INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  CELTIC - ASTRA 2-1

VIDEO Cometa giurgiuveană » Curajos, dar insuficient: Astra a pierdut şi cu Celtic, scor 1-2

Articol de - Publicat vineri, 24 octombrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 24 octombrie 2014 00:57

Astra a jucat curajos în Scoţia, dar a pierdut şi în faţa lui Celtic şi şi-a cam luat adio de la primăvara europeană.

În urmă cu 5 ani, Unirea Urziceni a lui Dan Petrescu uimea cîştigînd în faţa lui Glasgow, în Scoţia, cu 4-1, în Liga Campionilor. Acum, Astra Giurgiu, o altă echipă românească fără istorie, ţintea un succes tot la Glasgow, dar pe Celtic Park şi în Europa League.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Oleg Protasov era obligat să cîştige ca să mai spere la primăvara europeană, după eşecurile suferite în faţa lui Dinamo Zagreb şi Red Bull Salzburg.

"Dacă vom evolua precum am făcut-o cu Lyon, în Franţa, n-avem cum să pierdem", a spus patronul Ion Niculae cu cîteva ore înainte, iar fluierul de start a declanşat senzaţia de deja-vu. Alb-negrii s-au aşezat bine în teren, reuşind să blocheze iureşul din primele minute al scoţienilor.

Mai mult, o dată cu trecerea timpului, giurgiuvenii au prins curaj, iar tridentul Enache, Budescu , De Amorim a început să dea emoţii campioanei Scoţiei.

Iureşul Astrei
Mai întîi, Yahaya a trimis puternic de la 25 de metri, iar portarul gazdelor, surprins, a fost lovit în piept de balon (20). Un minut mai tîrziu, Budescu a trimis cu exteriorul, însă Gordon a respins ca la handbal, cu piciorul. Astra a rămas sus şi Takayuki a irosit o ocazie bună de a deschide scorul (23). Enache şi-a încercat norocul de la distanţă, dar mingea s-a dus puţin pe lîngă. Pînă la pauză, scoţienii n-au arătat mai nimic, deşi au controlat jocul.

Partea a doua a adus şi primele şanse de gol la poarta lui Lung junior, însă Scepovici le-a irosit într-un interval de un minut, trimiţînd de fiecare dată cu capul pe lîngă poartă din interiorul careului mic (52, 53).

Gafe de desene animate
Astra şi-a revenit şi a dat replica prin De Amorim, al cărui şut a fost reţinut de portar (55). Oros n-a găsit ţinta, trimiţînd cu capul peste poartă din poziţie bună (68), iar şutul lui Budescu a fost respins cu greu de Gordon (71).

Scepovici a mai primit însă o şansă la poarta cealaltă şi de data asta n-a iertat (73). 1-0! Românii s-au prăbuşit, Lung a gafat, iar Johansen a dublat avantajul (79). Enache a readus repede speranţele în tabăra noastră, marcînd după o fază creată de Fatai şi De Amorim (81).

Protasov a forţat cu Florescu şi cu Rus, dar echipa lui nu şi-a mai creat nici o ocazie şi a rămas cu nici un punct şi de doi bani speranţe că se mai poate califica mai departe. Decăderea Astrei continuă şi sub comanda lui Protasov.

"Vamă", în pericol?
Patronul Ion Niculae l-a criticat la finalul întîlnirii pe Dinu Gheorghe, deşi nu i-a pronunţat numele. "N-am ce să îi reproşez lui Protasov. La Mediaş n-a avut nici un atacant, iar acum, în Scoţia, a avut doar 6 rezerve apte de joc. Trebuie să schimb ceva că nu se mai poate. M-am săturat să plătesc unii jucători care stau degeaba susţinînd că sînt accidentaţi. Sînt unii care iau salarii de la noi, deşi nici n-au călcat prin România. Nu se mai poate aşa ceva, nu aşa se conduce un club. Decizia de a-l aduce pe Protasov a fost exclusiv a mea", a spus omul de afaceri la DigiSport.

"Mai avem multe de învăţat. Jocul ne mulţumeşte, tactic am evoluat bine. Totuşi, cînd ratezi atîtea ocazii la acest nivel nu poţi să obţii ceva. Dacă eram arbitraţi corect, nu pierdeam niciodată" (Dinu Gheorghe, preşedinte Astra)

"Vom încerca să terminăm grupa cu capul sus, dar intenţia noastră e să avem un parcurs cît se poate de bun în Liga 1. E momentul să cîştigăm nişte meciuri" (Oleg Protasov, antrenor Astra)

6 meciuri consecutive fără victorie are Astra în toate competiţiile. Ultima victorie a fost cea cu Pandurii, 2-1, pe 21 septembrie

Clasament Grupa D
1. Salzburg 3 2 1 0 8-5 7p
2. Celtic 3 2 1 0 5-3 7p
3. D. Zagreb 3 1 0 2 7-6 3p
4. Astra 3 0 0 3 3-9 0p

Celtic - Parametru - Astra
61% - Posesie - 39%
19 - Şuturi la poartă - 14
3 - Şuturi pe poartă - 5
9 - Cornere - 2
4 - Intervenţii portar - 1

638854-celtic-astra-2-1.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  09 Noiembrie 2014, 22:49

Celtic - Parametru - Astra 61% - Posesie - 39% 19 - Şuturi la poartă - 14 3 - Şuturi pe poartă - 5 9 - Cornere - 2 4 - Intervenţii portar - 1 __ cometa giurgiuveana ? cu posesia si cornerele alea ? ati vazut alta partitura, cu siguranta.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  25 Octombrie 2014, 03:45
Postat de secundul pe 24 Octombrie 2014, 11:39

Nu stiu daca marca Celtic fara cadoul arbitrului.

ce cadou, domle, sunt mai fotbalisti decat cei de la astra, nu avem ce discuta. si ei au ratat niste ocazii cat roata carului, puteau sa faca scor de tenis cu giurgiuvenii, la fel ca si in primul meci al lor.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  25 Octombrie 2014, 03:43
Postat de unico_biancorossi pe 25 Octombrie 2014, 03:42

pfoaaaaa... cometa giurgiuveana ???..))))))))))) metafere, nu gluma..)

de fapt, meciul a fost destul de slab tactic, un meci haotic, in care a castigat echipa mai "fotbalista", chiar daca e departe de ceea ce a insemnat candva.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează