INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  MLADA BOLESLAV - FCSB

MLADA BOLESLAV - FCSB // VIDEO+FOTO Cehii au interzis artificiile de Revelion, nu se mai bea bere pe stradă după ora 22:00 + fulgerul care a îngrozit pe toată lumea

Articol de - Publicat miercuri, 14 august 2019 10:01

Steliștii joacă manșa retur din turul 3 preliminar al Europa League la Mlada Boleslav. O micuță localitate la doar 70 de kilometri de Praga. Și pentru că jucătorii lui Andronache vor locui în capitala Cehiei, avem știri inedite despre evenimentele sociale de aici din ultimele ore.

  • Meciul Mlada Boleslav - FCSB, din turul 3 preliminar al Europa League, va avea loc joi, de la ora 20:00, liveTEXT pe GSP.RO și în direct la ProTV. În tur, cele două echipe au terminat la egalitate, 0-0
  •  Andrei Crăițoiu, jurnalistul Gazetei Sporturilor, se află în Cehia (Praga & Mlada Boleslav) de unde transmite cele mai noi informații legate de partida dintre Mlada Boleslav și FSCB;

1. Praga, primul oraș din lume fără artificii de Revelion

Pare greu de grezut, dar nu e deloc o glumă! Autorităţile au decis să renunțe la tradiţionalele focuri de artificii organizate de Revelion, acestea urmând să fie înlocuite cu video mapping! 

Anterior s-a propus ca focurile de artificii să fie înlocuite cu un spectacol de lasere şi lumini, dar varianta video mapping a câștigat. Spectacolul de pe 31 decembrie ar putea avea loc în Piaţa Sf. Vaclav din Praga şi ar urma să coste aproximativ 78.000 de euro! 

„Acesta este un demers nu doar în beneficiul locuitorilor care sunt sensibili la zgomotul produs de focurile de artificii, ci și al animalelor, care sunt nevoite să suporte anual acest stres inutil”, a declarat Jan Habr, membru în Consiliul Municipal din Praga.

2. Triplu fulger care a înspăimânat Cehia

Vremea extremă face ravagii în Europa, alternând temperaturile caniculare cu furtuni devastatoare. Un astfel de fenomen extrem a lovit în noaptea de duminică spre luni și regiunea Pilsen din Cehia. 

Camerele web au capturat un fulger triplu cum rar poate fi văzut. Imaginile au fost publicate de Severe Weather Europe și au uimit mii de internauți și a devenit imediat virală. 

În ultimele zile a plouat în toată Cehia, pe reprize, dar la ora meciului de joi, șansele să fie averse este foarte mic. Oricum, toate locurile din stadion sunt acoperite, nu există zone unde fanii să fie neprotejați de posibilele intemperii meteorologice.

3. Scandal și mitinguri de protest pentru mediu

Mai mulți activiști pentru combaterea schimbărilor climaterice au blocat clădirea Ministerului pentru mediul înconjurător de la Praga ca să protesteze împotriva deciziei executivului de a prelungi exploatarea cărbunelui într-o mină la suprafață de mare capacitate. 

„Știm că suntem o țară mică, fără mare importanță, dar putem da exemplu altora, dacă vrem să mai avem viitor, ca planetă”, a spus o activistă. Oamenii au venit la miting cu pancarte predominant verzi. 

„Dacă vom continua să ardem combustibili fosili, nu vom supraviețui”, au mai declarat activiști. Cehia este una din țările din UE încă dependente în mare măsură de arderea cărbunelui, ca și Polonia, țara vecină.

4. S-au recuperat arhivele lui Franz Kafka

Biblioteca Naţională din Israel a dezvăluit acum câteva zile că a recuperat arhivele scriitorului ceh Franz Kafka, după 11 ani de dispute judiciare. Kafka i-a încredinţat textele prietenului său Max Brod şi l-a rugat să le ardă după moartea sa în 1924. Dar Brod a refuzat, mai târziu el publicându-le. 

După moartea lui Brod în 1968, prin testament, acestea au revenit Bibliotecii Naţionale din Israel. Tot atunci, textele şi scrisorile lui Kafka au dispărut. A început astfel o vânătoare de căutare a lor în Germania, Elveţia şi Israel. 

Lotul final, care a fost trimis în Ierusalim, a fost depozitat zeci de ani în seifuri din sediul central al băncii UBS din Zurich.

5. Consumul de bere interzis după ora 22:00

Până la sfârșitul lunii septembrie va exista o campanie pe străzile din Praga cu reguli foarte stricte pentru turiști. Realizat de Ministerul Turismului din Cehia în colaborare cu Primăria s-a realizat un program special prin care este analizat comportamentul turiștilor. Totul a pornit de la niște studii, iar 70% dintre cei care ajung în Praga sunt pentru prima oară aici. 

Astfel, turiștilor le este amintit că trebuie să păstreze tăcerea după ora 22:00 și că este interzis consumul de alcool pe stradă. Amenda este de 400 de euro pentru cei care încalcă regulile. În ultimii ani, autoritățile din Praga și-au schimbara abordare și nu mai încearcă atragerea de turiști noi, ci doar păstrarea obiectivelor.

Citește și:

Mlada - FCSB / Veste bună pentru roș-albaștri! Ar putea scăpa de Nikolay Komlichenko, golgeterul Cehiei

FOTO + VIDEO Detalii inedite remarcate de trimișii GSP pe arena pe care se va juca joi seară

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
424304911346092
Lucui Buza  •  14 August 2019, 11:39

asta stiti sa scrieti despre Praga?,atat ati inteles voi ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează