INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  AJAX - STEAUA

Penalty-uri science fiction! » Cum se antrenează portarii de la Ajax pentru a apăra loviturile de pedeapsă

Kenneth Vermeer //  Foto: ajax.nl +3   FOTO
Kenneth Vermeer // Foto: ajax.nl

Articol de - Publicat sambata, 26 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 25 ianuarie 2013 21:02

Portarii lui Ajax se antrenează pentru lovituri de pedeapsă cu ajutorul unor ochelari speciali, care conţin camere foto.

Steaua a uimit România cu antrenamentele pe care le-a propus preparatorul fizic german Neubert şi cu materialele nemaiutilizate de către un alt club din Liga 1, însă Ajax are metode şi mai noi.

Portarii adversarei roş-albaştrilor s-au pregătit săptămîna asta purtînd ochelari speciali, prevăzuţi cu camere foto încorporate. Obiectivul? Monitorizarea comportamentului goalkeeperilor la loviturile de pedeapsă şi ameliorarea prestaţiei lor în astfel de situaţii!

Cu ajutorul acestei tehnologii e depistat dacă portarul plonjează, în general, prea devreme sau prea tîrziu la loviturile de la 11 metri şi ce reacţii e tentat să aibă, dacă rămîne pe picioare sau sare mai des într-o direcţie decît în alta.

Titularul Kenneth Vermeer şi rezerva Jasper Cillesen au testat tehnologia SF. Vermeer e deja un specialist în asemenea situaţii-limită. Goalkeeperul de 27 de ani, de doi ani titular în poarta lui Ajax, a salvat 7 penalty-uri din 15 în cariera lui, iar în acest sezon are un procentaj formidabil, trei lovituri de pedeapsă salvate din trei!

Recent, Vermeer a ajutat-o pe Ajax să cîştige derby-ul cu Feyenoord (3-0), scoţînd un penalty într-un moment critic, cu "lăncierii" rămaşi în inferioritate numerică. Încurajat de inspiraţia lui, Vermeer a dezvăluit că nu e întîmplător talentul său: "Penalty-urile au devenit un hobby pentru mine, studiez executanţii în amănunt, încît ajung să le ştiu fentele, felul cum aleargă şi cum se apleacă spre minge cînd şutează".

Rusescu, executantul obişnuit al Stelei, a "tremurat" doar o dată într-o astfel de situaţie: echipa lui Reghecampf a pierdut la Braşov, în campionat, cu 1-2, după ce Raul a irosit o lovitură de pedeapsă în minutul 80, cînd ar fi putut să egaleze la doi.

Tătăruşanu a fost erou la Zurich
Fără ochelari magici, Tătăruşanu a fost şi el inspirat într-un moment foarte important pentru Steaua. În 2010, roş-albaştrii s-au calificat în grupele Europa League după ce au scos-o pe Grasshopper în play-off în urma executării loviturilor de pedeapsă.

Steliştii pierduseră cu 0-1, acelaşi scor cu care îşi adjudecaseră turul de la Bucureşti, şi au fost duşi mai departe de Tătăruşanu, care a scos două dintre penalty-urile elveţienilor.

ALTE ŞTIRI:

Ajax n-are secrete pentru MM
Mihai Stoica este optimist înaintea "dublei" cu olandezii de la Ajax şi susţine că jocul lor ofensiv poate fi contracarat: "Ştim exact ce trebuie să facem cu Ajax, am văzut-o cu Feyenoord şi de încă 4 ori în diferite meciuri din acest sezon. O vom vedea şi de pe stadion, la ultimul meci din campionat. Pe 10 februarie vom fi deja cu echipa în Olanda. Calificarea se joacă, trebuie să contracarăm jocul lor, au o filosofie ofensivă, dar ne convine ca o echipă să joace astfel decît să se apere", a spus managerul echipei.

Produse promoţionale pentru Steaua-Ajax
Site-ul oficial al Stelei a scos la vînzare, în vederea meciului cu Ajax de la Bucureşti, mai multe produse promoţionale cu siglele celor două echipe. Fanii îşi pot achiziţiona de pe site-ul www.magazinsteaua.ro fulare şi eşarfe personalizate  pentru jocul din Europa League. Un fular costă 35 de lei, iar o eşarfă valorează 30 de lei. Suporterii au la alegere şase modele de eşarfe.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
vlad_condurache
vlad_condurache  •  26 Ianuarie 2013, 15:15

Intr-un moment critic in meciul cu feyenoord insemnand pentru gsp minutul 60 + si 3-0 pentru Ajax :))

spivak
spivak  •  26 Ianuarie 2013, 11:02

Penaltiuri ”salvate”? Bă, ce ne-am mai englezit! Doar la manele şi la furat am rămas credincioşi tradiţiilor...

jopek
jopek  •  26 Ianuarie 2013, 10:41
Postat de jopek pe 26 Ianuarie 2013, 10:39

cel mai interesant e ca acei ochelari au si fir....deci nu sunt chiar foarte costisitori!!! daca da rezultate metoda ar putea fi imprumutata....

problema e cine o sa studieze inregistrarile!!! :)) =))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează