INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA

GALERIE FOTO 24 februarie, dată cu semnificații importante pentru Steaua! 12 ani de la supermeciul cu Valencia » 50 de imagini de colecție din arhiva GSP

Arhivă GSP +49   FOTO
Arhivă GSP

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 februarie 2017 15:45

24 februarie 2005. 24 februarie 2017. 12 ani au trecut de la meciul care a reprezentat doar începutul uneii serii de calificări în primăvara europeană pentru Steaua.

Erau doar 4 grade Celsius şi peste 30.000 de spectatori în ploaie. Oficial se anunțaseră doar 25.000, pentru a fi respectate normele UEFA.

Steaua era nevoită să întoarcă un 0-2, rezultat cu care Valencia se impusese în turul de pe Mestalla. Aproape imposibil dacă stăm să ne gândim că în fața Stelei nu stăteau doar niște jucători precum Di Vaio, Baraja sau Aimar. Adversara Stelei era chiar deținătoarea Cupei UEFA și o dublă finalistă de UEFA Champions League, Valencia.

Doar nebunia lui Walter Zenga și entuziasmul celor 14 jucători ai Stelei au făcut atunci posibil acest scenariu.

Cele 120 de minute ale returului Steaua-Valencia, cu golurile lui Cristea, cu atmosfera fenomenală şi cu nebunia lui Walter Zenga, care a început partida cu 3 atacanţi! Toate aceste lucruri în galeria FOTO de 50 de imagnii prezentată de GSP

caseta

VIDEO CU REZUMATUL MECIULUI!

CE SPUNE UNUL DINTRE PROTAGONIȘTII DE ATUNCI:

"A fost o amintire frumoasă! Practic de atunci a început performanța pentru noi. Mi-aș dori să mai ajungă o echipă din România să învingă o deținătoare a trofeului, dar situația în care a ajuns fotbalul românesc nu ne dă mari speranțe. Cu atât mai mult ar trebui să felicităm Astra acum. De Steaua nu știu ce să mai zic. Sunt probleme care mă depășesc. Eu când am jucat știu sigur că am făcut-o pentru Steaua" - Petre Marin, fotbalist cu peste 100 de meciuri în tricoul Stelei 

ce spune eroul andrei cristea

- Ce simți acum după 12 ani?
- Dacă lumea își amintește după atâția ani înseamnă că a fost un moment unic. Mă bucur că această echipă a rămas în istoria fotbalului românesc.

- Când crezi că o echipă din România va mai ajunge să învingă deținătoarea trofeului așa cum a fost Valencia?
- Mi se face pielea de găină când aud din nou asta. Suntem mai departe decât cei 12 ani acum. Îmi vine foarte greu să mă gândesc că va mai fi o echipă din România în următorii 5 ani care să aibă performanțele Stelei. Acela a fost începutul, apoi a venit semifinala cu Boro. Acest lucru mă face mai mândru și mai bucuros pentru că am reușit ceva în fotbal.

- Ați rămas toți prieteni din acea generație?
- Da, ne-am întâlnit ultima dată la meciul caritabil al lui Mihai Neșu. Mi-a făcut o deosebită plăcere. Parcă a fost o generație aleasă. A fost un grup de caracter.

- Tu de ce parte ești în războiul dintre Steaua și CSA?
- Acum sunt problemele care sunt la Steaua. Te pune pe gânduri dacă cea mai galonată echipă din România are astfel de probleme. Pentru mine rămâne Steaua, chiar dacă alții spun alte lucruri.

- Cu Walter Zenga ai mai vorbit?
- Am mai vorbit cu el acum câțiva ani. Când am fost la Salernitana, președinte era Lotito și a cerut referințe de la Walter și de la Radu Ștefan și am înțeles că au vorbit foarte frumos. Acest lucru a contat foarte mult.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
zizu
zizu  •  24 Februarie 2017, 20:04

noroc de dinamovistul cristea!

bebe21
bebe21  •  24 Februarie 2017, 19:11

ce meci, ce amintiri.....lui Ranieri nu ii prea prieste data de 24 Februarie....:P

1625629787743612
Livrariacasa Berceni  •  24 Februarie 2017, 17:23

Respect STEAUA BUCURESTI pana in 2014! Dupa....fc ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează
Close