INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  RETRO GSP

Mircea Lucescu, supărat foc pe Gazetă: „Cum vă permiteți? N-am nicio legătură cu eliminarea Craiovei! Eu le-am dublat valoarea oltenilor!”

Mircea Lucescu, 74 de ani, a reacționat după ce Gazeta Sporturilor a publicat la Rubrica GSP un articol despre semifinala de Cupa UEFA disputată de Craiova cu Benfica în urmă cu exact 37 de ani.
Mircea Lucescu, 74 de ani, a reacționat după ce Gazeta Sporturilor a publicat la Rubrica GSP un articol despre semifinala de Cupa UEFA disputată de Craiova cu Benfica în urmă cu exact 37 de ani.

Articol de - Publicat luni, 20 aprilie 2020 16:40

Mircea Lucescu, 74 de ani, a reacționat după ce Gazeta Sporturilor a publicat la rubrica Retro GSP un articol despre semifinala de Cupa UEFA disputată de Craiova cu Benfica în urmă cu exact 37 de ani. 

Lucescu, pe atunci selecționer, a fost deranjat de declarațiile lui Sorin Cârțu și Nicolae Ivan, care l-au numit principalul vinovat pentru ratarea calificării în ultimul act, după 0-0 în Portugalia și 1-1 la Craiova, acuzând oboseala cauzată de vitaminele primite la naționala României cu 4 zile înainte. 

RETRO GSP. Ziua în care toată România a plâns pentru Craiova. „Vinovat e Mircea Lucescu, el i-a îndopat pe jucători cu stimulente!”

- Bună ziua, domnule Lucescu, Hristos a înviat!
- Da, adevărat a înviat! Dar cu mine ce aveți?

- Adică?
- Ce legătură am eu cu eliminarea Craiovei în fața Benficăi, în '83? Cum puteți să scrieți că din cauza mea nu s-au calificat oltenii în finală?

- Păi, nu scrie nicăieri asta. Există doar niște declarații ale unor foști antrenori și jucători ai Universității, care susțin că la meciul cu Italia, disputat cu 4 zile mai devreme, toți fotbaliștii convocați ar fi fost vitaminizați în exces, iar la returul cu Benfica a apărut un recul fizic.
- Ale cui declarații? Ale lui Nicolae Ivan? Dumnezeu să-l ierte, dar își dă cu părerea Ivan?!

- Era secundul lui Oțet în 1983, probabil că știa destul de bine situația. Și nu doar Ivan amintește despre efectele acelei vitaminizări de la națională, ci și Sorin Cârțu!
- Cârțu, da... Da' de ce nu vorbiți cu Cămătaru? Cu Țicleanu? Cu Ungureanu? Cu oameni care jucau mereu pe atunci, nu cu unii care vorbesc din auzite.

"Să fie clar pentru toată lumea: eu n-am făcut raport niciunui jucător și n-am dat nimănui nicio substanță interzisă. Niciodată! Am antrenat sute, poate mii de fotbaliști, nu există nimeni care să poată susține asemenea tâmpenii"
Mircea Lucescu

Mircea Lucescu: "Cum ar fi să preia toată lumea?!"

- Afirmațiile respective au apărut în cartea "Frumoșii nebuni ai Craiovei Maxima", scrisă de jurnalistul craiovean Ion Jianu, nu le-am inventat noi. Iar cartea e pe piață de ani buni.
- Nu stau eu să comentez cărțile scrise de suporteri olteni... Dar să știți să iau în serios ideea de a vă da în judecată!

- De ce?
- Pentru că vă folosiți mereu de numele meu pentru a face trafic pe site! Acum 4-5 zile scriați că le-am făcut nu știu ce raport lui Iovan și Bumbescu, iar eu nu mai eram la națională la momentul ăla. Iar acum apare mizeria asta...

- Repet, acele declarații există în carte de mulți ani.
- Or fi, numai că acum sunt popularizate de cel mai bun ziar din România. Vă dați seama ce ar însemna să preia toată presa internațională prostiile voastre?

Mircea Lucescu: "Nu-mi mai amintesc"

- Am priceput, sunteți supărat rău...
- Da, extrem, extrem de supărat! Nici nu vă închipuiți ce prejudiciu de imagine îmi aduceți.

- Totuși, ce s-a întâmplat la acea partidă cu Italia? Le-ați dat vitamine în exces jucătorilor?
- Era treaba mea asta? Dar să știți un lucru de la mine: în toată cariera mea, eu nu mi-am bătut niciodată joc de elevii mei. Niciodată!

- Cârțu spune în respectiva carte că ați întrerupt ultimul antrenament înaintea jocului din aprilie '83, speriat de modul în care fotbaliștii se implicau la acel antrenament. Vă era teamă de epuizarea resurselor fizice...
- Sincer, nu mai țin minte exact, au trecut 37 de ani de atunci. Însă n-a fost singura dată când n-am dus antrenamentul oficial la bun sfârșit. În funcție de cum îi simți pe jucători, uneori insiști, alteori îl scurtezi.

"A fost vina lor"

- Deci, e exclusă varianta căderii fizice a internaționalilor Universității, la 4 zile după Italia?
- Căderea fizică, dacă a existat, a fost din cauza lor. Pentru că s-au încăpățânat să plece de la București spre Craiova în chiar noaptea de succesul cu Italia. Numai eu știu cât am insistat să rămână la hotel, să doarmă, să se odihnească după un meci cu o asemenea încărcătură și abia a doua zi să se întoarcă în Bănie. Din păcate, nu m-a ascultat nimeni.

- Credeți că acea noapte pierdută a fost decisivă?
- Evident. O noapte pierdută după un duel cu campioana mondială înseamnă că 2-3 zile nu mai ești om!

- Prin Bănie, printre suporterii Craiovei, circulă și varianta că ați fost gelos mereu pe performanțele alb-albaștrilor, pe ascensiunea lor europeană.
- O prostie mai mare rar am auzit! Păi, eu eram primul interesat ca echipele românești să performeze cât mai mult. Știam că rezultatele Craiovei susțin naționala și invers. Și nu uita un lucru!

"Le-am dublat valoarea jucătorilor de la Craiova"

- Vă rog!
- Eu am fost primul care am mizat serios pe fotbaliștii Universității. Erau momente în care jumătate dintre titularii primei reprezentative era de acolo.

- Asta și pentru aveau valoare.
- Așa este. Dar eu le-am dublat valoarea! Folosindu-i în partide atât de importante, din preliminariile CE 1984, și obținând acea calificare extraordinară, cotele tuturor au crescut.

- În concluzie...
- În concluzie, un singur lucru vă cer. Vă avertizez, de fapt: dacă mai folosiți numele meu în chestii negative, doar ca să vă vedeți voi interesul, ne întâlnim la tribunal! Am avut mereu o relație corectă cu Gazeta, însă așa nu se mai poate!

Citește mai multe știri despre Mircea Lucescu:

Mircea Lucescu: „După coronavirus, vom merge toți la psihiatrie” + „Haideți să evităm cea mai mare rușine posibilă în fotbal”

Mircea Lucescu: „Am inventat un mod aparte de a antrena. Asta trebuie să faci pentru performanță și rezultate!"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (43)
remarque
remarque  •  21 Aprilie 2020, 18:08
Postat de alenb pe 21 Aprilie 2020, 03:26

Tu-i compari pe Covaci si Ienei cu Lucescu? Cei doi au preluat echipe deja formate (Ajax, Steaua, nationala Romaniei) pe care le/au administrat foarte bine. Dar dincolo de Ajax, Covaci n-a mai miscat nimic, la fel Ienei dincolo de Steaua si nationala 1990. Lucescu a construit echipe, cariera lui e completa, doar calificarea la Euro 1984 spune enorm.

si ce ce cei de la care au fost preluate echipele nu au castigat chiar ei cupele? Sa inteleg ca au arat, au semanat, au prasit si nu au mai cules? Nu e chiar asa. De ce sa-l fi adus cineva pe Kovacs la Ajax? Ca nu avea cine sa castige doua cupe ale campionilor? Nu gaseau un olandez? Si Jenei nu a avut nici un rol? Pai de ce nu a castigat Halagian CCE? Sau Lucescu. Ca si Lucescu a preluat Internationale. De ce nu a castigat? O fi Lucescu mare antrenor, dar pe lumea asta esti mare sau mai mare daca ai rezultate. Asta inseamna trofee. Ori aici Kovacs e cel mai titrat la nivel de echipe de club, iar Iordanescu si Jenei la nivel de echipa nationala.

gigelos
gigelos  •  21 Aprilie 2020, 10:29
Postat de fcu1948 pe 21 Aprilie 2020, 01:29

Ilie Balaci a fost, este și o sa fie mereu iubit și apreciat de suporterii Universitatii Craiova. Pentru noi este și va ramane o legenda. Poți sa latri cât vrei, aceste lucruri nu se vor schimba. Dar ce pretenții sa am de la un *** mândru ca este...câine!? ***

Istetule ! Normal ca va fi iubit , ati avut un diamant acolo , pe care n-ati stiut sa-l respectati , de respect e vorba nu de dragoste . El v-a iubit si a iubit orasul ca un dement . A fost poate cel mai bun fotbalist roman iar ca atitudine era un Zlatan la vremea aia . Si toate astea pana la 26 de ani . Voi ? Niste *** prosti

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fcu1948
fcu1948  •  21 Aprilie 2020, 09:14
Postat de gigelos pe 21 Aprilie 2020, 09:07

***

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (43)
Comentează