INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA

EXCLUSIV Steaua, față în față cu o nouă filă de istorie » Meciurile care le dau speranțe jucătorilor lui Reghe

FOTO: Alex Nicodim
FOTO: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat sambata, 26 noiembrie 2016 09:12

În precedenţii 30 de ani, Steaua a mai fost în situaţia de a fi obligată să câştige în deplasare pentru a obţine o calificare în cupele europene şi a reuşit câteva succese care au rămas în memoria fanilor.

Victoria nesperată cu Osmanlispor îi deschide Stelei o perspectivă în privinţa calificării în primăvară. Pentru a nu sta la mâna rezultatului din celălalt meci, Osmanlispor - Zurich, Tamaş şi compania trebuie să câştige la Villarreal, pe 8 decembrie. E o misiune extrem de complicată, pe terenul uneia dintre primele 5-6 formaţii din Primera Division, campionatul ţării cu cel mai mare coeficient de pe continent.

  • Povestea începe în cea mai strălucitoare campanie europeană all time. În sferturile de finală ale Cupei Campionilor Europeni 1985-1986, după un 0-0 în Ghencea, Steaua a mers în Finlanda şi a bătut-o pe Kuusysi Lahti, scor 1-0, gol marcat de Piţurcă abia în minutul 86. 
  •  Poate exemplul care se poate plia cel mai bine pe meciul de acum cu Villarreal e returul cu Betis Sevilla din 2006. Tot pe terenul unei echipe din Spania, Steaua avea nevoie de egal cu goluri sau victorie pentru a merge în "sferturi". S-a terminat 3-0 pentru roş-albaştri, cu doi jucători în zi de graţie: portarul Carlos şi mijlocaşul Bănel Nicoliţă, autor al unei "duble"

Un exemplu e şi Varşovia 2013!

Pentru Steaua ar putea fi suficient, în deplasarea de la Villarreal, şi o remiză cu minimum două goluri de fiecare dintre echipe pentru ca trupa lui Reghecampf să meargă în primăvara europeană. Ar mai fi nevoie ca Zurich să piardă meciul de la Ankara, cu Osmanlispor. Există un precedent şi cu un astfel de scor, obţinut de Steaua. S-a întâmplat în august 2013, în returul play-off-ului de Champions League. După 1-1 acasă cu Legia Varşovia, Steaua a scos un 2-2 în Polonia şi s-a calificat

Istoria are şi veşti proaste: deplasările UEL, un coşmar!

Steaua are nevoie de un succes la Villarreal, deci într-o deplasare la un meci din grupele Europa League. De când această competiţie a adoptat strategia cu grupe, sezonul 2004-2005, Steaua a participat în Cupa UEFA, ulterior Europa League, în nu mai puţin de 8 ani, inclusiv cel în curs. În tot acest timp a disputat nu mai puţin de 21 de meciuri pe teren străin, iar palmaresul e unul înfiorător: o singură victorie, 10 remize şi 10 înfrângeri. Golaveraj: 33 de goluri primite şi numai 13 marcate.

Articolul integral poate fi citit în ediția tipărită a Gazetei Sporturilor și pe platforma Gazeta Digitală.

Alte subiecte exclusiv print:

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
963242023697129
Eugen Eugenescu  •  26 Noiembrie 2016, 12:19

sperante desarte...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează