INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA

E şi Steaua în primăvară ;). Cum arată un prim "11" cu foștii jucători care s-au calificat

Keșeru va da piept cu FC Copenhaga în primăvară // FOTO MediafaxFoto
Keșeru va da piept cu FC Copenhaga în primăvară // FOTO MediafaxFoto

Articol de - Publicat miercuri, 14 decembrie 2016 00:00

Echipa lui Becali n-a ajuns să joace în fazele eliminatorii din Europa, însă din foşti jucători ai roş-albaştrilor care s-au calificat cu alte echipe se poate încropi un "11" întreg.

Steaua a privit de la televizor tragerea la sorţi de luni, atât pentru Champions League, cât şi pentru Europa League. Nu va continua în primăvara competiţiilor continentale, însă tot va fi prezentă în această fază. Prin intermediul foştilor fotbalişti, care acum se află la alte echipe, cu care au reuşit să treacă de grupe şi vor evolua la jumătatea lui februarie în UCL sau UEL.

Sunt fotbalişti care în precedentul deceniu au fost piese extrem de importante la Steaua. Plecând de la Lovin şi Geraldo, care acum joacă la Astra şi o vor întâlni pe Genk pentru un loc în "optimile" Europa Leage, până la Stanciu, Chipciu şi Varela, ultimii plecaţi de sub comanda lui Reghecampf, în vară şi care încă sunt prezenţi în a doua competiţie intercluburi, primii cu Anderlecht, cel de-al treilea cu grecii de la PAOK Salonic.

Există fotbalişti care acum se află la formaţii mult mai slab cotate decât Steaua în topul coeficienţilor cupelor europene, dar cu toate acestea au reuşit să meargă în primăvara UEL. Exemple: Osmanlispor, unde sunt Szukala şi Rusescu, Rostov, unde a ajuns Prepeliţă, şi chiar Ludogoreţ, la care Keşeru e golgeter.

"Steaua" din primăvara cupelor europene
Tătăruşanu (Fiorentina) - Varela (PAOK Salonic), Chiricheş (Napoli), Szukala (Osmanlispor), Geraldo (Astra) - N. Stanciu (Anderlecht), Prepeliţă (Rostov), Lovin (Astra), Chipciu (Anderlecht) - Keşeru (Ludogoreţ), Rusescu (Osmanlispor)

28.500.000 €e suma pe care Steaua a încasat-o în schimbul celor 11 jucători, recordul fiind stabilit de Stanciu, vândut cu 9,8 milioane de euro la Anderlecht

4ani au trecut de la ultima calificare a Stelei în primăvară: în 2012-2013 a câştigat o grupă de Europa League din care au mai făcut parte Stuttgart, Copenhaga şi Molde

4e numărul jucătorilor din lotul actual al Stelei care au jucat măcar o dată într-o primăvară de cupă europeană: Tamaş, Pintilii, Bourceanu, Adi Popa

5e numărul ţărilor mai slab clasate ca România în topul coeficienţilor în cupele europene care au şi ele echipă în primăvară: Danemarca, Polonia, Israel, Cipru şi Bulgaria

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
1581870215401957
Andronic Popovici  •  14 Decembrie 2016, 11:34

Daca in subsolul articolului incepeti cu lauda cea mai de pret ,banii mai vreti si rezultate ,nu merge si cu mandra si cu draga .Sa nu mai vorbim de faptul ca in mandatul actualului antrenor ,au cam plecat toti acesti jucatori ,de unde se desprinde si concluzia : oieru sa castige ,restul e fum de la capita de fan pentru *** ,care arde mocnit pana....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

nordik
nordik  •  14 Decembrie 2016, 09:52

ce titlu de rasul lumi :)))) e articol de mangaiere pe rana, gen, sa le dam un algocalmin pe gatul rupt :)))))) sa se mai consoleze cu ceva si ei, ca asa era comanda de sus...in al doilea rand, daca dragi ziaristi vroiati sa fiti cinstiti, sa stiti ca ei nu is fc gazde-isti. nu i-ati crescut voi, etc, doar i-ati cumparat. asa ca mergeti la sursa adevarata si veti vedea de la ce echipe au venit la fc gazde, unde au jucat inainte, si asa sa scrieti articolul...dar voi oricum nu intelegeti...banii v-au spalat pe creieri...scuze, pe cap...creierul e optional sau bonul la voi!

gicab
gicab  •  14 Decembrie 2016, 09:28

Așa e spiritul fecesebist a invadat toată Europa, precum ciuma roșie

Vezi toate comentariile (3)
Comentează