INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FK SARAJEVO - CFR CLUJ 1-1

Frînă

Articol de GSP - Publicat vineri, 21 august 2009 00:00

CFR a cedat teren pe finalul meciului de la Sarajevo, a fost egalată şi şi-a îngreunat misiunea pentru retur

Sarajevo poartă încă pecetea războiului cu sîrbii, din anii '90, dar capitala Bosniei e încă o zonă de conflict. Un membru al galeriei lui FK Sarajevo a fost împuşcat în cap zilele trecute, în timp ce-şi bea cafeaua la terasă.

CFR a cedat teren pe finalul meciului de la Sarajevo, a fost egalată şi şi-a îngreunat misiunea pentru retur

Sarajevo poartă încă pecetea războiului cu sîrbii, din anii '90, dar capitala Bosniei e încă o zonă de conflict. Un membru al galeriei lui FK Sarajevo a fost împuşcat în cap zilele trecute, în timp ce-şi bea cafeaua la terasă.

Tatonarea
Echipa-fanion a oraşului e modestă, dar la fel de arţăgoasă ca poporul bosniac. Însă CFR a învăţat bine lecţia Famagusta şi începe în forţă. Gazdele găsesc cu greu drumul afară din propria jumătate, în debut. Clujenii împing jocul tot mai aproape de poarta lui Alaim, iar Kone (2) şi Nei (7) prospectează careul advers. Dani acceptă invitaţia lui Culio de pe dreapta, trimite cu capul în poartă şi misiunea se anunţă una uşoară (19).

Bosniacii nu capitulează însă uşor. Sîrbii ştiu asta de mult. Clujenii află acum. Muminovici trimite o torpilă de la 25 de metri, puţin pe lîngă (23). Kone cunoaşte mai bine istoria Africii decît pe cea a Europei. De aceea îşi permite să înscrie spectaculos, dintr-o semifoarfecă (27), dar tuşierul Myrmus semnalează, după zece secunde de ezitare, un presupus fault în atac al ivorianului. Din Liga 1 ar fi fost excomunicat! Belosevici (32) e blocat de Nuno Claro şi de bară cînd cere echitate, iar Muminovici încearcă încă o dată, fără succes, şutul de la distanţă (38).

Căderea
Kone munceşte şi în repriza secundă cu jumătate de normă, întreaga echipă a CFR-ului nu mai forţează. Sau e căzută fizic? 1-0 părea un scor suficient pentru un retur liniştit, însă socotelile clujenilor au fost date peste cap de Hadzici (77), plecat dintr-o zonă lăsată liberă de Cadu.

Gol anulat aiurea!
În minutul 27, Yssouf Kone a preluat pe piept în careul bosniacilor, aflat în poziţie regulamentară, şi a catapultat mingea din foarfecă laterală în dreapta portarului. Banca tehnică a "vişiniilor" a început să sărbătorească reuşita ivorianului, dar după 20 de secunde, tuşierul Krzysztof Myrmus a ridicat fanionul, indicînd fault în atac, iar "centralul" a anulat golul după ce s-a consultat cu asistentul său.

Dani la indigo
Deşi marchează extrem de rar în campionat, mijlocaşul Dani pare a fi specialistul clujenilor în goluri în competiţiile europene. Cel poreclit "Caracatiţa" a reluat cu  capul din 6 metri pentru 0-1, după o centrare a lui Culio. Ultimul gol al portughezului pentru CFR Cluj a fost înscris tot cu capul, dintr-o fază identică, împotriva francezilor de la Bordeaux (1-2), în grupele Ligii Campionilor, în 4 noiembrie 2008.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (39)
 •  22 August 2009, 14:30

no'... ca n-am gatat..... si-asa ne-am lins pe bot de Europa anul trecut......baieti, CFR, mare atentie, nu va culcati pe o ureche,1-1 in deplasare cu o echipa inferioara nu este suficient, fiecare meci este o batalie, hai sa castigam razboiul asta, valoare este, resurse sunt, depinde de voi...dati totul pe teren si o sa avem de castigat cu totii !!!!! Bafta, ne-om vedea candva prin septembrie la Cluj, acasa....

cariga47
cariga47  •  21 August 2009, 13:32

Cand vom realiza ca un meci se termina doar atunci cand arbitrul fluiera finalul si nu cand avem un 1-0 fragil "in buzunar".

 •  21 August 2009, 13:31

Nu stiu cine i-a pus pe cei doi sa comenteze ieri meciul dar ei au uitat sa citeasca fisa postului cfr este din cluj ,si clujul este in ROMANIA la fel a-r trebui sa se bucure daca marcheaza ca ,si la dinamo si steua ,a spus ca este 1-0 doar dupa 30 de secunde ,si s-a bucurat cand sarajevo a marcat ,comentatorii se bucura de steaua sau de dinamo ,toate ziarele sant pline de gigi si de berbecutii lor dar despre cfr numai 10 secunde asa ca a-r face bine sa citeasca fisa postului ,haiCFR

Vezi toate comentariile (39)
Comentează