INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA - SCHALKE 0-0

Steaua a fost iar Ministrul Apărării » Remiză albă cu favorita grupei

Articol de GSP - Publicat vineri, 16 septembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 16 septembrie 2011 02:33

Steaua n-a fost sensibilizată de încurajările fanilor şi nu a reuşit să-şi creeze nici o fază de poartă VEZI AICI REZUMATUL!


Cu cîteva secunde înainte de start, grecul Papadopoulos se roagă în genunchi, apoi se apleacă şi sărută gazonul. Apoi Koukoulakis cîntă pentru prima dată. Primele semne nu sînt încurajatoare. Steaua stă la cutie, Martinovici pe banca de rezerve, iar Mihai Costea începe partida cu un luft. Sub privirile lui Gigi Becali începe tiki-taka, doar că mingea este plimbată de nemţi. Ai noştri comit erori sub presiune, dar germanii nu profită. Cînd cronometrul arată cifra 8, numărul de pe tricoul lui Marica, internaţionalul român apare la finalizare, servit de Farfan, şi nu nimereşte poarta de la 14 metri, uşor lateral.

Nu vă suparaţi că a căzut transmisia Pro Tv-ului. Pînă la următoarea ocazie şi spectatorii trec testul răbdării. Nu vedem faze spectaculoase, numărăm clinciuri. Geraldo îl capsează de două ori pe Marica şi e atenţionat de arbitru să se potolească. Levy iese la marginea terenului şi încearcă să-şi repoziţioneze echipa.

Tatu e singurul stelist care-şi fentează adversarul. Drept răsplată, rămîne fără o gheată după un duel cu uriaşul Fuchs. Ajungem în minutul 35, cînd notăm a doua ocazie a meciului. Nici acum Steaua nu punctează în caseta tehnică. Cu un reflex, Tătăruşanu scoate balonul de lîngă bară şi-i refuză lui Raul al 74-lea gol în cupele europene. Huntelaar este blocat de zidul roş-albastru şi pauza curmă suferinţa tribunei.

Repriza secundă începe cu două galbene primite de Brandan şi Farfan. "Cetralul" grec n-a găsit altă rimă. Unde este Tănase? De ce poartă numărul 10? Ştie ce decari a avut Steaua? Nu prea e loc de Ţac-ţac-ţac. Steaua nu are nici o şansă de gol după o oră. Şi pe tabelă e trecută drept gazdă. Dacă n-aţi adormit încă, vă anunţ că partida nu s-a terminat. Noroc cu crainicul care-i roagă pe spectatori să nu se mai joace cu laserele, că nu sîntem la "Războiul Stelelor". Cel puţin Steaua Bucureşti e greu de recunoscut.

Tot Schalke mai bifează o şansă de gol. Insistentul Farfan salvează o minge ca şi pierdută, centrează la marginea careului şi Huntelaar ciupeşte balonul, care loveşte transversala (65)! Raul e prima oară şocat, cînd crainicul anunţă că pe teren intră Raul Rusescu. Un egal cu gust amar pentru Steaua, dar mai ales pentru cei care şi-au şi cumpărat bilete scumpe ca să asiste la un meci plictisitor.

Steaua -  Schalke
43,6%    posesie    56,4%
4    şuturi    8
0    şuturi pe poartă    2
2    cornere    4
0    ocazii    3

Clasament Grupa J
1. Maccabi Haifa 1m 3p
2 -3 Steaua Bucureşti 1m 1p
Schalke 04 1m 1p
4. AEK Larnaca 1m 0p

"E un rezultat bun, dar nu foarte bun. Am demonstrat că sîntem puternici, din moment ce nu am luat gol de la o echipă cu un buget de 100 de milioane de euro"
Gigi Becali, patron Steaua

"Nu avem un jucător care să dea pasa decisivă. Ne lipseşte mijlocaşul de creaţie care să-i pună în valoare pe atacanţi. Mi-a plăcut Geraldo ca fundaş dreapta, poate fi o soluţie"
Gigi Becali, patron Steaua

"Şi noi, şi Schalke am jucat frumos. Cred că o să fie mai uşor la Larnaca, în meciul următor, sau aşa pare, măcar. Trebuie să batem acolo ca să ne calificăm!"
Cristian Tănase, mijlocaş Steaua

"Antrenorul ne-a cerut să nu le dăm spaţii nemţilor şi am respectat indicaţia. Atmosfera a fost iar frumoasă la Cluj, dar vrem şi noi un stadion pe care să jucăm acasă meci de meci!"
Mihai Costea, atacant Steaua

"Ar fi o dovadă de ipocrizie să nu recunoaştem că sîntem mulţumiţi cu acest egal. Schalke a avut o singură ocazie, bara lui Huntelaar, ceea ce e excelent pentru noi"
Mihai Stoica, manager general Steaua

"Faţă de eşecul de la Mediaş, 0-3, a contat foarte mult revenirea lui Prepeliţă, un talent capabil să facă ambele faze"
Mihai Stoica, manager general Steaua

"Sper că voi rămîne titular. Cei mai mulţi dintre noi n-am jucat vreodată în primăvara europeană, deci ce motivaţie mai mare ar putea să existe?"
Florin Gardoş, fundaş Steaua

"Steaua are un stil frumos, cu pase scurte, mi-a plăcut. Pentru noi nu e bun egalul, dar nici dezastruos nu e"
Klaas Jan Huntelaar, atacant Schalke

"Raul şi Huntelaar te fac să te crezi fotbalist, cînd îi ai adversari. La spaniol încă se vede ce fotbalist mare a fost, în ciuda vîrstei înaintate"
Cristian Tănase, mijlocaş Steaua

"Schalke e de Champions League, dar am blocat-o cu o organizare foarte bună. Planul era să cîştigăm pe contraatac, dar sînt mulţumit şi aşa"
Ronny Levy, antrenor Steaua

"Steaua a jucat la egal, nu a riscat nimic, iar nemţii nu au impresionat deloc. Roş-albaştrii nu au făcut erori în apărare, dar s-au gîndit permanent doar la o remiză"
Marius Lăcătuş, antrenor

"Defensiv, Steaua a arătat foarte bine. Mă bucur că am jucat la Cluj, nu pe Naţional Arena, după ce am văzut cum s-a prezentat gazonul de acolo la partida România-Franţa"
Ralf Rangnick, antrenor Schalke

Prepeliţă s-a accidentat iar
Fiecare meci aduce o accidentare nouă pentru Andrei Prepeliţă. Olteanul mai jucase pînă aseară doar în returul cu ŢSKA, cînd a fost titular, dar n-a prins finalul pe teren, deoarece s-a lovit la un deget de la picior. Nici aseară n-a izbutit să reziste 90 de minute, tot din cauza unei accidentări. A ieşit în minutul 67, cu probleme la coapsa dreaptă, pe care şi-a pus imediat gheaţă. Prepe va fi, probabil, menajat duminică, în partida cu Pandurii.

L-au huiduit pe Marica!
Românii l-au apostrofat pe Ciprian Marica la finalul meciului România-Franţa (0-0) şi atacantul a fost tratat la fel şi la Cluj. Spectatorii l-au huiduit la fiecare atingere a balonului şi au fost şi mai vehemenţi în momentul în care Marica a fost înlocuit, în minutul 74. (Marius Tuhuţ)

Fani ai lui Neşu
Steaua a beneficiat de sprijinul a 200 de suporteri veniţi de la Bucureşti. Ultraşii au fost în general tăcuţi, s-au mai animat doar în momentele în care ataca echipa lor. Şi au scandat puternic doar numele lui Mihai Neşu, o scandare pe care a preluat-o imediat întreg stadionul din Gruia. (Marius Tuhuţ)

Rivalii din Cupă n-au avut bani de tribune!
Steaua a fost spionată de tot lotul Sănătăţii Cluj, adversara roş-albaştrilor din Cupa României. Spionată din peluză, fiindcă "viruşii verzi", cum li se zice ardelenilor din Liga a III-a, n-au avut bani de bilete decît pentru cel mai ieftin sector de pe stadion, unde un tichet a valorat 30 de lei. Steaua contra Sănătatea Cluj e joia viitoare, la Buzău.

Dodel a vorbit cu Farfan în română:)
Cristi Tănase a produs o scenă incredibilă după un conflict avut cu Farfan. Peruvianul i-a dat peste mînă stelistului şi a încasat un cartonaş galben. Dodel a început să-l certe pe sud-american, dar adresîndu-i-se în limba română: "Ce vrei, mă? Ce vrei?". În aceeaşi fază a luat "galben" şi Brandan, care se duelase cu Raul.

Geraldo a jucat accidentat
Pe lîngă faptul că a bifat un post nou de cînd a ajuns la Steaua, acela de fundaş dreapta, Geraldo a jucat şi accidentat. Imediat după sfîrşitul primei reprize, portughezul a solicitat ajutorul medicului din cauza unor probleme la inghinali. "Geri" a continuat să joace şi după pauză. El a mai suferit din cauza problemelor musculare şi în presezon, cînd a făcut o ruptură musculară pe parcursul primului stagiu din Austria şi a ratat restul pregătirii.

S-au certat pe o lovitură liberă!
Steaua a beneficiat de o lovitură liberă de la 25 de metri în ultimul minut de prelungiri. Faza fixă s-a terminat prost, cu un şut al lui Florin Costea mult peste poartă, dar a "reuşit" să-i încaiere pe cîţiva dintre roş-albaştri. Înainte să execute Costea, Rusescu îşi aşezase mingea pentru execuţie. Bourceanu şi Tatu au sărit să-i reproşeze lui Florin că i-a furat lovitura liberă fostului atacant de la Urziceni. Conflictul s-a încheiat cu intervenţia lui Galamaz.

VEZI MAI JOS O GALERIE FOTO DE LA MECI!

Grupa J
Steaua - Schalke 04 0-0 VEZI AICI CUM S-A DESFĂŞURAT MECIUL ŞI IMAGINI FOTO!
Maccabi Haifa - AEK Larnaca 1-0 (Ghadir 54)

Clasament:
1. Maccabi Haifa 1m 3p
2. Schalke 04 1m 1p
3. Steaua Bucureşti 1m 1p
4. AEK Larnaca 1m 0p

Meciurile următoare:
29 septembrie
Schalke 04 - Maccabi Haifa
AEK Larnaca - Steaua Bucureşti

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
mih10
mih10  •  16 Septembrie 2011, 19:27

Voi nu sunteti normali sincer. Nu mai comparati echipa Lazio care sunt vai de mama lor cu Schalke, nu se compara in general acum campionatul italian cu cel german, ce sa mai zic ca de fapt sunt deja depasiti in clasamentul coeficientilor de germani. Steaua a vrut sa faca negal de la inceput, nu s-au gandit ca vor juca asa relaxat nici nemtii, si avand o tactica adoptata nu prea au avut cine stie ce optiuni. Oricum sunt sigur ca steaua daca incerca sa atace ar fi facut faze. Ganditi-va ca pentru Steaua nu e problema egalul asta, au meciuri usoare cu celelalte echipe. Daca vor avea 3 victorii sau 8 puncte sunt sigur calificati. Macabi si AEK pierd ambele meciuri la germani suta la suta.

darvvin0
darvvin0  •  16 Septembrie 2011, 18:37

,Cristi Tănase a produs o scenă incredibilă după un conflict avut cu Farfan, Sa inteleg ca Farfan vorbea in engleza de Oxford?

sibelius
sibelius  •  16 Septembrie 2011, 18:05
Postat de adi_dinamovistul pe 16 Septembrie 2011, 11:16

cum frate in 94 de minute SA NU AI NICI O OCAZIE!!!NUMAI steaua PUTEA SA FACA LUCRUL ASTA:)))

In schimb numai voi puteti sa-i umpleti an de an de bani pe pariorii din Singapore si de rusine fotbalul romanesc. Steaua s-a multumit cu putin, dar prefer ca echipele noastre sa faca puncte nu spectacol(oricum, nu cu semifinalistele UCL).

Vezi toate comentariile (17)
Comentează