INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA - FC COPENHAGA 1-0

VIDEO + FOTO Norocssen sau Baftănson? » Steaua a cîştigat aproape fără să vrea după schema: şut - cap - falcă - tibie - palmă - gol

Articol de - Publicat vineri, 05 octombrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 05 octombrie 2012 11:28

Steaua a suferit în faţa unui adversar bine organizat, calm şi atent, iar presingul danezilor a anulat încercările băieţilor lui Reghecampf. A fost nevoie de insistenţă şi de noroc pentru ca victoria să le surîdă roş-albaştrilor


Locuri comune, lucruri pe care le ştim. Oricît ar fi de globalizaţi, danezii rămîn înalţi şi blonzi. Şi disciplinaţi. Şi practică un presing enervant. Atît de enervant că steliştii fac prima schimbare în minutul 11. Dublă schimbare. Schimbare de ghete. Prepeliţă şi Adi Popa părăsesc împreună terenul şi vin la margine ca la un pit stop din Formula 1, cînd se înlocuiesc pneurile de ploaie cu cele de asfalt uscat.

Click aici pentru rezumatul VIDEO şi FOTO!

Reghecampf, elegant şi sobru nu gustă deloc momentul. Ba e pe punctul să-şi iasă din minţi şi-l trimite pe Popa înapoi în teren. Antrenorul cu metodă germană ia la şuturi ghetele buclucaşe în cel mai pur sitil românesc, zorindu-i pe fotbalişti să îşi reia locul în dispozitiv.

Geometria Nordului
Dispozitivul roş-albaştrilor nu prea funcţionează fiindcă băieţii din Copenhaga ocupă bine suprafaţa de joc. Sînt două linii desfăşurate pe un interval de cel mult 25 de metri, care se mişcă paralel cu liniile porţilor. Imaginea oferită gîdilă ochiul. O geometrie perfectă care ne spune că frumuseţea fotbalului nu are patrie! În replică, Steaua nu reuşeşte decît rareori să scape din chingile adversarului şi asta cu eforturi fizice considerabile.

Timp de o repriză, mijlocul stelist animat de Bourceanu şi Pintilii a tocat în gol. Claudemir, Delaney şi Kristensen dovedesc nu numai disciplină, ci şi o tehnică bună, combinată cu calmul acela pe care ţi-l oferă pregătirea temeinică. Liniştea meseriei însuşite cu seriozitate.Nici ei nu sînt foarte periculoşi în faţa porţii lui Tătăruşanu, dar au şi iniţiativa, şi posesia.

Viteza, unde este viteza?
Trebuie totuşi schimbat ceva, iar aici nu este vorba de ghete. Trece aproape o repriză pînă cînd Adi Popa înţelege că danezii pot fi scoşi din ritmul lor doar prin iuţirea acţiunilor. Popa încearcă, dar nu este susţinut de Tănase şi nici de Prepeliţă, care se pierd în trasee complicate.

Aşa că singura fază stelistă care ar merita notată după consumarea primei jumătăţi a meciului, dincolo de sceneta umoristică furnizată de Prepe şi Popa, este aceea din minutul 9, cînd Pintilii a recuperat o minge, i-a pasat lui Tănase, care a continuat calm şi a finalizat cu un şut plasat, dar prins uşor de Willand. Să nu ne pierdem însă răbdarea, pentru că, nu-i aşa, urmează încă 45 de minute. 45 de minute în care vom vedea ce înseamnă să ai un preparator fizic neamţ inspirat din know-how-ul american!

Dubla lui Reghe. Sau a lui...?
Slavă Domnului, Laurenţiu Reghecampf a văzut acelaşi meci cu noi, astfel că Prepeliţă şi Rocha le lasă locul lui Chipciu şi Nikolici chiar de la începutul reprizei secunde. Mai multă vitalitate, mai multă determinare şi forţă. Chipciu împreună cu Adi Popa îl pot scoate din letargie şi pe Tănase, care doarme pe fotbalul care zace în el. Steaua intră mai hotărîtă de la cabine, dar se loveşte din nou de calmul agasant al celor din Copenhaga. Cornelius şi Jorgensen rămîn aproape de fundaşii centrali ai Stelei, mijlocaşii în alb nu concep să dea înapoi nici un metru de teren cîştigat. Este o bătălie surdă care nu place nimănui, iar publicul îşi pierde şi el entuziasmul. Nu trebuie totuşi decît o scînteie, aşa că şutul lui Nikolici (56) prins de Willand este salutat ca o mare ocazie.

Meciul se înăspreşte dintr-o dată la situaţia de gol a lui Cornelius (59), apoi răspunsul vine imediat de la Chipciu (60). Trece încă un minut şi Gislason trimite cu capul puţin pe lîngă poartă şi pe lîngă un Tătăruşanu în starea lui naturală. Nehotărît, contemplativ.
Intră şi Raul. Raul Rusescu

Gata, Steaua a epuizat schimbările. Şi de ghete, şi de fotbalişti. Gabin Matei iese, intră Rusescu. Omul-gol, jucătorul cu execuţiile, care te salvează cînd nu merge nimic. Şi nu merge.

Copenhaga este "niţel" mai bună decît Petrolul şi Steaua a prins una din serile acelea triste, cînd ar fi mai bine să te ascunzi de lume. Sau poate că nu. Chipciu zburdă pe dreapta şi îi pasează lui Nikolici (71). Şut sănătos, foarte sănătos, dar peste transversală. Apoi a venit golul, care nu trebuie explicat, ci doar constatat. Tănase a intrat în careul de 16 metri, a şutat, destul de rău, mingea a lovit un fundaş danez, a ricoşat în Nikolici, l-a atins şi pe Sigursson şi apoi a poposit în plasa porţii lui Willand, uluit şi neputincios. 1-0 în minutul 83. Şi toate lecţiile despre posesie, organizare a jocului şi altele, şi altele trebuie uitate.

526808-caseta-steaua.jpg

ADVERSARI / Molde - VfB Stuttgart 2-0
Pericolul dintre fiorduri
Viitoarea adversară a Stelei din 25 octombrie a intrat în lupta pentru calificare după 2-0 cu Stuttgart. Debutul i-a aparţinut lui VfB Stuttgart, care a ratat incredibil prin I. Traore, bară din 6 metri şi reluare "peste". Molde a ripostat prin raidurile lui Chima şi şutul alături de vinclu al lui Diouf. Senegalezul s-a lovit însă la genunchi, fiind înlocuit cu Berget. Înaintea pauzei, Harnik şi Hajnal au irosit deschiderea scorului. Nici Ibisevici n-a nimerit ţinta (47). A punctat, în schimb, Molde: Berget din 3 metri cu capul, la centrarea lui Linnes (58). Apoi, aceiaşi periculoşi Berget şi Chukwu au ţintit barele în aceeaşi fază (67). După ce lui Chima i-a fost anulat aiurea pentru ofsaid un gol valabil (79), tot nigerianul a dublat avantajul în final cu un "exterior" imparabil.

MOLDE - STUTTGART 2-0
(Jo Inge Berget 58, Chima Chukwu 88)
MOLDE: Peterssen - Linnes, Steenslid, Forren, Simonsen - Hestad, Hussein (81 Gatt), Wollf Eikrem, Stamnestro (46 Mostrom) - Chima Chukwu, Pape Pate Diouf (29 Jo Inge Berget). Antr. O. G. Solskjaer
STUTTGART: Ulreich - Rudiger (82 Boka), Tasci, Niedermaier, Molinaro - Gentner, Kuzmanovici, Hajnal (68 Holzhauser) - Harnik, Ibisevici, I. Traore (67 Cacau). Antr: B. Labbadia
A arbitrat Kristo Tohver (Estonia)


Matei, debut în Europa
La un an şi 3 luni de cînd a ajuns la Steaua, Gabi Matei a jucat primul său meci în cupele europene. Reghecampf n-ar fi avut intenţia să-l titularizeze, însă după ce Martinovici a refuzat să joace, Georgievski s-a accidentat, iar Dumitraş nu se află pe lista UEFA, singura variantă disponibilă a rămas Matei. Acesta a costat 650.000 de euro şi a fost transferat de la Pandurii în iunie 2011, însă în august anul trecut a suferit o accidentare gravă, ruptură a ligamentelor încrucişate.

Fără fundaş dreapta în ultimele 25 de minute
Reghecampf a fost nevoit să improvizeze în ultima jumătate a reprizei secunde. Gabi Matei a cedat fizic în minutul 64 şi a fost nevoit să părăsească terenul, însă cum pe bancă nu exista nici o altă variantă pentru postul de fundaş dreapta, a fost retras Chipciu în defensivă.

Popa şi Prepeliţă l-au enervat pe Reghe
În debutul meciului, doi dintre jucătorii Stelei l-au scos din sărite pe Reghecampf. Adi Popa şi Prepeliţă nu şi-au ales ghetele de joc corect şi au ieşit pe margine, în acelaşi timp, pentru a lua alte încălţări. Meciul a continuat şi Steaua evolua în doar 9 jucători, spre disperarea lui Reghe, care îi împingea pe cei doi în teren, iar MM Stoica îi solicita arbitrului să oprească meciul, deşi "centralul" italian nu avea nici un motiv să o facă.


Andone se ia de Steaua
Antrenorul campioanei a prefaţat disputa cu Steaua de duminică seara. "Din momentul în care s-a fluierat finalul partidei cu Manchester United, imediat m-am gîndit la acest joc. Acum s-o văd pe Steaua, cu un arbitraj corect şi cu un adversar de top, într-un meci de care pe care! Unii văd că deja îşi fac statui pe la Steaua, dar vom vedea duminică", a declarat Ioan Andone.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (246)
lukasoil17
lukasoil17  •  06 Octombrie 2012, 00:26
Postat de s.flrn pe 05 Octombrie 2012, 22:52

niste pezde ca toti care tin cu steaua sau ciobani... ha ha ha hya

mai taie mah....da'te-n plm~!

noelstoica
noelstoica  •  06 Octombrie 2012, 00:01
Postat de s.flrn pe 05 Octombrie 2012, 22:52

niste pezde ca toti care tin cu steaua sau ciobani... ha ha ha hya

Ba, dar tu nu stii nici sa-ti scrii numele!Ascunde-te!

noelstoica
noelstoica  •  05 Octombrie 2012, 23:58

Domnule Geambasu,nu pot crede ca acest titlu va apartine!Cum puteti afirma ca exista echipa care nu vrea sa marcheze, gol(goluri) la acest nivel?Ma uimiti...!

Vezi toate comentariile (246)
Comentează