INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FCSB - VITORIA GUIMARAES

FCSB - VITORIA GUIMARAES // Ricardo Cadu nu o vede favorită pe FCSB la calificare: „Guimaraes 60%, FCSB 40%!"

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 august 2019 09:00

Ricardo Cadu, fostul căpitan al CFR-ului, care continuă să joace în ligile inferioare din Portugalia, nu o vede favorită pe FCSB la calificarea în grupele Europa League.

  • FCSB - Guimaraes se joacă joi, 22 august, de la ora 21:30, la Giurgiu. 
  • Returul va avea loc la o săptămână distanță, pe 29 august, de la ora 22:00, în Portugalia.
  • Învingătoarea acestei duble manșe va accede în grupele Europa League.

Gazeta a apelat la un fotbalist portughez pentru analiza următorului adversar al celor de la FCSB în Europa League: Vitoria Guimaraes. Ricardo Cadu, fostul jucător al CFR-ului, a prefațat duelul din barajul pentru grupe, aflându-se acasă, în Portugalia, unde continuă să joace, la Maia Lidador (liga regională Porto). 

Deși se apropie de 38 de ani, vârstă pe care o va atinge în luna decembrie.

- Ricardo, salut, din România te deranjăm!
- Din România niciodată nu mă deranjează nimeni. E a doua mea țară! M-ați sunat să vorbim despre CFR sau despre Guimaraes, adversarul Stelei?

- Prima dată despre Guimaraes!
- În mod normal, această "dublă" ar fi trebuit să plece, ca șanse, de la 50-50. Dar așa cum se prezintă acum situația, cu ce perioadă traversează Steaua, una foarte slabă, cu probleme, cu criză de rezultate, cu accidentați, fără antrenor, favorită e Guimaraes. Deci văd un 60 la sută pentru Guimaraes.

"Antrenorul e foarte bun"

- Cât de bună e această echipă?
- E o echipă importantă din Portugalia. OK, nu se bate la titlu, nu e de nivelul lui Porto sau Benfica, nici cu Sporting și Braga nu se bate, dar e imediat după aceste formații. A avut un parcurs bun anul trecut, a început bine și acest sezon, plus că s-a întărit serios prin ce antrenor și-a pus.

- Ivo Vieira?
- Da! A surprins pe toată lumea din Portugalia în sezonul precedent, când a dus-o pe Moreirense foarte sus, cred că a terminat cu același număr de puncte ca Guimaraes. E foarte bun, e văzut ca fiind de mare viitor, e tânăr, are 43 de ani și e obsedat să lucreze tactic. Și-a început foarte devreme cariera de antrenor fiindcă el n-a fost vreun mare jucător, dar nici nu împlinise 30 de ani când a trecut pe partea asta, a antrenoratului. Cred că e unul dintre principalele atuuri pe care le are Guimaraes în această "dublă". Îmi place foarte tare acest tehnician.

"Fanii sunt foarte dedicați, Guimaraes e oraș atipic pentru Portugalia"

- Crezi că mai are și altele?
- Suporterii!

- Chiar, cum e atmosfera acolo?
- Excelentă! Suporterii vin în număr mare, sunt foarte loiali echipei. De fapt, Guimaraes e cam singurul oraș, în afară de Porto și Lisabona, în care toată lumea ține doar cu echipa locală, nu cu formațiile mari din Portugalia. În Guimaraes nu e ca în alte orașe, să găsești magazine oficiale Porto, Benfica, nu, doar Guimaraes! 

- Capacitatea stadionului e mare, 30.000, cam la ce să se aștepte cei de la FCSB la retur?
- La un stadion plin, plin! Și la o atmosferă foarte încinsă, e greu de jucat acolo. 

"CFR a fost mai bună decât Celtic în ambele manșe"

- De calificarea CFR-ului ce zici?
- Pfff, absolut fantastic! Nimeni nu credea, sincer, nici eu nu credeam. Să o scoți pe Celtic cu victorie la Glasgow, asta e ceva ce foarte, foarte puține din Europa ar putea să facă! Performanța e cu atât mai mare cu cât eu cred că în ambele partide CFR a fost mai bună.

- Ce așteptări ai de la play-off-ul cu Slavia Praga?
- Păi, dacă mă întrebai înainte de partida cu Celtic, în care meci cred că CFR are șanse mai multe, cu Celtic sau cu Slavia, îți ziceam clar "cu Slavia!". Acum, după calificarea aceasta incredibilă, chiar cred că CFR e foarte aproape de Champions League. Nu are cum să fie mai greu decât a fost cu Celtic.

- Vii la meciul de marți, de la Cluj?
- Din păcate, nu pot fiindcă eu încă mai joc, sunt la o formație în Liga a 3-a, Maia Lidador, și sunt în programul echipei. Dar dacă va ajunge CFR în Liga Campionilor, atunci sută la sută o să mă vedeți la unul dintre cele 3 jocuri de acasă, de la Cluj!

Fostul antrenor a preluat Șahtiorul

Guimaraes a rămas în această vară fără tehnicianul cu care a terminat pe locul 5 și a prins cupele europene. E vorba despre Luis Manuel Ribeiro de Castro, 57 de ani, care a fost ofertat de Șahtior Donețk. Gruparea din Ucraina l-a pierdut, la rândul ei, pe Paulo Fonseca, acesta a dat curs unei oferte extrem de tentante, de la AS Roma. Manuel Castro a pregătit-o pe Guimaraes un singur sezon, 2018-2019. În primăvara lui 2014 a fost interimar la FC Porto, timp de două luni.

8trofee a câștigat Cadu în tricoul CFR-ului: 3 titluri, 3 Cupe ale României și două Supercupe

8ani a jucat Cadu la CFR, între 2006 și 2014

25.000de spectatori a fost media pe care Guimaraes a avut-o acasă, în campionatul trecut, la meciurile cu primele 4 clasate: Benfica, Porto, Sporting și Braga

15-0e golaverajul lui Guimaraes în cele 5 meciuri oficiale din acest sezon: 5-0 "dubla" cu Jeunesse d'Esch, turul 2 preliminar, 9-0 cu Ventspils, turul 3 preliminar și 1-0 cu Feirense în Cupa Ligii

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (18)
roja_azul76
roja_azul76  •  17 August 2019, 17:20
Postat de observator_federal pe 17 August 2019, 10:22

Seria "succesurilor" va continua, bucurați-vă de fotbal: 2010, grupe Europa League: Liverpool - FCSB 4-1; 2011, grupe Europa League: Maccabi Haifa - FCSB 5-0; 2012, grupe Europa League: FCSB - Stuttgart 1-5; 2013, grupe Champions League: FCSB - Chelsea 0-4; 2015, preliminarii Champions League: Partizan Belgrad - FCSB 4-2; 2016, preliminarii Champions League: FCSB - Manchester City 0-5; 2017, preliminarii Champions League: FCSB - Sporting Lisabona 1-5; 2018, șaisprezecimi Europa League, Lazio - FCSB 5-1 ; 2019?

M-ar interesa palmaresul vostru in cupele europene în aceeași perioadă! Ceva interesant? Nu? Mă gândeam eu! Pentru asta ar trebui sa PARTICIPI! PS. Victorii cu Chelsea, Ajax, participări în grupe, primavara europeană....astea nu se pun?

roja_azul76
roja_azul76  •  17 August 2019, 17:14
Postat de steaua.libera pe 17 August 2019, 14:59

Bun jucător Cadu! Îmi amintesc cu plăcere și respect despre el. Unii ziceau ca e prea dur, greșit. Măcelar a fost Muresan.

O *** exact ca și Mureșan( că tot l-ai pomenit)!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

roja_azul76
roja_azul76  •  17 August 2019, 17:12
Postat de steaua.libera pe 17 August 2019, 14:59

Bun jucător Cadu! Îmi amintesc cu plăcere și respect despre el. Unii ziceau ca e prea dur, greșit. Măcelar a fost Muresan.

Asa-i, bun băiat, mai ales când i-a scos doi dinți bulgarului Milanov de la Vaslui și când l-a călcat(efectiv) în picioare pe Tănase sub ochii arbitrului. O sc

Vezi toate comentariile (18)
Comentează