INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FIORENTINA - PANDURII 3-0

VIDEO Murphy de Tîrgu-Jiu: Ce începe bine se termină rău » Pandurii au început entuziasmant cu Fiorentina, dar au pierdut cu 3-0

Eric și compania nu au rezistat în fața Fiorentinei
Eric și compania nu au rezistat în fața Fiorentinei

Articol de - Publicat vineri, 25 octombrie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 25 octombrie 2013 09:21

Gorjenii au ratat două ocazii în primele 8 minute, dar au greşit copilăreşte în apărare şi şansele de a ajunge în primăvara europeană au rămas doar pur teoretice.

Fostul "Stadio Comunale" chiar are pretenţia să fie un obiectiv de patrimoniu. Coloanele de la intrare, serpentinele de scări prin care urci în tribună şi tunelul subteran prin care ies jucătorii l-ar putea transforma într-o scenă pe care Russel Crowe ar putea juca Gladiatorul 2.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

La Florenţa, meciul cu Pandurii s-a trăit la nivel înalt. Ediţia regională a lui "Corriere dello Sport" a tipărit un supliment de 8 pagini cît un cearşaf în care puteai citi totul şi despre ai lor, dar mai ales despre ai noştri.

Primele două goluri, subţiri, de vară
Gorjenii au început extraordinar. Eric a dansat ca pe o mare scenă, dar mingea deviată a muşcat bara transversală. Ceasul tabelei de pe Artemio Franchi arăta minutul 3. Peste alte cinci minute, Unguruşan a insistat pe o minge şi aproape că italienii de la masa presei dădeau să consulte foaia de meci să vadă cum îl cheamă pe cel care a deschis scorul.

A rămas tot 0-0. Şi de atunci încolo aproape că pe teren au rămas doar ei. Nici n-am priceput cînd s-a făcut de 2-0, fiindcă Fiorentina a marcat prin Joaquin (26) şi Matos (34), parcă fără să tragă la poartă. Stanca a primit două goluri fără să-i transpire mănuşile. Italienii au mai înscris o dată, în repriza secundă, prin nou-intratul Cuadrado (69) şi au pus punct unui meci început perfect pentru gorjeni, dar terminat cu un scor de forfait.

Semn de echipă mare această Fiorentina care pune pe masa de joc un fotbalist, Borja Valero pe numele său, tipul acela chel care pasează şi gîndeşte dumnezeieşte.

"Diferenţa a fost prea mare, dar Fiorentina a meritat victoria. Meritam cel puţin golul de onoare pentru că am avut trei ocazii clare de gol" (Marin Condescu, preşedinte Pandurii)

"Cred că astăzi nu a fost folosită cea mai bună formulă. Cînd faci două schimbări la pauză înseamnă că s-a greşit la alcătuirea echipei" (Marin Condescu, preşedinte Pandurii)

"Rezultatul este conform jocului. Primele două goluri au fost greşeli ale fundaşilor noştri, însă noi oricum ne-am depăşit condiţia de mult" (Cristi Pustai, antrenor Pandurii)

592148-fiorentina-pandurii-3-0.jpg

ADVERSARI: Un-doi letal pe final
Nici jocul rezultatelor n-a fost aliatul Pandurilor aseară, întrucît, în celălalt meci al grupei, Dnepr a învins pe final, 2-0 "afară" cu Pacos Ferreira, şi are 5 puncte peste gorjeni. Fără Alexandru Vlad, nici măcar rezervă, ucrainenii n-au strălucit, dar au avut răbdare, marcînd prin Rotan şi Konoplianka, pasatorul la primul gol.

Clasamentul grupei după 3 etape
1. Fiorentina   9p
2. Dnepr 6p
3. Pandurii 1p
4. Pacos 1p

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
ion.ionescu
ion.ionescu  •  25 Octombrie 2013, 18:18

Nici nu bănuiţi cât rău a făcut (şi va mai face) arogantul de RG fotbalului românesc ! În mare măsură, fotbalul este şi psihologie. Dacă intri ca mielul la tăiere pe teren, n-ai nici o şansă, poţi să fii şi Real Madrid ! de aceea, Craiova Maxima are un rol imens în istoria fotbalului românesc, l-a eliberat de complexe. Nu întâmplător, în 1984 Dinamo a ajuns în semifinalele CCE iar în 1986 Steaua a cucerit Cupa. Craiova le-a arătat că se poate...Motorul acestui curaj a fost Lie Balaci, el îşi "biciuia" colegii. Plus Tinel Stănescu, care nu admitea înfrângerea. Acum, poate ne va trebui ceva timp să ieşim din frica de dezastre ! Avem nevoie de antrenori străini, nu de jucători străini

1349magus
1349magus  •  25 Octombrie 2013, 11:34
Postat de stelistu.batran pe 25 Octombrie 2013, 11:11

Prea mici si pentru fotbalul mediu din Europa. Nici Petrolul nu ar fi facut nimic, pe moment poate doar Steaua ar fi jucat cumva de la egal la egal cu Fiorentina, insa e clar suntem slabi sub media europeana. Momentan nu mai avem ce sa asteptam de la nicio echipa romaneasca.

Fugi bre cu Steaua matale d'aci ! Legia aia pe care ati eliminat-o cu greu e cea mai slaba echipa din EL , singura cu 0 puncte dupa 3 meciuri . Va dadea si voua Fiorentina ,de va asculta cu urechea . Pandurii daca reusesc 4 puncte in grupa asta e mai mult decat onorabil .

ave_biancorossi
ave_biancorossi  •  25 Octombrie 2013, 11:25
Postat de stelistu.batran pe 25 Octombrie 2013, 11:11

Prea mici si pentru fotbalul mediu din Europa. Nici Petrolul nu ar fi facut nimic, pe moment poate doar Steaua ar fi jucat cumva de la egal la egal cu Fiorentina, insa e clar suntem slabi sub media europeana. Momentan nu mai avem ce sa asteptam de la nicio echipa romaneasca.

bingo. asa spun si eu.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează