INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  CHELSEA - ARSENAL

Eden Hazard ar putea juca ultimul meci pentru Chelsea în finala cu Arsenal: „Am făcut lucruri minunate în 7 ani”

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 28 mai 2019 10:32

Eden Hazard vrea un ultim trofeu cu Chelsea înaintea plecării la Real Madrid. Echipa sa va juca finala Europa League cu Arsenal, miercuri, de la ora 22:00.

Eden Hazard ar putea juca mâine ultimul meci la Chelsea. Derbyul londonez cu Arsenal, din finala Europa League, capătă astfel o încărcătură specială pentru extrema de 28 de ani, înaintea iminentei plecări spre Real Madrid.

„Vreau să câştig trofeul şi nu contează dacă marchez ori nu. Nu mă gândesc decât la fotbal, după meci vom vedea ce se întâmplă. Obiectivul meu e să dau tot ceea ce am mai bun.

Un sezon bun nu înseamnă să înscriu 40 de goluri, ci să termin cu un trofeu. Dacă învingem va fi bun, nu perfect. Am ajuns în primele 3, însă nu am luat titlul sau Cupa”, a mărturisit internaţionalul belgian, în interviul din Daily Mail.

„Eram puţin speriat”

Eden a făcut bilanţul perioadei petrecute la Chelsea, după transferul de 35 de milioane de euro de la Lille. 

„Când am venit aici eram doar un copil. Şi puţin speriat pentru că plecase Drogba. Apoi am crescut şi m-am făcut bărbat, dar nu m-am schimbat ca persoană.

Ca jucător, am dat mai multe goluri şi am acumulat experienţă. Totuşi, încerc să fiu acelaşi ca la început. Mă uit în spate şi văd ce lucruri minunate am făcut împreună cu colegii în toţi aceşti şapte ani. Am jucat alături de fotbalişti de top şi am cucerit titluri şi cupe”.

„A fost alegerea potrivită”

Hazard a dezvăluit că Arsène Wenger l-a vrut la Arsenal, iar agentul său a fost chiar acasă la managerul francez la negocieri: „Am avut ocazia să semnez pentru Manchester United, Manchester City, Tottenham, însă cred că până la urmă am făcut alegerea potrivită pentru cariera mea.

Am vorbit cu proprietarul, cu Di Matteo, am discutat cu Drogba la telefon, iar Joe Cole mi-a spus atâtea lucruri frumoase despre Chelsea”. 

„Nu-mi pasă dacă nu înscriu, vreau doar să mă bucur pe teren. Cel mai bun exemplu e la naţională. Am făcut cel mai bun meci al meu contra Braziliei la Mondial şi n-am dat gol, nici assist. Aşa-mi place să joc”

„Este foarte important să cucerim trofeul, pentru fani şi pentru antrenor. Suntem încrezători şi ne dorim să încheiem bine sezonul, altfel va trebui să suportăm laudele pentru Arsenal”
Eden Hazard, atacant Chelsea

5 trofee a cucerit Hazard în şapte ani pe Stamford Bridge, două titluri, Cupa Angliei, Cupa Ligii Angliei şi Europa League. Are şi un event cu Lille

595 de ocazii de gol a creat Hazard de la venirea în Premier în 2012. I-a devansat pe David Silva (566), Eriksen (547) şi Özil (521)

19 goluri şi 16 assisturi are belgianul la Chelsea în acest sezon. În total, 108 goluri şi 91 de pase decisive în 351 de meciuri

Au returnat 6.300 de bilete!

Programarea meciului în Baku i-a pus în mare dificultate pe fanii londonezi, iar finalistele s-au revoltat şi pentru numărul redus de bilete alocate.

După ce le-au cerut explicaţii celor de UEFA, oficialii lui Arsenal au returnat 2.300 dintre cele 6.000 de tichete, în timp ce Chelsea e aşteptată să dea înapoi circa 4.000 de tichete. Totul din cauza distanţei până în capitala azeră, 4.000 km cu avionul ori 10.000 km cu maşina.

Citește și:

Alexandru Chipciu, replică dură pentru Ladislau Boloni: „Vorbea urât despre mine și Stanciu”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
rva4
rva4  •  28 Mai 2019, 14:20

Un jucător extraordinar la Chelsea. Cel mai bun jucător al lor. Sufletul echipei. Păcat, mare păcat ca pleacă. Tare îmi e teama ca la Real o sa se îngroape.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează