INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  SPARTA PRAGA - FC VASLUI 1-0 (ÎN TUR 0-2)

Vaslui a rezistat eroic în Cehia » Fără respiraţie, dar în grupe!

Articol de - Publicat vineri, 26 august 2011 00:00 / Actualizat vineri, 26 august 2011 01:30

Vasluiul a rezistat aseară la Praga, a făcut un nou meci la sacrificiu, la fel ca şi în tur, şi s-a calificat în premieră în grupele unei competiţii europene


Paşaportul de Europa al moldovenilor avea nevoie de viză tocmai la Praga. Tocmai de aceea, Hizo şi-a pus haine de gală. Presiunea însă s-a simţit încă din minutul 1. Doi nasturi, şi nu unul singur, şi-a deschis la cămaşă, însă a închis perfect jocul în prima repriză. Farkas şi Balaur au respins tot, lui Cerniauskas nu i-au tremurat picioarele în faţa lui Zapotocny (12), în timp ce Sînmărtean şi-a început cascada de driblinguri prin care i-a scos din sărite pe cehi.

13 e cu ghinion însă. E minutul în care Bălace cade secerat. Schimbare. "Dulăul" are nevoie de un sfert din sticla de apă pentru a "accepta" momentul şi pentru a-şi repara vocea. Se joacă tăios, Cerniauskas se pierde cu firea şi ia "galben" repede pentru trageri de timp. Contraatac Vaslui, centrare Buhăescu, gol Temwanjera, însă fanionul e sus. Reluarea e pe muchie, parcă a fost, parcă n-a fost. Pauză.

Se reia jocul. Vasluiul începe tare, tandemul Sînmărtean- Wesley face legea. Brazilianul ratează uluitor din careu (48). Tot el nu mai are suflu pentru a-l învinge pe Svenger (60) dintr-o poziţie de antrenament. Contraatac al Spartei, crampoanele lui Petar Jovanovici rămîn înfipte în iarbă, Pamici trece lejer pe lîngă el şi-l păcăleşte pe Cerniauskas la colţul scurt.

Vasluiul cade în genunchi. Cehii se prăvălesc, terenul se înclină înspre poarta română. Wesley cedează. Schimbare (71). Hizo renunţă la ofensivă şi preferă un fundaş în locul lui. Ultimele zece minute sînt cele mai grele. Triocurile albe se strîng ca un arici în propriul careu. Doar glezna fină a lui Sînmărtean îndrăzneşte să treacă cu mingea la picior dincolo de centru. Cehii îşi pierd şi ei nervii în faţa fantasticului mijlocaş român, Podany vrea să-i rupă piciorul şi vede roşu (85). Finalul e dramatic, Cerniauskas pune o palmă în faţa prelungirilor. Rămîne 1-0. Calificare eroică, Hizo îşi salvează postul, iar Porumboiu dă prima lovitură importantă ca patron.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
fanfcvs
fanfcvs  •  26 August 2011, 13:44

De ce tocmai fotografia asta???Care a fost contributia lui la calificare???Unii ara terenul si altii primesc laurii...

tingblad
tingblad  •  26 August 2011, 11:19

un dobitoc care n-a vazut meciul si face el beletristica..auzi ca "cehiii se pravalesc spre nush ce".meciul a fost echilibrat si vasluiul a avut mai multe ocazii.b.asina de articol.

goldyal
goldyal  •  26 August 2011, 03:02

http://www.facebook.com/pages/Petitie-pentru-convocarea-lui-Lucian-Sanmartean-la-Nationala/143524232398436?ref=ts

Vezi toate comentariile (4)
Comentează