INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  SHERIFF - MANCHESTER UNITED

Observațiile trimisului GSP la Chișinău după Sheriff - Man. United 0-2 » Exuberantul CR7 și victoria moldovenilor: „Fotbalul va ține minte asta”

Sheriff - Manchester United // foto: Twitter @ ManUtd
Sheriff - Manchester United // foto: Twitter @ ManUtd

Articol de - Publicat joi, 15 septembrie 2022 21:49 / Actualizat joi, 15 septembrie 2022 22:00

Manchester United n-a avut mari emoții în prima deplasare din istorie în Moldova, 2-0 cu Sheriff Tiraspol, însă jocul a fost sterp. Chiar și cu golul lui Cristiano Ronaldo.

O atmosferă pitorească, un „floodlight FA Cup Match” jucat de United pe un stadion care i-a dus cu gândul pe englezi la verdele de Yeovil. Căci publicul a fost prieten și a salutat în stil Harlem Globetrotters golurile englezilor încă de la încălzire. 

Doar că pe gazonul din Chișinău a mai existat o echipă, cel puțin în start. Sheriff Tiraspol. Care a început bine și a presat constant în primul sfert de oră. Însă n-a fost de ajuns. 

Au cedat în fața otomanilor » CFR, învinsă în „Gruia” de Sivasspor, într-un meci cu multe faze controversate
CFR CLUJ - SIVASSPOR 0-1
Au cedat în fața otomanilor » CFR, învinsă în „Gruia” de Sivasspor, într-un meci cu multe faze controversate

Cristiano Ronaldo a înscris primul gol al sezonului în Sheriff Tiraspol - Manchester United

Sancho, lăsat pe dinafară de Southgate în ultimul lot pre-Mondial, a înțepat primul. Și United era în avantaj. Tot el putea face 2-0, însă bosniacul Radeljic, căpitanul gazdelor, a scos miraculos de pe linie. 

Finalul reprizei a fost al lui Ronaldo, care a înscris primul gol al sezonului (întâia sa reușită în Europa League) după un penalty scos de Dalot. Și s-a bucurat exuberant, poate prea mult pentru încă o evoluție ștearsă, cu „siiiiuuuu”-ul celebru. Alături de spectatori, care au făcut vocea a doua!

Sheriff Tiraspol, nucă tare

Sheriff nu s-a lăsat. După o oră de joc, Rasheed a încercat să îl lobeze pe De Gea. Ar fi fost o răsplată onorabilă pentru gazdele neobosite, însă mingea s-a dus peste. Și Badolo l-a încercat pe spaniol, fără succes însă.

Englezii au încercat să anime situația. Au strigat „Argentina, Argentina!” pentru Lisandro, au cântat non-stop de după steagurile în care își dădeau check-in din diferite orașe, de la Salford la Chester, și au întreținut conflictul cu familia Glazer, patronii neagreați de suporteri.

Un meci urât în a doua repriză s-a terminat cu scorul pauzei, 2-0 pentru United. O doză de încredere după înfrângerea din prima etapă pentru oaspeți, un scor așteptat, cel mai probabil, de gazde. Care au făcut totuși istorie. Au adus un nume uriaș în Chișinău. Iar fotbalul va ține minte asta.

11 jucători străiniau început partida pentru Sheriff: un ucrainean, un bosniac, doi nigerieni, doi burkinabezi, câte un ivorian, camerunez, ghanez, malian și senegalez

Omagiu pentru Regină 

Printre bannerele fanilor de la Manchester United s-a remarcat unul mare, roșu, al fanilor din Norwich. Acesta conținea trei detalii: steagul Marii Britanii, prescurtarea MUFC și profilul stilizat al Reginei Elisabeta a II-a. 

Ea a decedat săptămâna trecută la 96 ani, chiar înainte de primul joc al lui United din această ediție a Europa League, 0-1 cu Sociedad.

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

James Rodriguez a revenit în fotbalul european. Prezentat într-un campionat surprinzător

Un nou scandal uriaș în care e implicat Luis Rubiales » Președintele Federației Spaniole de Fotbal, acuzat că a organizat orgii sexuale pe banii federației!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează