INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  LEGIA VARȘOVIA - FC BOTOȘANI 1-0

VIDEO și FOTO Primul eșec pentru FC Botoșani în cupele europene » Legia învinge formația moldavă cu 1-0 și returul va fi incendiar

Foto: legia.com +9   FOTO
Foto: legia.com

Articol de GSP - Publicat joi, 16 iulie 2015 23:53

Legia Varșovia a învins FC Botoșani în turul doi preliminar al Europa League, scor 1-0, după golul lui Duda din minutul 77. Returul va avea loc pe 23 iulie.

Moldovenii au avut primii inițiativa în faza ofensivă, însă șutul care a deschis jocul i-a aparținut lui Michal Kucharczyk, mingea sa trecînd de puțin pe lîngă poartă. După un sfert de oră a venit și primul șut al Botoșaniului prin Ciprian Brata, care n-a reușit să modifice tabela.

În următoarele minute polonezii au încercat să preia frîiele meciului, însă moldovenii nu s-au predat și au stat în majoritatea timpului în presing. În minutul 28, Cucu a primit o minge perfectă de la Vașvari, însă lovitura sa de cap nu prinde poarta.

Partea secundă a scos-o mai mult în evidență pe FC Botoșani, care a avut o ocazie uriașă în minutul 66 prin Raul Costin, însă lovitura sa liberă a fost respinsă de portarul Legiei.

Polonezii au avut și ei o ocazie uriașă, după șutul lui Rzezniczak din 10 metri, însă portarul Iliev a fost la post și a respins în lateral. La faza imediat următoare, Prjovici a trimis pe lîngă poartă din 6 metri singur cu goalkeeperul moldovenilor.

Apărarea lui Leo Grozavu a cedat în minutul 77, cînd Duda și-a preluat cu talpa o minge la marginea careului și l-a executat pe Iliev cu un șut la vinclul porții.

VEZI AICI VIDEO DE LA MECI!

Legia: Kuciak - Broz, Rzezniczak, Pazdan, Brzyski - Guilherme, Furman, Jodlowiec, Kucharczyk - Duda - N. Nikolici
Rezerve: Malarz, Lewczuk, Bereszynski, Maslowski, Zyro, Saganowski, Prjovici

FC Botoșani: Iliev - Dimitrov, Miron, Cordoș, Acsinte - Cucu - Brata, Vașvari, Costin, Batin - Dan Roman
Rezerve: Pleșca, Patache, Croitoru, Robertson, Ivanovici, Browne, Hadnagy

Legia Varșovia este una dintre echipele de tradiție ale fotbalului polonez. Are 10 titluri de campioană, iar cele mai mari performanțe la nivel internațional sînt o semifinală de Cupa Campionilor Europeni în 1970 și una de Cupa UEFA în 1991.

În primul tur, moldovenii au trecut de georgienii de la Țkhinvali, după 1-1 în prima manșă, și victoria lui FC Botoșani în deplasare, scor 3-1.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (60)
1579650142294117
Tampu Ioan  •  17 Iulie 2015, 10:32

brancusi
brancusi  •  17 Iulie 2015, 08:59

Boratel,simpaticule,vezi ce se intampla daca ti-ai sugrumat invatatoarea?

borat101
borat101  •  17 Iulie 2015, 08:48

se vede cat de subtire este echipa, fara jucatori de valoare, bine ca nu ne-a facut de rusine primind un sac de goluri. Cu copy-paste fcsb asa zis "Steaua" toti *** sa obisnuit sa plece cu coada intre picioare pe plan international.... dar lasa ca uite aduce echipe cu renume in Romania.... LMAO.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (60)
Comentează
Close