INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  MACCABI - ASTRA 2-0

VIDEO Au fost blînzi cu noi! » Astra a fost la un pas să fie umilită în Israel, 0-2 cu Maccabi

Mățel a ratat o ocazie mare în ultimul minut de joc: o lovitură liberă de la 16 metri
Mățel a ratat o ocazie mare în ultimul minut de joc: o lovitură liberă de la 16 metri

Articol de - Publicat vineri, 23 august 2013 00:00 / Actualizat joi, 22 august 2013 23:49

Giurgiuvenii au pierdut în Israel cu 0-2, scor prea puţin sever pentru cît de slab s-au prezentat elevii lui Daniel Isăilă.

Dominaţi de un pragmatism exagerat şi cu o urmă de automulţumire pentru performanţa deja realizată în Europa League, accederea în play-off, giurgiuvenii au jucat la mica ciupeală şi fotbalul s-a răzbunat.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Israelienii au atacat din primul minut, însă incisivi au devenit de-abia după minutul 30. Spaniolul Rayo a executat perfect o lovitură liberă de la 20 de metri şi Lung nu a mai putut interveni, deşi reluările ţineau să demonstreze că portarul ar fi putut face mai mult.

Şi pentru că putea fi şi mai rău, Junior Morais a sărit cu mîna sus la un duel aerian şi arbitrul a dat penalty, pe motiv de henţ. Lovitura de la 11 metri şi fără zid s-a dovedit a fi mai grea pentru Rayo decît cea de la 20 de metri şi cu alţi jucători interpuşi! Lung a prins mingea. Mai exista speranţă. Pauză.

Isăilă a ieşit de la cabine cu gînduri ofensive: l-a scos pe Tembo şi l-a băgat pe Fatai, un vîrf de atac. Însă lucrurile nu au mers aşa cum a gîndit antrenorul. La marginea careului, Cristescu a încercat să degajeze o minge, a tras într-un coechipier şi mingea a ajuns la Turgeman, care printr-un şut la colţul lung, la firul ierbii, l-a învins pe Lung. 2-0!

De această dată, 2-0 nu a fost un scor periculos pentru gazde. Verzii au continuat atacurile, Lung a parat de cîte ori a putut şi meciul s-a terminat cu o blîndă diferenţă de două goluri.

Optimiştii de profesie se mai pot gîndi încă la o iluzorie calificare, însă fără o îmbunătăţire serioasă a jocului, aventura europeană se va sfîrşi o dată cu meciul retur pentru Isăilă şi ai săi.

Îl au pe "micul Messi"
Marcatorul primului gol al israelienilor, spaniolul Rayo, 27 de ani, a ajuns în această vară la Maccabi de la grecii de la Asteras Tripolis, în schimbul a 800.000 de euro.

Mijlocaşul de 1,76 metri, care şi-a făcut junioratul la Barcelona, i-a cucerit imediat pe fanii lui Maccabi şi a devenit deja unul dintre cei mai iubiţi jucători ai echipei. Doar înaintea meciului cu Astra s-au vîndut 3.500 de tricouri cu "decarul-minune"!

"Încă mai cred în calificare, dar puteau să ne bată şi cu 5-0 şi nu mai zicea nimeni nimic. În prima repriză am jucat cu doi-trei jucători mai puţin. Şi-au cam luat aere de vedete şi se văd superfotbalişti. A avut dreptate Piţurcă atunci cînd nu a convocat un jucător... Ştiţi voi la cine mă refer" (Ioan Niculae, patron Astra)

"N-am fost pe teren! Am fost depăşiţi total, la toate capitolele. Am mai văzut minuni, dar trebuie să ne depăşim mult condiţia din seara asta pentru o calificare" (Dinu Gheorghe, preşedinte Astra)

584136-maccabi-astra-2-0.jpg

INBOX
- Măţel a fost avertizat în minutul 57, pentru un fault, şi va fi suspendat pentru returul de săptămîna viitoare pentru cumulul de trei cartonaşe galbene. În locul internaţionalului va intra, cel mai probabil, Ştefan Bărboianu.
- Fundaşul Valerică Găman a fost ţinut pe banca de rezerve de antrenorul Daniel Isăilă pentru a-l menaja pe jucător în vederea unui transfer în Franţa, la Rennes. Tranzacţia urmează să se realizeze săptămîna viitoare.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
ave_biancorossi
ave_biancorossi  •  23 August 2013, 11:21
Postat de mgexpert pe 23 August 2013, 10:34

Astra, echipa evidenta mai tehnica, a abuzat de actiuni individuale si a pacatuir prin lentoare...caldura parca i-a inmuiat pe astrali. De partea cealalta Macabi, o echipa harnica dar rudimentara(cu exceptia lui Rayo) a jucat in viteza si la intimidare... Astra poate intoarce rezultatul daca vor fi mai combinative punandu-si in valoare tehnica superioara.

esti din alt film, domnule. posesie 59-41 suturi la poarta 24-7 suturi pe poarta 11-1 ocazii de gol 8-0 (5 numai in repriza a doua) drblinguri 17-4 verticalizari 19-5 __ a fost doar 0-2, un scor mult prea indulgent fata de ceea ce s-a jucat. maccabi este net superioara, tehnic, tactic, fizic. este o echipa de UCL, astra nu are ce cauta nici macar in playoff la EL. va pierde lejer si meciul retur.

mgexpert
mgexpert  •  23 August 2013, 10:34

Astra, echipa evidenta mai tehnica, a abuzat de actiuni individuale si a pacatuir prin lentoare...caldura parca i-a inmuiat pe astrali. De partea cealalta Macabi, o echipa harnica dar rudimentara(cu exceptia lui Rayo) a jucat in viteza si la intimidare... Astra poate intoarce rezultatul daca vor fi mai combinative punandu-si in valoare tehnica superioara.

blaustein
blaustein  •  23 August 2013, 10:28
Postat de sms23 pe 23 August 2013, 09:34

O rabufnire de orgoliu astept si eu de la ASTRA! Odihniti-va titularii in campionat, si dati-le 4-5 boabe la israeliti, care nu m-au impresionat sincer. SI jucati cu Fatai din prima!

Cred ca rabufnirea de orgolu s-a consumat in meciul cu Omonia de la Nicosia cand au realizat marea surpriza. Crezi ca toata ziua e sarbatoare? Nu avem nici o sansa de calificare, din pacate cu NICI UNA din cele 4 echipe angrenate in cupele europene. Pacat de startul furibund, ne-am innecat ca t1g@nu1 la mal.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează