INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FCSB - GUIMARAES 0-0

FCSB - GUIMARAES 0-0 // 3 concluzii după egalul care n-ajută pe nimeni: cine a dus greul, cine a dezamăgit

Articol de - Publicat joi, 22 august 2019 23:15

FCSB a remizat contra portughezilor de la Vitoria Guimaraes, scor 0-0, astfel că soarta calificării în grupele Europa League se va decide săptămâna viitoare, în Portugalia. 

Ce concluzii se desprind după meciul de la Giurgiu? 

1. Jucătorii vechi au dus greul și au revitalizat o echipă confuză

Poate antrenorul nu are cel mai important rol dintr-o echipă. Mai ales când nu există, ci e doar joaca patronului. Cu Guimaraes, FCSB a avut o evoluție total schimbată față de ultimele meciuri din Liga 1, iar jucătorii cu vechime din lot au luat situația pe cont propriu. 

Cu un Bogdan Planic care a adus aminte de jucătorul din sezonul trecut, stabilizând o  apărare până acum sângerândă” și susținându-l ireproșabil pe Soiledis, FCSB a regăsit, în sfârșit, siguranța atât de importantă pentru o defensivă. 

Remarcat la pauză și de Ilie Dumitrescu, Pintilii a fost un alt exponent al evoluției consistente a roș-albaștrilor. 65 de minute, cât timp a petrecut pe teren, veteranul a avut o prestație ireproșabilă, fiind punctul fix care ține în picioare conglomeratul median. 

Revenit în poartă în locul lui Andrei Vlad, Cristian Bălgrădean a readus plusul de valoare și experiență atât de necesare FCSB-ului. Și-a dirijat în permanență fundașii și a ieșit plin de siguranță pe fiecare centrare. 

2. Tănase, o nouă dezamăgire 

Totuși, la capitolul dezamăgiri poate fi trecut cu ușurință Florin Tănase. Decarul FCSB-ului și-a completat în această seară o vară submediocră, în care afirmațiile virulente de la interviuri și simulările din careurile adversarilor au fost singurele realizări. Contra portughezilor, Tănase nu și-a pus deloc amprenta asupra jocului, așa cum i-ar cere-o, în mod normal, fișa postului. 

Prestația ștearsă din prima repriză a fost completată de o a doua și mai modestă, în care a încasat un cartonaș galben și a fost la un pas să comită un penalty pentru adversară. 

3. 0/3 la schimbări

Cei care au dictat schimbările FCSB-ului au fost la fel de neinspirați precum în ultima vreme. Devenită tradiție, modificarea de la pauză n-a schimbat deloc fața echipei: Adi Popa a intrat în locul lui Mihai Roman I, dar mijocașul revenit după aproape 3 ani nu a ieșit cu nimic în evidență. Din contră, a greșit numeroase pase și n-a oferit nicio minge utilă către oamenii din careu. 

Nici Gnohere, trimis pe teren în minutul 60, în locul unui Ionuț Vînă activ până atunci, n-a contat. Lunile de absență își pun amprenta, francezul e lent și atât de departe de forma din sezonul trecut. 

Cea de-a treia schimbare, Răzvan Oaidă, a intrat în locul lui Pintilii, însă momentul a coincis exact cu perioada în care portughezii și-au permis să facă un pas în față. 

Vezi AICI toate detaliile de la FCSB - Guimaraes 0-0

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
corectu
corectu  •  23 August 2019, 07:58

Am mai spus-o,Gnohere n-are ce căuta la Steaua.

1198766430181192
Abigail Laslas  •  23 August 2019, 01:44

"analiza" din fasole, in nota hatereasca gsp

dora
dora  •  23 August 2019, 00:27

Adevărul este că nici portughezii nu au jucat cine știe ce.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează