INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  U CRAIOVA - HONVED 0-0 (3-1 LA PENALTY-URI)

U CRAIOVA - HONVED // Ziarul elvețian Blick, cu legături la UEFA, anunță: „Craiova riscă sancțiuni importante” » Honved face plângere la UEFA

U Craiova - Honverd
U Craiova - Honverd

Articol de - Publicat vineri, 02 august 2019 14:55

 U Craiova s-a calificat în turul III al preliminariilor Europa League, după 3-1 la penalty-uri cu Honved. Partida a fost întrerupă în minutul 119, timp de 30 de minute, după ce o brichetă l-a lovit în cap pe arbitrul Arnold Hunter. Ulterior, meciul a continuat cu arbitrul de rezervă pe teren.

  • U Craiova va juca în turul III al preliminariilor Europa League cu AEK Atena, pe 8 și 15 august. Primul meci are loc în România

Cotidianul elvețian Blick, cu bune legături la UEFA, susține că oltenii nu vor scăpa ieftin după scandalul cu Honved.

Scandalul de la Craiova face valuri în Europa. După Gazzetta dello Sport (Detalii AICI), un alt ziar important din Europa, tabloidul elvețian Blick, scrie că după incidentele de joi seară, oltenii riscă „sancțiuni importante”. Blick, cu legături la UEFA, care-și are sediul la Nyon, în Elveția, nu menționează și ce anume pedeapsă o așteaptă pe CS Universitatea. Dar e clar că va fi mult mai mult decât o amendă.

Dacă totul s-ar fi rezumat doar la aruncarea de petarde și de alte obiecte în teren, cazul s-ar fi încadrat la articolul 16, aliniatul 2, punctele b și c din Regulamentul de Disciplină al forului continental. Ceea ce, într-adevăr, ar fi reclamat doar sancțiuni financiare.

Problema Craiovei este că „centralul” Arnold Hunter a avut de suferit de pe urma petardei căzute lângă el și a brichetei care l-a lovit la cap. Nord-irlandezul n-a mai putut continua, iar meciul a fost dus la bun sfârșit de arbitrul de rezervă. 

Decizia finală a fost luată după ce forțele de ordine au atras atenția că nu vor putea asigura securitatea în cazul în care meciul va fi definitiv oprit în acel minut 119. 

Craiova, responsabilă și de fanii maghiari

Tot CS Universitatea, în calitate de club organizator, e responsabil și pentru incidentele cu fanii maghiari din prima repriză a timpului regulamentar. După o jumătate de oră de joc, oaspeții au încercat să escaladeze gardul sectorului rezervat lor. Forțele de ordine au intervenit imediat și i-au îndepărtat de gard, folosind inclusiv gaze lacrimogene. În cele din urmă, fanii lui Honved s-au calmat și nu au fost evacuați de pe stadion. 

30 de minute a fost întrerupt meciul de pe Ion Oblemenco, după incidentele din penultimul minut al prelungirilor

HONVED A FĂCUT PLÂNAGERE

Presa din Ungaria a luat legătură cu oficialii clubului Honved și anunță că urmează să se facă o plângere la UEFA împotriva clubului din Oltenia, maghiarii plătind deja taxa de 1.000 de euro pentru deschiderea cazului.

Citește și:

Ungurii acuză după calificarea Craiovei: „Primul penalty trebuia repetat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
dansy
dansy  •  03 August 2019, 15:18
Postat de danbinci pe 02 August 2019, 19:53

Trist, foarte trist. In loc sa vedem fotbal, vedem scene lipsite de importanta sportiva. FCSB va merge mai departe in E.L. Honved Budapesta va ramane acasa, asteptand anul viitor cand probabil va incerca o noua sansa in cupele Europene. De mentionat si de retinut este faptul ca jucatorii unguri l-au agresat pe Fortes, si de acolo tot tambalaul si exagerarile care sau produs. Consecinte vor fi 100%, dar imi este greu sa cred ca FCSB va pierde la masa verde, dupa o decizie a UEFA. Interesant ce va urma.

Asa este totul a inceput de la bruscarea lui Fortres care nu facuse nimic.Ungurii au provocat ca sa se ajunga in situatie aceea.Niste ***,o echipa mica cu un joc la cotonogire si provocare.Urat!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dansy
dansy  •  03 August 2019, 15:16
Postat de loko1 pe 02 August 2019, 20:58

Mai sălbatici decât ai Petrolului,din anul 1967 ,la meciul din ultima etapă,când am luat campionatul?

Sa-ti fie rusine ca spui asemenea minciuni Cred ca nu ai mai vazut vreun meci de fotbal pana acum.

dansy
dansy  •  03 August 2019, 15:14

Bai Botezatule ar trebui sa te mai botezi odata ca sa te lepezi de Satana.Esti bolnav la mansarda???Unde ai vazut tu ca bricheta l-a lovit in cap pe arbitru cand este ff clar ca l-a lovit in umar?Dute si trateaza-te la mansarda si vedere.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează