INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FCSB - RAPID VIENA, JOI, 21:30, PRO TV, GSP.RO

Supraviețuitorul e pariul lui Gigi! Pe cine a ales Becali să joace rolul principal în remontada cu Rapid Viena

Articol de GSP - Publicat marti, 28 august 2018 09:00

Gigi Becali e convins că FCSB va juca mult mai bine decât în Austria (1-3) datorită apariției lui Lucian Filip în locul lui Ovidiu Popescu. Mijlocașul pe care patronul îl distribuie în rol principal e printre cei mai accidentați jucători din istorie, cu operații și cu oase rupte.

"La București va fi altceva, că n-o să mai joace Ovidiu Popescu, care atinge mingea de cinci ori pe meci fiindcă se ascunde ca să nu i se paseze! Va intra Filip!". Lucian Filip, soluția-minune a lui Becali, e de 5 ani senior la FCSB și mai mult a lipsit din cauza accidentărilor decât a jucat.

Oase, ligamente, toate s-au rupt!

Problemele lui medicale transformă într-o minune faptul că mai joacă și în prezent la un asemenea nivel, de play-off Europa League. Două operații la genunchi, de reparare a ligamentelor rupte. Fractură de peroneu. Mână ruptă. În sezonul 2016-2017 nu a jucat niciun minut în campionat, a fost accidentat permanent!
Steaua l-a adus pe Filip de la școala de fotbal a lui Gică Popescu în urmă cu zece ani. L-a folosit la "satelit", apoi l-a împrumutat la Chiajna. Reghecampf l-a reprofilat mijlocaș central din fundaș stânga și l-a luat cu el când a fost numit "principal" al roș-albaștrilor, în 2012. Laurențiu îl considera un fotbalist excelent, pe care avea de gând să se bazeze ca titular.

Doar că a pornit șirul accidentărilor teribile, dese și foarte grave. Fractură de tibie și peroneu în 2013 și o pauză de o jumătate de an, din cauza unui contact cu Mihai Costea. A revenit și a început să joace din ce în ce mai mult, inclusiv după plecarea lui Reghecampf a rămas un om important. Doar că în 2016 a urmat altă lovitură: ruptura ligamentelor genunchiului, operație și o pauză de peste un an!

Jolly joker

S-a recuperat și s-a întors pe teren pentru stagiunea 2017-2018, prima cu Dică antrenor principal. În august, Nicolae abia preluase conducerea echipei și Filip s-a accidentat iar, o fractură la mână suferită într-un amical cu Clinceni. Fiecare accidentare anticipa, atrăgea încă o problemă, iar și iar! Înaintea rupturii de ligamente din cauza căreia a stat 13 luni, între 2016 și 2017, se accidentase într-un meci cu Pandurii, în care rezistase doar în primele 18 minute pe teren. Problema aceea n-a fost gravă, ce era grav avea să vină peste câteva zile, ruptura ligamentelor de la genunchi.

În sezonul acesta "a reușit" să rămână sănătos, încă n-a mai încasat nicio lovitură. Are 6 prezențe, 3 în campionat și 3 în Europa League, și a devenit un titular, în cuplu cu Pintilii, câștigător al concurenței cu Dragoș Nedelcu și cu Ovidiu Popescu. Când Dică vrea să-i mai ruleze și pe cei doi, Lucian e retras ca fundaș central, precum în partida cu Viitorul. Stoper nu mai jucase până în vara asta, dar a fost transformat din cauza crizei de pe postul respectiv. Cu doar doi fundași centrali specializați, Dică a considerat că Filip e capabil să acopere gaura în cazurile extreme. 

Cât a jucat Filip în fiecare sezon la FCSB

Sezon Meciuri/Goluri
2012-2013 17/0
2013-2014 12/2
2014-2015 16/0
2015-2016 22/1
2016-2017 0/0
2017-2018 14/0

10.000 €constituie salariul lunar al lui Filip la FCSB. El a bifat apariții la naționala de tineret, la seniori încă nu a fost internațional

Recunoștința: i-a prelungit contractul

Filip, pe care Mihai Stoica l-a poreclit "Nicu Ceaușescu" pentru coafura lui, a beneficiat de încrederea clubului în toate momentele complicate pe care le-a parcurs. Becali a dat afară jucători care nu sufereau accidentări și l-a păstrat pe mijlocașul de 27 de ani măcinat de probleme medicale. I-a prelungit recent contractul până în 2021, deci Lucian poate continua la FCSB până va împlini 30 de ani.

Au existat momente când nici el nu credea că mai era capabil să se recupereze și să redevină fotbalist profesionist. A apelat la o firmă de mental coaching și le-a mărturisit specialiștilor de acolo că se gândea să se retragă: "Parcă și când mă plimb prin mall am impresia că oamenii care mă recunosc se uită la mine ca la un fost fotbalist!". A izbutit să revină și ar trebui să fie important joi într-o altă recuperare, de data asta nu una medicală: FCSB are de "topit" diferența de două goluri favorabilă austriecilor în urma acelui 3-1 pentru Rapid din tur.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
whiteredarad
whiteredarad  •  28 August 2018, 16:18

Trista situatie pentru Dica sa fie ..."un simplu papagal" care recita echipa dictata de Becali. Gandind logic FCSB nu are nici o sansa sa se califice, i-a dat gol pina si viitorul in 10 oameni.Nu au cum sa dea 4 goluri vienezilor. Mai degraba CFR poate face 2-00 si prelungiri castigatoare.

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  28 August 2018, 14:42

GSP-istul asta in mod corect trebuit sa scrie "in tentativa de..."sau "in incercarea de..."!Nuu!GSP-istul cel constiincios da ca sigura "remontada"!Parca ar juca cu echipa lu nasu Gica,sau cu a lui Iftime,sau cu a lui Rotaru,sau cu a lu'finu Pandele!

100185550934873
Septimiu Codrean  •  28 August 2018, 12:29

SEXILIAN, la tine pe masa, in sufragerie !!!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează