INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  ASTRA - WEST HAM

Demolatorii de "granzi" » Trupa lui Șumudică va evolua, la fel ca și în sezonul trecut de EL, împotriva lui West Ham

Articol de - Publicat sambata, 06 august 2016 00:00

Giurgiuvenii repetă scenariul din 2015, când în Europa League au dat peste West Ham, una dintre surprizele plăcute din Premier League de anul trecut.

Astra a produs șocul: s-a calificat cu 4-3 la general, după 2-2 la Londra, împotriva unei echipe cu mulți titulari, și 2-1 la Giurgiu contra unei echipe formate 80% din rezerve și juniori.

"Ciocănarii" au reușit să termine sezonul pe locul 7, fiind o sperietoare pentru "titanii" din Anglia în campionat: 4 puncte cu Arsenal, 6 puncte cu Liverpool, 4 puncte cu Manchester City, 4 puncte cu Chelsea, 3 puncte cu Tottenham, 4 puncte cu Manchester United și 1 punct cu campioana Leicester.

Îl vedem iar pe Payet

Schimbarea totală a echipei s-a datorat tehnicianului Slaven Bilici, care a fost adus în sezonul trecut la echipă, dar și "perlei" croatului: francezul Dimitri Payet, 29 de ani, transferat anul trecut pentru doar 15 milioane de euro. A urmat un sezon uluitor pentru Dimitri: în 38 de meciuri pentru "ciocănari" a marcat 12 goluri și a pasat decisiv de 15 ori. A intrat imediat în atenția suporterilor din Anglia prin tehnica sclipitoare și a devenit o vedetă mondială după cele 3 goluri de la Euro 2016.

Giurgiuvenii vor merge în deplasare tot la Londra, ca și anul trecut, însă nu vor juca tot pe legendara arenă Boleyn Ground. West Ham a părăsit stadionul de 35.000 de locuri care a slujit clubul timp de 112 ani pentru a se muta pe London Stadium, sau Stadionul Olimpic, de 60.000 de locuri.

De asemenea, trupa londoneză nu va mai avea nici emblema de anul trecut, aceasta fiind schimbată tot din cauza plecării de pe Boleyn. Până anul trecut, pe emblemă se găseau două ciocane încrucișate, iar în fundal se vedea Castelul Boleyn. În 2016 au rămas doar ciocanele pe fond vișiniu.

Au trecut de Domzale

West Ham nu a renunțat la transferurile spectaculoase, iar în acest an l-a adus pe Sofiane Feghouli de la Valencia, unul dintre cei mai buni jucători algerieni. Internaționalul de 26 de ani a fost adus liber de contract.

Astra a ajuns în play-off-ul Europa League după ce a fost eliminată din Champions League de FC Copenhaga, 4-1 scor general. West Ham s-a calificat în Europa League după ce a preluat locul de la Manchester United, trupă ce a câștigat FA Cup. În turul 3 i-a învins pe slovenii de la Domzale cu 4-2 la general.

Meciul tur dintre Astra și West Ham va avea loc pe 18 august, la Giurgiu, iar returul pe 25 august, la Londra.

West Ham

  • Anul înființării: 1895
  • Poreclă: "ciocănarii"
  • Stadion: London Stadium (60.000 locuri)
  • Antrenor: Slaven Bilici (47 de ani)
  • Valoare lot: 197,5 milioane de euro
  • Vedeta echipei: Dimitri Payet (mijlocaș, 29 de ani)
  • Recorduri doborâte sezonul trecut de West Ham: cele mai multe puncte din istoria clubului (62), cele mai multe goluri marcate din istoria clubului (65) și cele mai puține meciuri pierdute (8).

"Ăsta e norocul Astrei! West Ham e un adversar foarte dificil. Anul trecut a venit cu doar câțiva titulari pentru că o interesa meciul cu Arsenal. Alibec va juca în retur. Se simte lipsa mea. Când am fost la antrenamente am arătat altfel!"
Marius Șumudică, antrenor Astra, la DolceSport

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
444001919101397
Florean Andrei  •  06 August 2016, 14:26

Acum Astra recunoaşte că s-a calificat deoarece West Ham a venit cu rezervele. Până acum nu încăpeai de gura baragladinei, cum a eliminat ei West Ham !

haideusicfr
haideusicfr  •  06 August 2016, 09:39

Anul trecut ,Astra se putea baza pe Budescu si Alibec.Primul este dezorientat si in loc sa faca pasul spre echipa lui unde ar fi respectat mult mai mult decat la Bucuresti pierde vremea cu mofturi. Daca i-ar avea pe cei doi in forma ar avea o sansa.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează