INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  MACCABI TEL AVIV - ZENIT 3-4

VIDEO Lucescu a reușit să întoarcă un meci în care a fost condus cu 0-3: "Când crezi, poți să faci orice!"

Mircea Lucescu, la 0-3, când Zenit părea la pământ. Dar totul s-a schimbat în final // FOTO Reuters
Mircea Lucescu, la 0-3, când Zenit părea la pământ. Dar totul s-a schimbat în final // FOTO Reuters

Articol de - Publicat sambata, 17 septembrie 2016 00:00

Zenit a marcat patru goluri în ultimul sfert de oră, câștigând un meci ce părea pierdut în Israel, la 3-0 pentru Maccabi. "A fost o minune, știam că doar o minune ne mai putea salva", spune antrenorul.

O secvență decupată din finalul exaltant din Israel îl descrie fidel pe Mircea Lucescu. Era 4-3 pentru Zenit, care marcase patru goluri unul după altul într-un sfert de oră frenetic, meciul intrase în prelungiri și regizorul transmisiei TV l-a prins în prim-plan pe antrenorul de 71 de ani. Striga la jucătorii săi: "Bravo! Hai, mai mult, mai mult! Nu vă opriți!".

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

"Voiam să continue asaltul"

Când mai erau doar câteva minute, după ce Zenit răsturnase scorul, de la 0-3 la 4-3, orice tehnician le-ar fi cerut să înghețe sfârșitul. Nu și el.

"Nu voiam să rupă ritmul, să dispară acea stare de spirit extraordinară, așteptam de la ei să continue asaltul pentru a profita de confuzia adversarilor. Și putea fi 6-3", a explicat Luce pentru Gazetă, mărturisind: "N-am mai trăit un asemenea meci. Niciodată. Nu s-a comparat cu acea revenire reușită luna trecută, în fața lui Rostov, de la 0-2 la 3-2".

"Portarul nostru se certa cu un coechipier la primul gol"

Cum a fost posibil? "Am fost prea relaxați și israelienii ne-au surprins cu agresivitatea lor. Iar eroarea portarului nostru, Lodâghin, a fost ca un șoc. M-a supărat mult, gafase și cu Rostov... Acum, se certa cu Jirkov pentru o minge anterioară și n-a fost atent la fază".

"Li s-au tăiat picioarele, le-a fost frică"

Ce a urmat? "La 0-3, în minutul 70, știam că doar o minune ne mai putea salva. Și a fost o minune". Dar antrenorul a forțat "minunea".

"Am făcut două schimbări, apărarea a devenit sigură și viteza a crescut în atac. După primul nostru gol și eliminarea fundașului lor, am riscat. Al doilea gol ne-a redat încrederea și lor le-a tăiat picioarele. A fost momentul psihologic".

Al revanșei totale. 1-3, Kokorin (76). 2-3, Mauricio (84). 3-3, Giuliano (86). Și 4-3, Djordjevici (90+1)!

"Când crezi, poți face orice! Noi eram pe un val de entuziasm, la ei se instalase panica, frica. Dintr-o dată, eram altă echipă. În acele clipe, nimeni nu ne mai putea opri".

"Zenit nu s-a predat, pentru că Lucescu nu renunță niciodată"

Nu toți specialiștii ruși sunt de partea antrenorului român, dar Evgheni Lovcev a făcut o observație interesantă ieri. Fost fotbalist la Spartak și la "naționala" URSS (52 de selecții), actualul analist sportiv a comentat în editorialul său din jurnalul Soviețki Sport: "Zenit nu s-a predat în Israel, pentru că Lucescu nu renunță niciodată".

" Reghecampf mai are nevoie de o viață ca să mă ajungă"

Joi seară, Lucescu a ajuns la 215 meciuri în cupele europene, ca niciun alt antrenor implicat acum în competițiile UEFA. Tot pe 15 septembrie, Reghecampf a bifat a 31-a partidă continentală, egalându-i pe Ienei și Iordănescu. "Ca să mă ajungă pe mine, el ar avea nevoie de încă o viață", a glumit Luce.

Giuliano, omul lui: 1 gol, 3 assisturi!

"Două luni am discutat cu șefii lui Zenit pentru a-i convinge să-l luăm pe Giuliano. Am insistat pentru el. Eu îl știam de la Dnepr, am vrut să-l transfer și la Șahtior, dar ei nu-l cunoșteau", spune acum Lucescu.

Mijlocașul ofensiv brazilian, 26 de ani, care se întorsese în Țara Cafelei după 3 sezoane la Dnepr (2011-2014), jucând 2 ani și la Gremio, a sosit în ultima clipă la Zenit, exact înainte de sfârșitul mercato.

De atunci, a fost o revelație: 5 meciuri, 5 goluri și 4 patru pase decisive. Iar joi, la 4-3 cu Maccabi, a fost MVP. Un gol și 3 assisturi! "El a schimbat partida", e convins Luce, care l-a adus cu 6,5 milioane la St. Petersburg.

"În toată cariera, nu am mai avut un asemenea meci. Iar cariera mea e lungă și bogată. De la 0-3 la 4-3. Și putea fi 6-3!"
"Cu excepția celor 15 minute din final, extraordinare, nu cred că am fi meritat să câștigăm. Sincer"
Mircea Lucescu, antrenor Zenit

"Se poate scrie o carte cu ce s-a întâmplat în ultimul sfert de oră. A fost miracolul Zenit"
Evgheni Lovcev, fost jucător rus, actual analist la jurnalul Soviețki Sport

5victorii și 3 egaluri are Lucescu în primele sale 8 "oficiale" de la Zenit

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (7)
nope
nope  •  17 Septembrie 2016, 13:09

era clar ca o sa apara fcsb-istii frustrati ca Lucescu e peste "marii" or antrenori iordanescu si ienei care au facut niste performante ajutati de context si avdn la dispozitie o generatie talentata de jucatori , apoi au disparut , s-au stins fotbalistic vorbind pentru ca nu au fost niciodata niste mari antrenori. Lucescu in schimb a confirmat la multe echipe de afara si acum e printre primii antrenori ai lumii ca salariu si asta in Europa nu pe la arabi. Pompiliu Bota ala e cel mai frustrat om din lume il doare rau ca Lucescu are succes : ))

hanmocar
hanmocar  •  17 Septembrie 2016, 12:15

VAI CE ANTRENOR MAREEEEE !!! TE DOR *** FARA SA TE TRAGI !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

robert1205
robert1205  •  17 Septembrie 2016, 11:44

Super meci .

Vezi toate comentariile (7)
Comentează