INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FC BARCELONA

Dani Alves, sacrificat de Barcelona! Motivele din spatele deciziei lui Xavi

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 februarie 2022 22:29 / Actualizat miercuri, 02 februarie 2022 23:19

Dani Alves (38 de ani) nu a fost inclus de Barcelona pe lista pentru Europa League. Fundașul dreapta a fost sacrificat pentru a le face loc jucătorilor de atac transferați de catalani în această iarnă: Ferran Torres (21), Adama Traore (26) și Pierre-Emerick Aubameyang (32).

Cotidianul spaniol AS informează că Xavi a decis ca Dani Alves să fie jucătorul pe care catalanii nu se vor baza pentru meciurile din primăvara Europa League. Articolul 46 al regulamentului UEFA prevede că un club poate înregistra maxim trei jucători noi pentru meciurile din fazele eliminatorii.

„Vrei să fii coleg cu Haaland?” » Ce răspuns a putut da starul lui Bayern Munchen
Germania
„Vrei să fii coleg cu Haaland?” » Ce răspuns a putut da starul lui Bayern Munchen

Dani Alves nu a fost inclus de Barcelona pe lista pentru Europa League

Cu cele două lovituri date pe finalul perioadei de mercato, împrumutul lui Adama Traore și transferul lui Aubameyang, Barcelona a ajuns la patru transferuri efectuate în această iarnă. Astfel, Xavi s-a văzut nevoit să renunțe la veteranul Dani Alves pentru meciurile din primăvara europeană.

Dani Alves, sacrificat de Barcelona! Motivele din spatele deciziei lui Xavi
Dani Alves // Foto: Imago

Antrenorul iberic a optat pentru includerea celor trei jucători ofensivi, Ferran Torres, Adama Traore și Pierre-Emerick Aubameyang, pe lista trimisă în această seară celor de la UEFA, în detrimentul lui Alves. 

Xavi consideră că echipa are mare nevoie de un plus în ofensivă, în timp ce pentru flancul drept al apărării are la dispoziție mai multe variante precum Sergino Dest și Oscar Mingueza. Mai mult, în cazul în care va opta pentru un sistem cu trei fundași, îl va putea folosi pe Adama Traore în banda dreaptă.

Dani Alves a fost informat de decizia staff-ului în decursul acestei dimineți. Brazilianul, fotbalist cu 43 de trofee cucerite în carieră, a înțeles motivele antrenorului și a acceptat decizia.

Barcelona era descoperită în compartimentul ofensiv pentru duelurile din Europa League. Ansu Fati s-a accidentat din nou și va fi indisponibil pentru următoarele 10 săptămâni, iar Ousmane Dembele se află într-o situație incertă pe Camp Nou.

Dani Alves, sacrificat de Barcelona! Motivele din spatele deciziei lui Xavi
Ansu Fati, încurajat de Xavi după ce a părăsit terenul accidentat în meciul cu Bilbao // Foto: Imago

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Pierre-Emerick Aubameyang, oficial la Barcelona! » Clauza uluitoare din contractul atacantului

„Noul Chiellini” a semnat cu Juventus » Poveste incredibilă: în urmă cu 5 ani lucra ca zidar!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează