INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  CFR CLUJ - AS ROMA

Nu prea are Roma chef de meci? Cum s-au pregătit italienii pentru meciul cu CFR

Articol de - Publicat joi, 26 noiembrie 2020 11:54 / Actualizat joi, 26 noiembrie 2020 12:25

Italienii nici nu s-au antrenat la Cluj, au creat pentru meciul acesta un program așa cum a avut Celtic anul trecut, atunci când scoțienii erau deja calificați în ”16-imi” și au pierdut în România cu 0-2.

AS Roma nu se comportă la fel cum se comportă majoritatea formațiilor care evoluează în deplasare în cupele europene. Italienii nu s-au antrenat deloc la Cluj. Au aterizat ieri, în a doua parte a zilei, și se vor prezenta în seara aceasta la stadion direct pentru meci, fără vreo pregătire în plus.

UEFA obligă echipele să facă un antrenament oficial și romanii au efectuat ședința aceasta în capitala Italiei, chiar înainte să decoleze spre România. Programul pe care îl au antrenorul Fonseca și oamenii lui constituie un semn încurajator pentru CFR. În decembrie anul trecut, Celtic a procedat ca Roma acum.

Ultima etapă conține o capcană

Scoțienii erau deja calificați în faza următoare din Europa League și au venit la Cluj pe fugă, dând impresia că erau interesați mai mult să epuizeze cât mai rapid deplasarea decât să câștige partida. CFR a învins-o pe Celtic cu 2-0 și a obținut astfel biletul pentru "16-imi", de unde a părăsit competiția ca urmare a remizelor cu Sevilla, 1-1 în Ardeal și 0-0 în Spania.

Tot de o victorie ar avea nevoie și acum vișiniii. Teoretic, nici egalul nu ar arăta ca un rezultat slab, numai că oficialii și fotbaliștii campioanei României calculează că accesul în turul următor este posibil doar cu succese obținute astăzi și joia viitoare, împotriva lui ȚSKA Sofia. Ei nu se bazează pe o victorie la Berna, în ultima rundă din grupă. Au simțit-o pe Young Boys ca pe o echipă foarte bună în duelul de la Cluj, pe care elvețienii l-au dominat, și au observat, studiindu-i și în alte jocuri, că ei sunt cu mult mai buni la Berna, unde evoluează pe un teren artificial care-i incomodează pe toți adversarii.

Pericolul principal: Dzeko

Lotul Romei îl conține și pe golgeterul-veteran Edin Dzeko. În condiții normale ar fi existat șanse mari ca bosniacul să fie odihnit pentru duelurile din campionat, numai că el a fost recuperat recent după o accidentare și are nevoie să joace ca să-și recapete ritmul normal din meciurile oficiale. Intenția aceasta, de a-l readuce în formă pe Dzeko, e ghinionul CFR-ului. "Ne-am fi bucurat să nu fi venit Dzeko, da, dar și Dinamo Kiev se bucura că lipsea Messi și a pierdut cu 0-4!", a comparat Petrescu.

VIDEO Dan Petrescu, înainte de CFR Cluj - AS Roma: „Jucătorii știu să se mobilizeze pentru astfel de jocuri”

CFR Cluj, pe locul 3 în Grupa A Europa League

Citește mai multe știri despre CFR Cluj:

Dimitar Berbatov și Rivaldo cred că CFR poate produce o surpriză în această seară: "CFR poate obține un rezultat pozitiv cu Roma"

Dan Petrescu nu se plânge degeaba! Suma cu care a scăzut valoarea lotului CFR-ului față de sezonul trecut

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
archibald
archibald  •  26 Noiembrie 2020, 14:30

Italienii puteau sa fie si in club aseara ca tot 3 goluri o sa le dea clujenilor! Isi cunosc valoarea o stiu si pe cea a adversarilor asa ca nu-i stress ptr ei! 2 pauza 2 final!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează