-1), faimosul derby Fla-Flu.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Record istoric în AC Milan - Inter » Singura consolare a „diavolilor”, după eșecul dureros cu marea rivală

Răspunsul la întrebarea de pe buzele tuturor: de ce nu a avut Inter sponsor pe tricouri la 2-0 cu AC Milan?

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează