INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  MOLDE - STEAUA 1-2

VIDEO Aurora roş-albastră » Steaua s-a impus la Molde şi mai are nevoie de un singur punct pentru a prinde primăvara europeană

Chipciu a controlat mingea cu dreptul, apoi a șutat cu stîngul și a deschis scorul
Chipciu a controlat mingea cu dreptul, apoi a șutat cu stîngul și a deschis scorul

Articol de , - Publicat vineri, 09 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 09 noiembrie 2012 08:52

În ţara în care cerul străluceşte în nopţile geroase, Steaua a cîştigat cu 2-1 în faţa celor de la Molde şi aproape că şi-a asigurat prezenţa în primăvara europeană.

Steaua a venit la Molde, în oraşul trandafirilor, să caute ghiocei. Deşi iarna a ajuns în orăşelul de 25.000 de locuitori, aseară fiind 0 grade la ora meciului, pentru trupa din Ghencea mirosea a primăvară. O victorie aici i-ar fi asigurat aproape cert calificarea în "16-imile" Europa League.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Reghe e încrezător, îşi aplaudă elevii şi imediat după fluierul de start se aude un "Hai, băieţi!". Răsună în tot stadionul, căci norvegienii vin ca la teatru la meciuri. Solskjaer priveşte calm, elevii săi controlează meciul în debut, dar nimic periculos, preluare, pas, demarcări, cam tot ce ţine de abecedarul fotbalistului. Norvegienii nu se complică, se vede că au lacune mari la capitolul creativitate, tehnică. Tactic stau bine, nimic la voia întîmplării, dar fotbalul nu-i matematică!

Mai multe imagini!

Şmecheria românească bate disciplina norvegiană
Ajung de două ori la poarta Stelei în primul sfert de oră, însă Chima reia modest din 6 metri. Apoi, Chiricheş are o intervenţie românească de ultim moment, adică şmecherească! O mînă subtilă pusă pe african şi o alunecare. Gata! Roş-albaştrii au luat pulsul stilului norvegian şi sînt gata de replică. Bourceanu recuperează, îl lansează pe Tănase, care întoarce la Chipciu. Fostul braşovean întoarce doi adversari şi şutează plasat cu stîngul, fără şanse pentru Soderberg (21). Că deh, aşa-i românul, inventiv şi, de ce să fim modeşti?, talentat.

Lui Dodel îi prieşte aerul tare
Peste cinci minute, căpitanul stelist o mai încearcă o dată, cu Rocha, deschis excelent pe culoar, însă brazilianul trimite modest din poziţie bună. Românii nu fac pasul înapoi, iar Costea îi dă ceva emoţii lui Soderberg cu un şut de la distanţă, care muşcă iarba (32). Aproape de Polul Nord, Dodel pare un alt fotbalist, mai cerebral. Ia o minge pe cont propriu, trece de un adversar, pasează excelent la Latovlevici şi mingea intră iar în plasă (37)! 2-0 şi ghioceii parcă au înflorit!

Gardoş reaprinde meciul
Numai că după pauză, în mod curios, Steaua schimbă partitura, le lasă iar mingea nordicilor, care fac ce ştiu. Pasează de-a latul terenului şi avansează puţin cîte puţin, fără complicaţii, fără fantezie. Speranţa lor e Chima, nigerianul. Aproape toate mingile ajung la el, iar în minutul 56 îl ridiculizează pe Gardoş şi-l învinge pe Tătăruşanu cu un şut la colţul lung, ce muşcă bara. Africanul chiar ştie cu mingea! Norvegienii prind curaj, dar Tătă respinge în faţa lui Hussain (64) şi a lui Simonsen (66). Reghe ţipă la ai lui, vrea să-i trezească şi reuşeşte.

Încercînd să se revanşeze, pe contraatac, Gardoş face o cursă solitară de 30 de metri, dar faza se termină cu şutul lui Costea respins în corner (67). Două minute mai tîrziu, Szukala iroseşte o ocazie uriaşă, trimiţînd cu capul milimetric pe lîngă poartă.

Nilă se zbate, vrea să înscrie, dar nimereşte plasa laterală (73). Nigerianul le mai dă steliştilor puţine emoţii (74), iar Solskjaer vrea să-i sperie şi mai bagă un african, ivorianul Angan. Dar defensiva roş-albastră n-a mai cedat. Pintilii şi Bourceanu au închis bine jocul, iar cînd ei n-au mai făcut-o, s-a opus Tătăruşanu (90). Un rezultat care, coroborat cu victoria nemţilor la Copenhaga, o duce pe Steaua în primăvara europeană în proporţie de 90 la sută.

8-5 a fost scorul la ocazii în favoarea Stelei

"Steaua are jucători tari de tot! Gardoş şi Chipciu sînt fotbalişti de milioane multe! Păcat de Costea, că e bun, dar stă prea mult cu capul în pămînt" (Dumitru Dragomir, preşedinte LPF)

"Reghecampf are un rol extrem de important, echipa e excelent pregătită, dar meritul principal îi aparţine lui Gigi Becali. A creat un lot foarte valoros" (Anghel Iordănescu, fost antrenor Steaua)

"Reghe poate să joace 3-4-3 în continuare, că din acest moment îi dau eu voie. M-a convins că funcţionează tactica asta" (Gigi Becali, patron Steaua)

"Reghe va rămîne mulţi ani la Steaua, va fi precum Lucescu la Şahtior. Mie-mi place şi de Bonetti, cînd l-am auzit zicînd că Dragomir e găinar, m-am rostogolit prin pat de rîs, nu mai puteam!" (Gigi Becali, patron Steaua)

535741-molde-steaua.jpg


COPENHAGA - STUTTGART 0-2

Şvabii vin motivaţi
Adversarele Stelei rămîn în cursa calificării după victoria lui Stuttgart la Copenhaga (2-0). La fel ca la Molde, şvabii au făcut o primă repriză bună, şi-au creat şi ocazii, Traore şi Harnik ratîndu-le pe cele mai mari. Şi nordicii au îndrăznit mai mult ca-n tur, dar nici Cornelius n-a tras mai precis. La reluare, Delaney a irosit deschiderea scorului cu capul. Golul a picat în poarta gazdelor însă: Ibisevici a reluat imparabil, tot cu capul, din centrarea lui Boka. VfB, pe care o întîlnim acasă pe 22 noiembrie, şi-a dublat avantajul prin Harnik în final, după ce ratase şi Okazaki. (Daniel Scorpie)

FC COPENHAGA - STUTTGART    0-2
(Ibisevici 76, Harnik 90+2)

COPENHAGA: Christensen - Jacobsen, Stadsgaard, Sigurdsson, Bengtsson - Claudemir, Grindheim (58 Jorgensen), Kristensen (80 Bolanos), Delaney - Santin, Cornelius. Antr: A. Jacobs
STUTTGART: Ulreich - Sakai, Tasci, Niedermeier, Molinaro - Harnik, Kvist, Gentner, I. Traore (64 Boka) - Okazaki (87 Kuzmanovici), Ibisevici. Antr: B. Labbadia
A arbitrat Maxim Laiuşkin (Rusia)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (92)
azbox
azbox  •  09 Noiembrie 2012, 21:26

Oricat de tare ar urla cainii si oricat de sus ar zbura ciorile , niciodata nu vor ajunge la STELE !!!

sibelius
sibelius  •  09 Noiembrie 2012, 17:50
Postat de neo63o pe 09 Noiembrie 2012, 10:41

Stiucan mi se pare un pic frustrat, desi nu stiu motivul. In orice caz, mie mi se falfaie de comentariile "ironice" ale gibonilor astora.

Comentariile ironice au si ele rolul lor...daca toata lumea te lauda ti se urca prea tare la cap. Si Mironica, si Stucan exagereaza, dar e o bruma de adevar in ce spun ei.

pardafian
pardafian  •  09 Noiembrie 2012, 16:53
Postat de dellux1 pe 09 Noiembrie 2012, 09:56

Nu uram Steaua dar sa fim realisti Molde nu este o echipa tare, iar Stuttgart acum este in reconstructie. Steaua nu poate avea echipa tare in Europa pt. ca n-are bani.

ahahahahaha.. daca nici steaua nu are bani..de dinamo sau rapid ce mai zici ma ciufulitule :))

Vezi toate comentariile (92)
Comentează