INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  RANGERS

Ianis Hagi, lăudat în presa din Scoția înainte de duelul cu Nicolae Stanciu din Europa League: „El a fost regele”

Ianis Hagi FOTO Imago
Ianis Hagi FOTO Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 11 martie 2021 12:47 / Actualizat joi, 11 martie 2021 12:54

Glasgow Rangers și Slavia Praga se vor înfrunta astăzi, în manșa tur din optimile Europa League, de la ora 19:55. Înainte de primul duel cu Nicolae Stanciu (27 de ani), de pe Sinobo Stadium, presa din Scoția l-a lăudat pe Ianis Hagi (22 de ani), după ce a câștigat titlul cu formația pregătită de Steven Gerrard.

Rangers a câștigat titlul cu numărul 55, după 10 ani de pauză în care clubul din partea „albastră” a orașului Glasgow a trecut prin faliment, prin retrogadarea în liga a patra și prin umilințele în fața rivalei Celtic. După triumful trupei de pe Ibrox, publicația The Scottish Sun a analizat evoluțiile celor 27 de fotbaliști care au scris istorie pentru Rangers. Ianis Hagi, cu 26 de apariții în campionat, 6 goluri și 9 assist-uri, a obținut calificativul 7, fiind printre cei mai buni fotbaliști din trupa lui Stevie G.

Portretul lui Ianis Hagi în The Scottish Sun: „El a fost regele”

Vedeta din România a fost transferat definitiv în această vară după ce împrumutul lui s-a dovedit un real succes. El a fost regele assist-urilor pentruRangers,dar a marcat și goluri cruciale precum cele din victoriile cuHibernianșiSt Johnstone. A strălucit atunci când a jucat în spatele atacanți”, au scris jurnaliștii de la The Scottish Sun, înainte de duelul cu Slavia Praga din Europa League.

Ianis Hagi, duel cu Nicolae Stanciu în Europa League

Rangers și Slavia Praga se vor înfrunta pentru un loc în sferturile de finală ale Europa League. În „16-imi”, Slavia a produs surpriza și a eliminat-o pe Leicester City, formație aflată pe locul 3 în Premier League. Trupa lui Nicolae Stanciu a câștigat cu 2-0 pe King Power Stadium, după ce partida din tur s-a încheiat cu o remiză albă, iar internaționalul român a pasat decisiv la primul gol, marcat de Lukas Provod.

Rangers s-a calificat în optimile competiției după ce a trecut de Antwerp (4-3, 5-2), care ocupă locul 2 în campionatul Belgiei. În meciul tur, Ianis Hagi a intrat pe teren în minutul 74 la formația pregătită de Steven Gerrard, iar internaționalul român a evoluat 71 de minute pe Ibrox Stadium.

Îl cunosc pe Nicolae foarte bine. Am jucat alături de el la naționala României în ultimii doi ani. Discutam mereu cu el despre echipa lui, Slavia, și despre stilul lor, deci cam știu la ce să mă aștept. Sigur, faptul că vom întâlni echipa lui Nicolae este un avantaj pentru mine. Va fi un meci frumos, dar, din nefericire, nu vom avea suporteri nici acasă, nici în deplasare.
Ianis Hagi, Rangers

Rangers este o echipă bună, va fi un test important şi dificil pentru noi. Dar este o tragere la sorţi care îmi place, e păcat că nu se joacă cu fani în tribune, ar fi fost o atmosferă extraordinară şi la noi acasă, şi la Glasgow. Abia aştept să joc împotriva lor, va fi o dublă interesantă
Nicolae Stanciu, Slavia Praga

Ovidiu Hațegan, centralul partidei Slavia Praga - Rangers

Slavia Praga - Rangers, manșa tur a duelului Nicolae Stanciu - Ianis Hagi, va fi condusă de o brigadă de arbitri din România. „Central” a fost ales Ovidiu Hațegan, care va fi ajutat de asistenții Vasile Marinescu și Sebastian Gheorghe, și de Istvan Kovacs ca arbitru de rezervă. În camera VAR se vor afla doi italieni, Marco Di Bello și Paolo Valeri.

Pentru Hațegan, meciul dintre Slavia și Rangers va fi primul pe care îl va conduce în competițiile europene după scandalul de pe 8 decembrie, de la PSG - Istanbul Basaksehir, când meciul a fost întrerupt din cauza unor alegații de rasism.

VIDEO. Ianis Hagi, campion în Scoția! Rangers, primul titlu după 10 ani, după ce Celtic s-a încurcat cu Dundee!

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Delegare fabuloasă: un român va fi la șocul Manchester United - AC Milan, din Europa League

Seară neagră în Liga Campionilor » Barcelona, performanță negativă după 14 ani

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
dobrin
dobrin  •  11 Martie 2021, 19:00

A facut si el o faza cu St. Johnstone acum mai bine de o luna si inca mai curg laudele :)))))))))

2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  11 Martie 2021, 16:43

Lingai!!!

sasesase
sasesase  •  11 Martie 2021, 15:49

Tot cu copy/paste de pe Twitter?!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează