INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  MLADA BOLESLAV - FCSB

Mlada - FCSB / Arbitrează Jonathan Lardot, un „dubios” din Belgia implicat într-un scandal uriaș

Articol de - Publicat marti, 13 august 2019 12:05

Mlada - FCSB va fi arbitrată de un arbitru „dubios”! UEFA l-a delegat la manșa retur din turul 3 al Europa League pe Jonathan Lardot, considerat cel mai bun tânăr arbitru din fotbalul belgian și al cărui nume a fost terfelit în scandalul de corupție de anul trecut.

  • Andrei Crăițoiu, jurnalistul Gazetei Sporturilor, se află în Cehia (Praga & Mlada Boleslav) de unde transmite cele mai noi informații legate de partida dintre Mlada Boleslav și FSCB;
  • Meciul Mlada Boleslav - FCSB, din turul 3 preliminar al Europa League, va avea loc joi, de la ora 20:00, liveTEXT pe GSP.RO și în direct la ProTV.

După 0-0 în tur, FCSB e obligată să dea minimum un gol și să nu piardă pentru a ajunge în play-off-ul Europa League. Pentru că meciul este unul extrem de important, UEFA a decis să-l delege la această partidă pe Jonathan Lardot, un arbitru belgian de 35 de ani. 

Acesta și-a început cariera de profesionist în 2010, iar din 2012 este arbitru pe lista UEFA, iar pe 11 iulie 2013, el a „fluierat” pentru prima dată un meci european între Honved și Celik. Lardot este licențiat în marketing. 

Considerat fan al lui Standard 

Numele lui Lardot a apărut anul trecut în scandalul din Belgia, când mai mulți oameni din fotbal au fost arestaţi în cadrul unei anchete a justiţiei din această ţară, care vizează activitatea unor agenţi de jucători şi falsificare mai multor meciuri disputate în 2017. 

Acesta a fost delegat la finala Cupei dintre Genk și Standard, dar agentul Dejan Vejlkovici a încercat să blocheze delegarea la președintele Comisiei, fără succes. Agentul a ieșit imediat în presa belgiană și l-a atacat pe "central": „Lardot vine din Liege și este un mare susținător al lui Standard! El nu trebuie să conducă această finală. Toată familia lui ține cu Standard”. 

A fost scandal monstru în Belgia 

Vejlkovici a încercat să-l impună la acel meci un alt arbitru, pe Bart Vertenten, arestat la scurt timp după declanșarea anchetei din Belgia. Anchetatorii au descoperit atunci că agentul deținea nu mai puțin de 30 de conturi la bănci din Genk, prin care primea și încasa comisioane. 

Mai mult, acesta ar fi retras în ultimii ani sume importante din aceste conturi, chiar și 450.000 de euro în numerar! Dejan Veljkovic era suspectat că a pus la punct inginerii financiare, în înţelegere cu mai multe cluburi: Mechelen, Genk, Lokeren, FC Bruges şi Standard Liege. Fondurile ar fi circulat prin Cipru, Muntenegru şi Serbia, prin intermediul unor entităţi conduse de membri ai familiei sale. 

Ancheta a fost deschisă la sfârşitul anului trecut, în urma unui raport al poliţiei federale care se ocupă de fraudele sportive, care a relevat "indicaţii referitoare la tranzacţii financiare suspecte" în campionatul Belgiei.  

Mlada Boleslav - FCSB 

Arbitru: Jonathan Lardot (Belgia) 
Asistent 1: Florian Lemaire (Belgia) 
Asistent 2: Romain Devillers (Belgia) 
Arbitru de rezervă: Nathan Verboomen (Belgia) 
Observator arbitri: Vlado Svilokos (Croația)

Citește și:

EXCLUSIV Dezvăluirile unei glorii dinamoviste despre vizita lui Mircea Lucescu în vestiarul FCSB: „Așa mi-au spus unii de acolo”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
romeverest
romeverest  •  13 August 2019, 18:04

Nu va fi cazul sa aveti dubii cu privire la arbitraj !! Mlada o va elimina fara probleme pe Fcsb, pe teren, fara contributia arbitrului !!

lionforever
lionforever  •  13 August 2019, 17:50

Gata, ați găsit scuza pt eventuala necalificare. Adevarata mazeta sporturilor sunteți, reușiți să fiți foarte aserviti daca interesul o cere.

notre_respect_dudelange
notre_respect_dudelange  •  13 August 2019, 16:54
Postat de anti.cioban pe 13 August 2019, 13:11

Oare asta este un arbitru la care ciobanul are acces? Fan Standard, implicat in scandaluri de coruptie samd coroborat cu relatia bizara intre cioban si Rednic&Luana... Se pare ca puscariasul din Pipera e all in la meciul asta, sa speram ca ii dau cehii clasica manita, cu arbitru cu tot.

Nem, e alu bancruta frauduloasa

Vezi toate comentariile (12)
Comentează