INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  CROAȚIA

Incredibilă poveste! Un jucător surdo-mut, eliminat pentru proteste ca să o ajute pe Real Madrid

Real Madrid s-a impus cu 3-0 în fața lui Rijeka în Cupa UEFA // foto: captură Youtube
Real Madrid s-a impus cu 3-0 în fața lui Rijeka în Cupa UEFA // foto: captură Youtube

Articol de - Publicat marti, 09 iunie 2020 11:15

Damir Desnica, 63 de ani, are o singură explicație pentru gestul arbitrului, în acel meci de Cupa UEFA din 1984 dintre Real Madrid și Rijeka (3-0). „Ne-a furat!”. Spaniolii au cucerit apoi trofeul.

S-a întâmplat pe 7 noiembrie 1984. În turul 2 al Cupei UEFA, cu 55.000 de spectatori pe „Bernabéu", Real avea un meci dificil, după ce pierduse prima manșă în Croația, 1-3 cu Rijeka. Cu un sfert de oră înaintea finalului, madrilenii conduceau doar cu 1-0 (un penalty controversat), deși jucaseră 11 contra 10 din minutul 34. 

Atunci, „centralul" belgian Roger Schoeters a mai eliminat un croat, pe atacantul Damir Desnica. S-a vehiculat o variantă uluitoare: că ar fi primit al doilea cartonaș galben pentru proteste. Dar Desnica era surdo-mut!

Desnica: „UEFA l-a suspendat pe viață pe arbitru”

Fostul fotbalist confirmă. Și-a scris declarația prezentată la postul de radio spaniol Cadena SER. „Arbitrul a fluierat fault, dar nu am auzit și am continuat să alerg. Văzând că toată lumea s-a oprit, am dat mingea afară. Așa am luat primul cartonaș. Apoi, mi l-a dat pe al doilea și m-a eliminat. Mi-a zis că am protestat", susține el după 35 de ani. 

Nici acum nu i-a trecut supărarea: „Ne-a furat. A folosit toate tehnicile posibile împotriva noastră. Trei eliminări și un penalty inventat. UEFA l-a suspendat pe viață pe belgian, cred că a fost cea mai bună decizie. A ajutat Madridul pentru că ar fi fost o rușine să ne calificăm noi, o echipă modestă. Ni s-a făcut o nedreptate uriașă".

Traseul straniu al lui Real Madrid

În acel sezon, 1984-1985, Real a cucerit Cupa UEFA, după un montagne russe de rezultate surprinzătoare: 0-3 și 6-1 cu Anderlecht în turul 3, 0-2 și 3-0 cu Inter în semifinale. În finală, albii (cu Santillana, Butragueño, Valdano, Míchel și Camacho titulari) au trecut de Videoton. 3-0 în deplasare și 0-1 acasă.

VIDEO. Râzi cu noi: Câteva faze haioase din sportul amator

Citește mai multe știri despre fotbalul european:

Lovitură pentru Borussia Dormtund! Starul echipei riscă să nu mai joace tot sezonul

Neymar nu este cel mai valoros fotbalist de la PSG! Brazilianul, devansat de doi coechipieri + Cotele lui Ronaldo și Messi

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
sorinache
sorinache  •  09 Iunie 2020, 14:32

În aceeași, aceeași știre aici și pe un site concurent. Cine a copiat primul de la un ziar de afară?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează