INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  DINAMO KIEV - STEAUA 3-1

IGNORANŢĂ sau PREMEDITARE? Motivul incredibil pentru care Costel Gâlcă l-a lăsat pe Nicolae Dică acasă

Articol de - Publicat vineri, 03 octombrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 03 octombrie 2014 09:37

Cel care a marcat o "dublă" acum 8 ani la Kiev şi aducea Stelei o victorie colosală în grupele Ligii Campionilor a fost anunţat marţi de "principal" că nu va fi luat în Ucraina, iar apropiaţii săi susţin că decizia lui Gâlcă l-a surprins şi dezamăgit.

Constantin Gâlcă a decis ca din delegaţia echipei care a făcut deplasarea la Kiev să nu facă parte Nicolae Dică. Decizia nu doar că e una surprinzătoare, ţinînd cont de ce reuşise Dică în precedentul meci pe care Steaua îl jucase în capitala Ucrainei, cînd a marcat două goluri, dar ea a fost luată cu o zi înainte de plecare. Dică a fost anunţat chiar de Gâlcă în cursul zilei de marţi, la doar cîteva ore distanţă de o declaraţie pe care fostul atacant o făcuse în perspectiva deplasării: "Da, va fi emoţionant pentru mine să mă reîntorc la Kiev".

"Tu nu o să mergi cu noi, rămîi ca să te ocupi de jucătorii accidentaţi" a fost mesajul lui Gâlcă. Dică s-a supus, însă decizia nu i-a picat deloc bine, lucru dezvăluit ieri, la Dolce Sport, de Sorin Paraschiv, coleg de echipă cu Dică în succesul formidabil din 2006. "Am vorbit cu el la telefon miercuri seară, l-am întrebat ce face şi mi-a zis că e acasă. Zic, cum acasă? Nu eşti la Kiev? Era şi el surprins că fix la meciul ăsta n-a fost luat. De la refrenul ăla "Du-te, Dică, du-te, Dică!" s-a ajuns la "Du-te, Dică, acasă!"", a spus Paraschiv.

Fostul mijlocaş a continuat: "Din ce ştiu eu, de jucătorii aflaţi în recuperare se ocupă un preparator fizic, nu un secund. Cel puţin aşa era pe vremea mea, cînd acasă rămînea Horea Codorean, nu un antrenor secund. Apoi, stau şi mă întreb, dacă tu, Gâlcă, îl ai secund pe Dică, oare în timpul meciului n-ai şi tu nevoie să te mai sfătuieşti cu el, cînd întorci capul pe bancă să ai cu cine să vorbeşti, să schimbi o părere? Repet, această decizie de a-l lăsa acasă pe Dică e mai mult decît surprinzătoare".

Gâlcă nu l-a dorit în staff!
În momentul în care a venit la Steaua, Gâlcă şi-a prezentat oamenii pe care vrea să-i aibă în staff, iar la capitolul secunzi apăreau numai Dumitru Uzunea, cu care colaborase şi la loturile de juniori la FRF, dar şi fostul său coleg de echipă din anii '90, Laurenţiu Roşu. Nu şi Nicolae Dică, însă acesta a fost adus la echipă exclusiv la dorinţa managerului Mihai Stoica. Gâlcă s-a conformat şi s-a ales cu nu mai puţin de 3 antrenori secunzi.

Ziariştii şi oficialii au întrebat de el
Venirea Stelei la Kiev a stîrnit interes mare în rîndul ziariştilor ucraineni, însă majoritatea dintre ei au întrebat fix despre Nicolae Dică, dorind să se realizeze interviuri. Despre fostul atacant au fost curioşi să afle de ce nu face parte din delegaţie inclusiv oficialii clubului Dinamo Kiev, chiar antrenorul Rebrov fiind surprins să nu-l revadă pe fostul său adversar din acel meci din septembrie 2006, atunci şi Dică şi actualul tehnician al grupării ucrainene reuşind să marcheze.

Alte cluburi nu-şi lasă secunzii acasă
Există în Europa şi alte exemple de echipe importante care au ca antrenori secunzi nume care au însemnat enorm, ca jucători, pentru respectivul club. Toţi aceştia, indiferent că e vorba despre Real, Ajax sau Manchester, nu sînt lăsaţi acasă de "principalii" Ancelotti, De Boer şi Inzaghi atunci cînd vine vorba despre deplasări la meciuri cu miză mare.

Echipă - Secund, fost mare jucător al clubului
Real Madrid -  Fernando Hierro
AC Milan - Mauro Tassotti
Manchester United - Ryan Giggs
Ajax - Dennis Bergkamp

"Mi se pare o lipsă de cultură a profesionalismului ceea ce a făcut Steaua în cazul Dică. Ai un om care a făcut istorie cu Steaua fix la Kiev şi tu nu-l iei acolo. Nu doar la Steaua se întîmplă să-şi baţi joc de jucătorii care au făcut lucruri importante pentru club" (Iulian Miu, fost jucător Steaua)

"Dacă nu ar fi fost oferta de la Steaua, de a lucra în staff, n-aş fi renunţat la cariera de jucător" (Nicolae Dică)

Dică în tricoul Stelei
- a jucat 5 ani, în două perioade diferite
- a cîştigat 4 trofee: două titluri, o Cupă a României şi o Supercupă
- a disputat o semifinală de Cupa UEFA
- a jucat de două ori în grupele Champions League
- are peste 180 de meciuri şi peste 80 de goluri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (25)
bebe21
bebe21  •  03 Octombrie 2014, 23:12

galca e singurul antrenor pe care imi doresc sa il dea Il ciobandante afara cat mai repede.....!

ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  03 Octombrie 2014, 19:43
Postat de ciuleavvictorms pe 03 Octombrie 2014, 19:31

Galca, din pacate nu esti cea ce pari a fi! ai dat cu bata-n balta si te-ai facut de rahat, adica ti-ai aratat adevarata fata! dovada ca nu esti antrenor este schimbarea facuta la kiev cu Stanciu! din pacate mai mult nu poti, imi pare rau pentru echipa, nu toti jucatorii devin si antrenori, multi raman doar cu iluzia!

A, si uitasem de relatia cu Dica; ai facut o mizerie impardonabila, caracterul tau dovedindu-se a fi unul parsiv, vrei sa spui ca esti onest si elegant dar in realitate esti de-a dreptul mitocan, ti-o spun cu parere de rau. Am apreciat initial gestul tau fata de Lemnaru, dar imi dau seama ca l-ai lucrat si pe el, nu ca ar fi fost o valoare ci pentru ca trebuie sa fii fair play! din partea mea sa ai noroc dar tare ma tem ca vei fi dat repede afara!

ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  03 Octombrie 2014, 19:31

Galca, din pacate nu esti cea ce pari a fi! ai dat cu bata-n balta si te-ai facut de rahat, adica ti-ai aratat adevarata fata! dovada ca nu esti antrenor este schimbarea facuta la kiev cu Stanciu! din pacate mai mult nu poti, imi pare rau pentru echipa, nu toti jucatorii devin si antrenori, multi raman doar cu iluzia!

Vezi toate comentariile (25)
Comentează