INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  TEROARE LA MANCHESTER

Jucătorii lui United au plecat la finala Europa League afectați de atentat: "Suntem devastați!"

Una dintre tinerele rănite ușor la concert e în stare de șoc
Una dintre tinerele rănite ușor la concert e în stare de șoc

Articol de - Publicat miercuri, 24 mai 2017 00:00

Jucătorii lui United au plecat la Stockholm ieri, puternic afectați de atentatul sinucigaș soldat cu cel puțin 22 de morți și 59 de răniți. Au anulat conferința de aseară și vor purta banderole negre la finala de azi.

Luni seară, la 22:30, un kamikaze și-a detonat încărcătura explozivă în timpul concertului Arianei Grande, la Manchester Arena. Atentat revendicat de Statul Islamic și care a lăsat în urmă cel puțin 22 de morți și 59 de răniți (inclusiv în român, în afara oricărui pericol).

Cel mai grav atac terorist pe pământ britanic de la asaltul Al Qaeda asupra Londrei din 7 iulie 2005: 4 bombe plasate pe liniile de metrou și autobuz, 56 de morți și 700 de răniți.

Speriați de atacul de la Stockholm din 7 aprilie

"Suntem devastați", a spus Wayne Rooney, legendarul atacant al lui United. "Vom juca finala Europa League, dar nu cu fericirea pe care o aveam înaintea unui meci mare. Mintea El și colegii săi, afectați de coșmarul ISIS, au plecat ieri la Stockholm.

Teama i-a făcut pe englezi să-și anuleze conferința de presă din capitala Suediei, lovită și ea de un atentat pe 7 aprilie, când un refugiat uzbec a furat un tir și a ucis 5 oameni, rănind alți 15.

UEFA a încercat să-i liniștească pe jucătorii lui Manchester și Ajax, dar și pe fanii lor: "Riscul unui atac terorist a fost luat în considerare, colaborăm de multe luni cu autoritățile locale. Nu există însă informații care să sugereze un posibil atac la finală".

Soția și fetele lui Pep au fost la concert

Guardiola a trecut prin clipe de groază când a aflat de atentatul de la Manchester Arena. "Sunt în stare de șoc", a lansat managerul lui City pe Twitter.

Nevasta lui, Cristina Serra, și cele două fiice, Valeria și Maria, au fost și ele la concert. S-a liniștit după ce soția a reușit să-l contacteze, anunțându-l că niciuna nu a pățit nimic.

Scanner facial la Cardiff

Poliția britanică anunță măsuri sporite de securitate și la finala Ligii. Suporterii lui Real și Juve ce vor fi pe stadion la Cardiff, pe 3 iunie, vor trece printr-un sistem ultrasofisticat de scanare facială, care costă 200.000 €.

În preajma arenei vor fi instalate videocamere strategice, iar traficul naval pe râul Taff va fi închis. 200.000 de fani sunt așteptați la Cardiff, oraș cu 347.000 de locuitori.

"În ce lume trăim, ce ni se întâmplă? Este frustrant că nu putem face nimic să prevenim tragediile devastatoare. Dar trebuie să trăim fiecare clipă prețioasă a vieții"
Marc Bartra, fundaș Dortmund

"Vom juca finala de la Stockholm, dar nu cu fericirea pe care o aveam înaintea oricărui meci mare. Mintea și inima noastră au rămas la Manchester, alături de familiile victimelor"
Jose Mourinho, manager Man. United

"Să iei ca țintă copiii la un concert e dincolo de orice putere de înțelegere. Dincolo de orice nebunie. Dincolo de diavol"
Gary Lineker, fost internațional englez

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează